15 Januari 2014

Kerepek Ngaku Memang SEDAP!

MamaZN mengaku - kerepek ngaku ni memang sedap!
Serius sedap!
Tak sangka plak dengan sebijik buah ngaku yang kecik macam bawang putih tu
Boleh diproses jadi kerepek yang berlemak manis
Takpayah letak apa-apa macam garam atau serbuk perasa pun
Memang semulajadi sedap!
Yumyum!

Sebenarnya nak gi pos barang
Pejabat pos Tesco Shah Alam jek yang bukak hari Ahad
Makanya ke sana la kami
Dah itu jek yang paling dekat pun, huhu (dekat la sangattttt =p)
Dah alang-alang tu shopping la barang dapur sekali

Untuk pengetahuan peminat ngaku, haha!
Kat Tesco Shah Alam, harga ngaku  RM3.80/kg
Taktau la kot ada tempat lain harganya lagi murah
Kalau kat AEON Big sebelum ni harganya RM5.88/kg



Penyagat baru beli, hehe
Kaler pinky lagi uols! =p
Beli kat Daiso - RM5
Sebab nak merasa sangat-sangat-sangat kerepek ngaku ni
Sanggup MamaZN cari penyagat dulu, baru pi beli buah ngaku nya =p

Masa kat Tesco tu amik buah ngaku nya sikit jek
Tak sampai pun 1kg
Sebab takut nak beli banyak - takut tak kena dengan rasa tekak =p
Sekaliiiiii, menyesal plak beli sikit jek ritu, haha!
Tak puas kottt!
Baru lepas goreng dah abes!
Dah la dapat sebalang kecik ni jek, huhu! =p






Owh ni model tetap, hehe
Memang wajib kasi naik utk mengelakkan suara nyaring berkumandang, haha!



Nyonya yang sama-sama pilih buah ngaku ngan MamaZN tu
Pandang 2-3 kali kot!
Sbb tak sangka ada gak Melayu yang pandai makan buah ni
Hehe...
Dalam hati dia agaknya la, haha!
Sebenarnya memang taktau pun
Tapi disebabkan pengaruh kawan-kawan blog yang sangat kuat ni la
Merasa gak akhirnya MamaZN dengan kerepek ngaku ni =p


Ate, bila nak pi beli buah ngaku lagi ni? Haha!


19 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

lor, naper tak tolong goreng buah ngaku yagn ada lam peti akak tu..dah kecut dah...malas tul nak menggoreng...pheww

Fiza Rahman berkata...

Khenn nad. Rugi tak beli banyak sebab sedap rupanya. 1st time mencuba katakan.

PUANSTOBERI berkata...

kat tesco dah ada berkotak2 dah buah ni.
Akak ada tgk2 gak. Tp malas rasa nak membuatnya.
Tgk la nati2 datang kerajinan. skrg mmg malas. Juicing je rajin. hihi.

eima berkata...

pencetus kerepek ngaku ni adalah CM

MizzTina berkata...

aiyooo..mcm best je!!

el berkata...

ritu g tesco carik2 gak ngakor ni..tp huwa xde..nti suh ofismate belikan lah theyol cina so mayb diorg tau kut kt mn leh dpt hehe

Rizziela berkata...

Nak kena beli gak ni..blh try

JaSSNaNi berkata...

dikkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. tengok ko nye kepek ngaku.. skrg ni akak baru pasan.. seharian dok umah.. ngaku dlm peti sejuk belum jadi2 kepek nye dik.. hahahahahahah... akak beli kat tesco 2 hari lepas.. rm2.99/kg.. amik sket je.. tak sampai sekilo..

Ibu Lala berkata...

Akk dah buat kepek ngaku tu. Tp nape cepat lemau ye. Akhirnya buang je.

Sue-Rya Qistina berkata...

terliurnya tgk!! hehehe

syawalsimpsons berkata...

sue tahun ni tarak buat..M besar..kikikiki...tahun lepas..suke3...pengangan si nana ni

~aSHa~ berkata...

kat sini susah tul nak cari...xbyk

Sweetmama berkata...

mmg sedap ngaku ni rasa lemak manis tanpa perlu tambah perasa lgkan, tp k.eija dh kali ketiga buat ni rasa mcm dh x berapa feel sgt mkn ngaku ni..hehe, tp x dinafikan masa 1st time rasa dulu mmg rasa sedap..

mummy_ayu berkata...

Ayu tahun nie lum buat lagi..emm..last year ada gak buat..memang cedap..

Iela Fazielah berkata...

nak cuba msk gak la nnt kot jumpa buah ni

QasehnyaRania berkata...

ngaku mmg sedap. tak payah letak garam sbb dia mmg dah rasa lemak lemak gitu. dah lama saya x buat. hari tgk kat teso ampang jual dalam kotak macam limau nak raya cina tu.. kalau beli sekotak tu mau puas ngadap .hihi

Zura@Iwan berkata...

ishh...
akak pon nk try rasa ngaku ni la..
dia goreng cenggitu je kan nad?

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kepek ngaku ni mmg sedap gilerrr..fevret bile nak raya2 cina ni..tapi tak pernah wat sndiri pon..slalu beli dah siap jek..kkekekekeke..taun ni jek lom jumpe lagi kepeknya..nk sagat sndiri kompem malasssss..=p

Nory Zoulkefle berkata...

sedapp ek kak...nak try jugak lah...musim CNY ni banyak promo kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...