08 Januari 2014

JJCM | Sarapan Pagi Sedap @ Lontong Klang, Klang

Semalam PapaZN ajak hantar Zakwan ke sekolah
Sebab lepas hantar tu, PapaZN nak check masa perjalanan ke tempat kerja baru
Hari ni PapaZN dah start kerja kat tempat baru, Alhamdulillah :)
(moga baik-baik aja ya, papa!)

Lepas dah settle semua, baru la kami berkesempatan nak breakfast
Mulanya ingat nak sarap kat kedai mamak je
Tapi cam boring plak kan asek pi kedai mamak je
Tetibe macam nak makan lain sket la
MamaZN ajak PapaZN pi pekena lontong kat kedai famous - Lontong Klang

Sebelum ni MamaZN penah buat review tak berbayar pasal Lontong Klang ni
Tapi yang tu lokasinya di Shah Alam
Kali ni kami makan kat cawangan Klang plak
Kedai dia betul-betul kat depan Pasar Jawa


Ni la Pasar Jawa nya :)


Papa, Papa... =p


Pengikut setia :)


Nasi lemak utk Nayli tapi yang kasi perabes adalah makpak dia
Nayli makan telurnya aje, huhu!


Ni la dia lontong nya :)
Beza kan dengan versi lontong yang biasa kita makan tu? :)


Nampak macam tak best kan? 
Kaler dull pastu macam berminyak
Betul tak?
Pada MamaZN, kalau 1st impression kita camtu mesti kita rasa makanan tu tak sedap kan?
Tapi percaya la uols!
Don't judge a book by it's cover - orang Jawa cakap, haha! =p
Jangan pandang pada luaran
Cuba rasa dulu, lepas ni mesti nak lagi!

Sedap! Memang kena dengan tekak kami
Bahan-bahan sampingan punya la banyak dalam tu
Ada telur rebus separuh, tempe sekeping, bergedil sebiji
Sambalnya plak sambal sotong pastu tak lokek nasi impit
Macam-macam adaaaa! 
Apa mau lagi?!
Memang kenyang sampai tengah hari - serius cakap =p


So pada kawan-kawan yang nak try,
Lontong Klang ni ada 2 lokasi (setakat yang MamaZN tau)
Lokasi 2 - kat Klang (depan Pasar Jawa)



7 comments:

el berkata...

bestnye dpt pekena lontong pagi..

Zura@Iwan berkata...

nad...nmpk sedap la..
then ada tempe ag..
dh la kak ni suka tempe..
nk kata akak ni org jawa tk pon..kahhh!

eima berkata...

ai is tak penah mkn lontong .. huhu

ari tu pakat serumah ke cirit birit kecuali ai time raya sbb ai sorg je tak mkn lontong ... org lain dah petang pun mkn lg lontong ... mungkin dah nk basi kot time tu...

Masya berkata...

ALA... RINDUNYA, LAME X MAKAN.. MAU ESOK SARAPAN SINI HAHA.. JLN JEM X KOSA NAK SEBERANG JAMBATAN ...

syawalsimpsons berkata...

sedap tu nad...nak jugak la..nnt..yg best papanya mmg tak da ekk muka tak semenggah..kikikiiki

QasehnyaRania berkata...

morning akak
sy x pernah terlepas ke klang lg.
boleh la carik nanti. sambal sotong mcm menarik je

Tanpa Nama berkata...

Kat Ambang Botanik, Bukit Tinggi Klang pun ada, lokasi di belakang Domino's Pizza dan berdepan dengan kedai Burger Bakar Abang Burn.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...