07 Januari 2014

JJCM | Ber'Western' Food Lagi @ Restoran Juvita, Banting :)

Hari Sabtu aritu PapaZN nak buat kejutan pada ZakwanNayli
Konon taknak bagitau nak pi jenjalan ke mana
Last-last kejutan tak menjadi, hihihihi
Sebab hujan lebat daaa ;)
PapaZN cadang nak ajak ZakwanNayli berpiknik kat tepi pantai Morib
Dah hujan tu, kita makan bekalan dalam kereta jek la, hahaha! =p
Alerrr, makan pisang goreng, cekodok pisang ngan kepok lekor jek pun
Kikiki... ^_^

Ingatkan nak makan seafood kat tepi pantai
Tapi cam tak menariks plak makan kat sana dalam suasana hujan & angin kuat tu
Jadiknya kami pi makan kat kedai feveret 
Restoran Juvita 
Lokasi kat Kanchong Darat, Banting
Kalau makan kat restoran ni, menu pilihan kami mesti makanan western :)
Sebab sedap!
Tekak orang lain, MamaZN tak sure la kan
(kang ada cik Anon yang dtg menyerang lagi kang! haha! =p)
Tapi bagi kami memang menepati citarasa
Kami dah pernah try order masakan goreng-goreng
Tapi tak berapa umpphh! la ;)


Menu MamaZN : Grilled Chicken with Balck Pepper Sauce


Menu PapaZN : Lamb Chop


Menu ZakwanNayli : Fish & Chips


Air plak kami share Fresh Orange gelas besar :)
Menikmati sungguh PapaZN ni, huhu! =p
 


Kot pada sesiapa yang nak tau alamat & no.phone :)


Setia menanti makanan :)


Memang sedap, memang puas hati dengan harga yang dibayar
Kat sini bukan ada western food jek
Kalu nak makan seafood pun ada gak 
Kalu nak makan masakan goreng-goreng pun ada
Boleh la nak cuba kot-kot lalu ke arah Morib sana :)


****************

Weekend baru ni PapaZN agak happy sket la, hihihi
Sebab last day kerja kat tempat lama
In shaa Allah, minggu ni bermula di tempat kerja baru plak :)
Alhamdulillah, rezeki anak-anak
Sebelum ni memang PapaZN tak menikmati weekend langsung!
5 bulan camtu
Almaklum, kerja shift yang tak menentu
In shaa Allah, pasni kerja normal hours semula :)
Moga PapaZN cepat sesuaikan diri kat tempat baru


Apak lagi over dari anak! Haha! =p


11 comments:

Masya berkata...

setuju sgt kat juvita ni mknan western dia sedap².. sos dia tu menepati citarasa tekak ni kak.. alahai ... tetiba teringin nak makan chicken chop dia.. cume kat sini xde sizling ... amir pulak suke sizling huhuhuhu.. mujur dia tak kisah layan chicken chop atau fish & chips

Cik Puan Rara berkata...

huaaaaaaaaaaaaaaaaa pg pg dh dijamu dgn makanan sedap..ni buat terliur neh!

Adlin Mohamad berkata...

kita dekat 3 thn cutu hari ahad je sabtu keje huhuhuhu ...rindu nk cuti sabtu ahad tp dah tua mana lagi nk cari keje wakakakka

lieyalatif berkata...

eh menarik tu nad...kat kancong darat jek pun...tempat adik lieya tu.....nanti leh pi try sane kalo lieya ke sane nanti....

alhamdulillah...rezeki family...sonok kalo dah tak keje shift kan nad...byk mase ngan family pas nih....

Cho Zila berkata...

memang over tau... tapi mana tak happynyer rutin kehidupan macam biasa balikkan...
ooo jauh gak nak gi tu... tapi kalau dah terkesana bolehler mencubakan...

Nafisa81 berkata...

menu nayli takde ke? :)

eima berkata...

tahniah enzaini ... harap2 pendapatan lebih lumayan dan paling penting masa berkualiti bersama keluarga lebih byk ....

Chekgu Azrine berkata...

Semoga trs berbahgia ye sis..
Bila la kita nk jmpa nih erk

el berkata...

huwaa kenapa tiba2 lapar pulak tgk menu2 ni huwaaaaaaa nak cari makanan nak cari makanan haha

Lily@MamaZaraZareef berkata...

restoren ni area morib ke area bndar banting yek..kot2 tersesat smpai sane nnti kan lehlah mencari/..hihihi..nway, congrats to papaZN dah dpt keja baru..dpt keja gardenia tu ker..kite dah rasa keja shift 9 bln..mujurlah janji dikotakan dpt balik keja normal hrs kan..syukurrrrr..=D

Fiza Rahman berkata...

Sedapnyaaaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...