15 Januari 2014

Cerita Cuti Satu Hari | Makan-Makan-Makan!

Assalamualaikum
Bertemu semula selepas 1 hari bercuti ^_^

Walau 1 hari, tapi tetap rasa penatnya, huhu
Mana tak penat
Klang-Bangi-Seri Kembangan-Shah Alam-Klang
Penattttt!
Dari jam 8.30 pagi keluar rumah, jam 2.30 baru sampai umah semula
Tapi Alhamdulillah, apa yang dirancangkan utk hari semalam
Semua pun berjalan lancar ^_^
Kot tak, terpaksa la ditunda ke weekend akan datang ni plak nanti


Suka melaram! :)


Dalam perjalanan, ternampak peserta perarakan tgh tungguh turn utk berarak
PapaZN kata berarak jam 7.30 pagi
Kami lalu area tu, kul 8.30 pagi masih belum gerak lagi
Seronok jugak kalau join, kan?
Bila kali terakhir kawan-kawan join perarakan sempena Maulidur Rasul ni?
MamaZN rasa-rasanya ada la 26tahun yang lepas kot!
Masa umo 6-7tahun
Haha! Tuanya rasa! =p




Naseb baek la dia bukak walau cuti pun
Kejap jek, pukul 10 dah selesai - takde orang langsung pun
Singgah Seri Kembangan plak gi amik barang
Pastu ke Shah Alam sbb nak potong rambut (amboi jauhnya! =p)
Lunch skali sbb PapaZN dah terketar-ketar kelaparan, hihihi
Padahal masa breakfast dah makan mi goreng & roti canai
Dah lepas tu baru balik umah 
Jauh tak jauh perjalanan kami, hehe

 Balik umah plak asyik makan jek, haha!
Lawak plak rasa bila dipikirkan balik =p
Baru jek lepas lunch, sampai umah kami duduk berkumpul ngadap pisang goreng plak
Haha!
Tak lama pastu, Zakwan ngadu kata lapo
Pulakkk dah!
Tau-tau jek, time tu MamaZN tgh membako burger =p
Makanya, siap jek masak, kami makan burger bako plak, kikiki

Malam plak PapaZN merajinkan diri menggrill kambing
Makanya, itu la dinner kami, hehe
Tengah tgk tv PapaZN kata, macam teringin nak makan puding jagung plakkk
Kahkahkah!
Tak sempat sejuk! Baru jek ingat nak simpan utk hari esok
Alih-alih dah tinggal suku! =p

Ini makan ke mentekedarah? =p


Kambing grill by PapaZN

Mana la masing-masing tak mokmok skrg ni..?!!!
Tak beringat langsung! Hukhuk! (-__-)'


pesanan utk diri sendri:
makan tu makan jugak
pada org yg kurang dapat makan jgn dilupa
patut bersyukur sbnrnya
*insaf*

11 comments:

eima berkata...

wahh untung papaZn ngan ZN sbb ade mamaZN yg hebat .. rajin masak ...

Falsya berkata...

Vavava..comel baby nayli..huwaaa kambing grill

Masya berkata...

SAMELAH .. KLU KAT RUMAH LG PARAH ASYIK LAPAR NGADAP MAKANAN .. ALAMAK!! KATA² TULISAN KECIK TU INSAF JUGAK...

syawalsimpsons berkata...

seronok kalo seharian makan je kan...dapat pulok papaZN yang makan je memanjang kan....si akob kureng sikit makan2 ni..semalam je sue sorang capati 2kpg +pulut derian..kikikiki...akob nasi goreng kongsi ngan anak2..

Zura@Iwan berkata...

bestnya cuti..
akak kojer nad..kahh
naseb la kan...hikss

QasehnyaRania berkata...

as-salam. makan je khojenya ye. hihi. tak pa selagi boleh kita makan tpi beringat la jugak kan..

kemain baby nayli ye. nak pi mana tu. hihi

Sidratul Muntaha berkata...

nayli nayli nayli
kemain lagi ko ye nak...

~aSHa~ berkata...

dap nye kambing grill tu....akk pun suka...

akak baru balik dari pahang-melaka-putrajaya

el berkata...

huhu lama gak x wat lamb grille ni..adoii mood malas betul ekeke

Sweetmama berkata...

bagusnya dua² rajin masak..:)

geramnya tgk nayli comey.

Nory Zoulkefle berkata...

rajinnnnya menggrill kambingg...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...