03 Januari 2014

Berpiknik & BBQ | Family Gathering Yang Best!


Sabtu yang lepas kami balik kampung
(esok dah Sabtu yang baru, citer Sabtu lepas baru sempat nak share, huhu!)
PapaZN balik keja kul 2, kul 3 bertolak balik
Sampai Teluk Intan kul 5

Balik ni ada tujuan
AtokNenekZN berhajat nak buat BBQ kat umah
Saje nak kumpul reramai - baru meriah!
Lama dah kot tak buat makan-makan camni

Aunty Wawa & Aunty Yaya dah balik awal dah
Kami balik paling lambat, huhu!
Apa nak buat, PapaZN keja

Sampai-sampai tu solat Asar jap, kul 6.30 dah start buat bara api
PapaZN la masternya, hihihi...
Berenti jap utk solat Maghrib, pastu baru sambung sesi bako-bako =p

AtokNenekZN dah readykan khemah & buai utk cucunya :)


Buainya ada 1, cucunya ada 5!
Paham-paham je la apa jadi, hahahaah! =p


MamaZN bawak bekalan dari rumah
Cheesekut & puding sumi jelly untuk dessert
Pastu ada jugak ayam yang dah siap diperap - tinggal nak bakar je
Aunty Wawa bawak sosej & udang, Aunty Yaya bawak kambing - mbekkk! =p
 

Ni la cheesekutnya :) 


Adib & Aeisya yang dah beso!
Nayli memang geng ngan Adib tapi asek gaduh ngan Aeisya, kikiki =p


NenekZN sediakan keyboard. Tapi Zakwan yang banyak main, hehe


NenekZN cakap, tak sangka Zakwan pandai nyanyi
Selalu kalu datang rumah asek tgk kartun jek
Masa bila dengar radionya? Hahaha!
Mana la sume tak terkejut...
Zakwan pi nyanyi lagu 'Kalau Aku Kaya', lagu HyperAct, lagu Black
Tah bila hafalnya tah, pandai plak dia! =p


Nayli bawak diri ke hulu ke hilir jek dia ni, hehehe


Sesi menyiapkan bara :)


Sesi bakar-bakar bermula, yeay!
Kesian yang membakar...
Sebab belum sempat nak makan, makanan yang dah siap dibakar pun abes
Haha! =p


AtokNenekZN sediakan tikar kat porch kereta tepi rumah
Berpiknik la kami :)



Adoiii, serius tak puas!
Rasa macam nak repeat lagi
Kambing tak cukup, haha!
Tak sangka Zakwan pun makan kambing gak malam tu =p



10 comments:

Sweetmama berkata...

wah besh..
lama dh x berBBQ.
sedapnye cheesekut..terus rasa mcm nak buat lg cheesekut..

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dapat berkumpul mcm ni. Meriah.

Gieyana berkata...

Bestnyer bila family gathering camni..ni yg x sabar nk blik kg ni..:)

Chekgu Azrine berkata...

Seronoknya..kmbg!!dap..dap

Zura@Iwan berkata...

sonok kn berkumpul reramai satu family...

akak penah buat cm ni kt umah parent kak..sll nk berkumpul time raya jek..huhu..sedih...


BBQ yg best tu kan..alahai nk gk..haha

Adlin Mohamad berkata...

best siap khemah tu terbaikk

ch@ berkata...

serius sgt seronok bila berkumpul ramai2. takyah nak pi bercuti jejauh kan... nayli comel.

el berkata...

sedapnya kambing fevret tu

ALoNa CintamaniszLite berkata...

mmg seronok kalo ada aktiviti kekeluargaan ni..semoga kekal sampai bila2..

Masya berkata...

mcm ni pun dah meriah.. lama x buat bbq dgn adik beradik huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...