30 September 2013

Sudah 1 Juta & Pemenang Capture 999,999!

Wah wah wah!
Blog stats dah pun cecah 1juta!
:)
Happynya, hahaha!

Padahal org lain punya blog dh berjuta-juta dah, kan?
Takde heran pun hihihihi

Takpe, ini just rekod peribadi
Untuk http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com
Weee! :)

Thanks pada kawan2 yg sudi dtg sini
Tak jemu-jemu plak tu
Really appreciate it ^_____^

Nampaknya kita dah ada pemenang
MamaZN Buat Contest : Capture 999,999
Tahniah pada yg berjaya!
Dapat pun dia printscreen & emailkannya
Hebat! Hihihihi...

Tahniah ye kepada:
http://haqqdanlaeka.blogspot.com

Tunggu nnt hadiah akan diposkan :)

Semua Pun Ironman ;)

Kalau masa umo 1-2 tahun minatnya pada Handy Manny, Pororo, Little Einstein
Bila umo 2-3 tahun minatnya bertukar pada Lightning Mc Queen, movie Cars
Kawan-kawan mak dia pun dah kenal sangat dengan Zakwan ni
Sket-sket Cars, sket-sket Mc Queen

Tapi bila umo dah 4-5 tahun ni
Minatnya tukar lagi
Dah tak kebudak-budakkan dah 
(padahal memang budak pun lagi =p)
Disney Junior takmo tengok dah
Skrg ni tgk Disney Channel jek
Pastu favourite Zakwan skrg ni Ironman

Sume pun nak ironman
Baju la, majalah la, buku la, mainan la...
AtokNenekZN pun paham sampai belikan CD Ironman RM5 hahaha!
Tapi bertahan la lagi CD nya tu
Tiap-tiap hari tengok dari pagi sampai petang sampai malam
Mak feninnnn T_T

MamaZN beli sandal Crocs ni dari kawan
Memang dah lama carikan utk Zakwan - sebab tau minat dia Ironman :)
Crocs tak ori pun takpe, ape de hal =p
Janji Zakwan suuuuuka! :)


Nayli pun suka jugakkkk =p


Jumaat ni besday Zakwan
Dari bulan-bulan-bulan lepas lagi Zakwan dah pesan
'Mama, saya nak kek Ironman'

Baikkkkk! :)


Shopping Jeans Zakwan @ RM25! Phewww..!

Ini la perangai buruk MamaZN T______T
(eh buruk ke? =p)
Asal nak pi bercuti-cuti
Mesti ada nak beli 1-2 helai baju baru
Tak utk makpak, utk anak-anak jek pun jadik =p
Jangan followww ini perangai! =p

Aritu TERtengok website offerstation
Kalau tengok website ni memang ada la update sale, warehouse sale & offer macam-macam
Nak try tgk, bleh klik sini www.offerstation.com
Macam-macam ada! Best, haha!

Pastu terpandang la ada sale kat Cotton On 
Perghhh! Memang takleh lepaskan peluang :)
Malam tu jugak ajak PapaZN pi Setia City Mall =p
Lagi sekali diingatkan, jangan followww ini perangai! =p


Heaven! =p


Kalau nak membeli bukan time sale kat sini
Memang bukan MamaZN la tu, huhu
Sebab kita tau la kan kedudukan kita
Nak merasa pakai baju ada nama, tunggu sale jek jawabnya
Tapi yang bestnya kat sini
Sale dia sampai bawah RM30 walau harga asalnya RM70 dan ke atas!
MamaZN memang belek-belek kat area sale bawah RM30 jek =p
Tempat lain memang tak pandang pun, hehehehe
Tapi pilihan kurang la kan, kena sentiasa ingat itu la pulak :)


Anak-anak sabar menanti mak nya shopping
Naseb ada ruang tgk kartun :)


Malam tu memang dah listkan dah
Nak cari jeans Zakwan
Kesian jeans dia semua dah senteng
Ingatkan nak cari kat Padini jek
Sebab ada sale 50%
Dapat la harga RM49.50 selepas sale
Yang pada MamaZN mahal la tu, hukhuk

Rezeki Zakwan la kan
Dah lepas membayar, MamaZN dok belek-belek lagi kat dalam kedai tu
Jumpa la jeans saiz utk budak 5thn
Harganya berapa?
RM25!
Harga asal berapa? RM110!
Vavavavava...! Alhamdulillah, rezeki Zakwan :)




Dah lama aim 2 baju ni
Kaler oren.
Sebelum ni masa raya-sale, harganya sehelai RM30
Tapi sale baru-baru ni jatuh lagi harga jadik RM15! :)
Berbaloiiii menunggu lama, hehehehe


Malam tu balik umah dengan senyuman puas hati jek, hahahha!


p/s:
Benda murah kotttt, sape tak suka kan?
Banyak bleh jiimat :)



Sessi Melepak & Melepek T_____T

Assalamualaikum, Selamat Pagi! :)

Pejam-celik-pejam-celik
Dah akhir September dah kan? 
Tetiba teringat lagi Greenday - Wake Me Up When September Ends
Siapa penah dengar? MamaZN suka lagu ni =p

Esok dah mula bulan baru, Oktober
Lagi 4 hari besday Zakwan
Ada budak tu dok menghitung hari jek hepi bday to u dia ;)

Amacam weekend kawan-kawan?
Kami?
Sessi lepak'ing kat umah, uwaaaa!
B to the O to the S to the A to the N ~ BOSAN!

Plan nak pi besday party kawan blogger terpaksa batal
Plan nak bawak ZakwanNayli jalan-jalan pun terpaksa batal
PapaZN berat hati nak tinggalkan kami weekend aritu
Demi tugas, diturutkan jua
Takpela, kami redha T_____T


Layan Disney Channel jek la dari pagi sampai ke petang T_T


Jangan plan Sabtu ni tak jadik dah la
Beg dah siap kemas dah ni huhu!


Kawan-kawan plak cemane? ;)


p/s:
Contest MamaZN masih belum berakhir ;)
Get ready uols, pageviews skrg dah 998+++
Jangan lupa capture pageview 999999
Email kan ke nadyaewani@gmail.com
Good Luck! :)

27 September 2013

Piknik Tepi Tasik @ Waktu Malam

Aritu time berkampung kat umah Aunty Wawa
Lepas jenjalan kat Alamanda
Sempat la kami pi piknik di waktu malam

Asalnya nak lepak kat Dataran Putrajaya
Umang ai! Bapak ramai giler org!
Sesak satu hal, jammed satu hal
Parking konfem2 la nan ado!
Dah macam pesta kat sana
Best lagi masa dulu-dulu
Rasa tenang
Sekarang jangankan tenang
Poket pun cepat rabak kot
Jualan mainan byk sgt keliling tu!
T_T

Last-last, tukar lokasi
Ingatkan nak lepak depan Palace Of Justice
Aiseyyy
Tutup pulak jalan depan tu
Tukar lokasi lagi...

Kami ke tepi tasik area Umai Cafe sana
Ramai gak org
Tapi takde la sesesak kat dataran
Ada gak la tempat nak hampar tikar :)

Pemandangan pun cantik
Sebab tepi tasik & Masjid Besi

Kat sini pun ada gak yg berjual mainan
Pandai cari port org tu berbisnes
Sbb takde saingan hehe

Aktiviti memang lepak semata
Haha!
Sembang2 sambil kunyah2 kudapan
Pastu balikkk :P

Best gak kalau sekali sekala piknik camni
Hehe
Santai :)

Macam Puss In Boots! :)

Nyampah!
Dah bape kali try nak publish entry
Tapi x lepas-lepas
Ni cubaan kali ketiga
Harap lepas la
Klu xlepas ptg2 karang baru try lagi
Fed-up sudaaa

Nayli ni mmg suka wat lawak
Ada jek menda kelakar dia kasi
Baru-baru, ni ha...
Wat aksi mcm Puss In Boots
Dalam citer Shrek tu
Konon2 takmo kena marah la tu

Sape yg tak marah
Kalau mainan tu tak sampai 1 hari
Dah dicabut-cabut kepalanya?
Memang bleh pasang semula
Tapi dah longgar sket la
Alamatnya mmg akan sentiasa tercabut jek la pasni

Naseb baek la dapat abg yg penyayang
Abg tgk Nayli wat muka gitu pun
Abg dah kata,
'takpe, takpe... Baby x sengaja, kan?'
MamaZN nak marah pun x sampai hati
Sebab comel sangat, haha!

P/S: PapaZN keje 4pm-12am. Xdpt la nak p jemputan besday esok huhu! :(

26 September 2013

Warehouse Sale : TOYS R US

Pandai kan dia buat time org dah dpt gaji?
Hikhik
:P

Pada sesape yg nak try tgk @ nak beli mainan anak-anak
Bleh la jalan-jalan kat warehouse ni
Kot kot ada yg berkenan di hati :)

MamaZN penah pegi sebelum ni
Ni dah dok jauh ni
Memang takkk la jawabnya nak pegi
Huhu!

Bleh refer sini:
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2013/06/jalan-jalan-cuci-mata-warehouse-sale.html

Rambut 'Baru' :)

Aduuuh arini lambat bersiaran
Sbb tadi pi AEON Bukit Tinggi :)
Sementara Zakwan takde ni
(Zakwan ikut AtokNenekZN pi jalan)
Boleh la ambik peluang beli adiah besday dia hihihi...
Kang kalau dia ikut sekali
Macam2 plak dia nak T___T

Owh, arini PapaZN masuk keje kul 4
Lagi best dpt berjalan hikhik :P

Isnin baru ni PapaZN nak potong rambut
Zakwan pun kena skali
Sebelum tu macam2 alasan Zakwan bagi
Sebab taknak potong rambut

'saya taknak botak mcm Papa'
'nanti saya tak ensem'
'geli la masa gunting rambut nnt'

Adoi, mcm2 lagi alasan dia
Sampaikan tukang gunting tu sengih jek tengok perangai Zakwan
Sempat plak sambil gunting rambut
Sambil dia bersembang dgn acik tu

'saya nak rambut macam Tony Stark'
'bukan macam ironman tau, ironman tu botak, kepala warna merah'

Last-last MamaZN tegur Zakwan
'Zakwan dah, tutup mulut kang rambut masuk dalam mulut'
Baruuuuu la senyap hehehe

Bila dah abes gunting rambut
Zakwan tengok cermin pastu cakap kat mak dia
'Mama, ensem kan saya ni...'

Ensem, ensem...
Anak mama memang ensem T__T

25 September 2013

Senarai Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) Kohort Empat 2013

Sekolah MamaZN & PapaZN ada di situ ;)
Bangga jap :)
Kredit pada member yang share keratan akhbar ni di wassap :))) 




Boleh baca sini utk keterangan lebih lanjut tentang SBT :)



'Mesra' Kucing! Katanyaaaaa :)

Nayli memang pantang nmpk kucing
Kalau tgh mkn kt kedai
Dia follow jek kucing tu pi mana
Memang kena pantau
Kang ke mana-mana jek Nayli pegi

Kalau kucing tu dok dendiam
Dia kacau la kucing tu
Mula-mula mcm takut-takut
Lama-lama kang terlebih berani plak!

Aritu ada ibu kucing lahirkan anak kt porch rumah
PapaZN siapkan kotak tmpt tido kucing
Nayli ni pulakkk
Pi amik salah seekor anak kucing baru lahir tu
Diam-diam dia genggam dengan 2 tangan pi bawak lari
Nak bawak masuk dalam umah
MamaZN nampak, MamaZN tegur la Nayli
Terkejut punya pasal, dia pi campak anak kucing tu!
Kusssss semangat!
Dah lepas dari tu, ibu kucing tu bawak anak2 dia ke mana tah
Takut ngan Nayli la kot tu hihi
Pengalaman sungguh!

Baru-baru ni
Kami ikut AtokNenekZN ziarah kawan kat Sg.Ramal Dalam
Dorg ada bela kucing
Besar! Tapi pasif. Dok diammm jek
Nayli geram sbb kucing tu takmo main ngan dia gamaknya
Dia pi angkat kucing tu!!!
Dah sama tinggi ngan Nayli jadiknya!
Terkejut!
Mcm citer kat atas tu
Kucing ni pun larikan diri jugak dari Nayli

Tak padan dgn kecik! :P

24 September 2013

Baju Budak RM9 @ Padini :)))


Masa jalan2 ke Setia City Mall dgn AtokNenekZN aritu
Singgah Padini Outlet
Saje jek jalan-jalan
Asalnya nak cuci mata jek
Adoiyaiiiii boleh percaya ke?
Memang cuci poket skali huhu ;)

Tak tahan kot nengok baju budak
Saiz beso ZakwanNayli regenya RM9
Nak kata Padini ada wat sale, idak jugak
Tapi ada la certain promosi
Memang rezki depa la
Mak nya pi borong baju murah kat situ
Hehe

Kebetulan lagi sebab Nayli takde byk tshirt
Tshirt beli utk raya ritu tak muat plak
Sudahhh..!

Hajatnya nak p akhir bulan (mggu dpn)
Memang tak dan la hihihi
Maknya tak tahannnn! :P

Ni la perangai mak ZakwanNayli
Asal nak pi cuti-cuti mesti nak shopping baju baru
:P

Sape ada perangai cam MamaZN? Haha!

Pasni MamaZN citer lagi 1 tmpt baju budak yg best & murah :)

Mana la tau, kot ada kawan-kawan yg nak shopping nanti...
Esok gaji kan? :P

Hadiah Dari Uzbekistan :)

Masa AtokNenekZN kat Uzbek dulu
Sempat la NenekZN wassap gambar
(hebat NenekZN, wassap2 jek anta berita, hehe)
Terselit jugak gambar fridge magnet
Wo-wo-wo! Mak teruja! Haha :D

AtokNenekZN balik lama dah
6 September aritu
Tapi AtokNenekZN rush balik kg
So tak sempat la jumpa

Weekend baru-baru ni
AtokNenekZN dtg bawak skali ole-ole
Zakwan dapat adiah pre-besday
Mak Zakwan pun dapat ole-ole fridge magnet Uzbek hikhik ;)
Seronok!
Dapat tambah koleksi
Pastu ada gak shawl & makanan kekacang dari sana jugak

Moga bertambah rezki AtokNenekZN
Moga terus diberi kesihatan yg baik
TQ AtokNenekZN!
Tahun depan p travel oversea lagi jgn lupa FM jugak ek! :P

23 September 2013

Sembang Kosong, Jom! :)

Assalamualaikum
Baru ada masa nak tulis entry
Hikhik

Cemane weekend? Mesti best kan?
AtokNenekZN dtg
Kemain lagi la budak berdua ni ikut berjalan
Ehhh, makpaknya pun join sekaki
Hehe
Sabtu bawak AtokNenekZN pi shopping kat Setia City Mall
AtokNenekZN cakap best! Haha!
Petang plak kami Putrajaya
Tido umah Aunty Wawa
Ahad balik Klang
Kat Putrajaya sempat la pi Alamanda
Zakwan nak survey hadiah besday
Perghhh kemain anak bujang ni!
Mentang2 AtokNenekZN ada, pandai bodek! :P

Ahad pagi sebelum balik Klang
Sempat ziarah kawan Atok kat Sg Ramal Dalam
To be exact, jiran kami masa dok JB dulu
Dekat 30 thn dah berkawan
Tapi masih keep in touch sampai skrg

Tu jek la pun...
Asal weekend memang jarang ada kat umah
Lagi-lagi la bila AtokNenekZN ada
Hehe..

Weekend kawan-kawan plak cemane? ;)
Meh layan anak dara sorang ni
Datang mood dia nak bergambar
Memang syok nak layan :)
Baju tu beli kt China
Kirim kt Anje MamaDamia :)

20 September 2013

Penuhi Jemputan Makan-Makan Open-House-Warming :)

Sabtu lepas, lepas kami melawat Muzium Alam Semulajadi, Putrajaya
Kami terus ke Bandar Teknologi Kajang
Sebab nak penuhi jemputan kawan sekolah kitorang
Dia ada buat 'open-house-warming'
2 in 1 la kiranya ;)

Kami sampai dalam kul 3 lebih rasanya
Tu pun lepas dah sesat barat, haha! =p
Perumahan baru, rumah pun cantik-cantik :)
Bestnya!


Ni la tuan rumahnya :)
Thanks Abeng & famili sebab jemput kami :)
Eeee, nampak Zakwan bambam plak dalam gambar ni kan? :P


Citer pasal makanan plak
Hmmm, banyak sangat pilihan :)
Tapi disebabkan menu yang 1 ni ada dalam senarai
Makanya, menu lain tak terpandang pun, hahaha!
Ngadap makan ini jek la
Sama jek laki bini, hehehe


Ni la dia, kambing bakar!!! Feveret! :)))
Taktau la sejak bila MamaZN suka
Dulu memang tak suka sangat
Tapi sekarang..... Hihihihi 
Paham-paham jek la ;)



Makan bawah khemah


Awal-awal sampai tu, ZakwanNayli tgh tdo
Penat sangat kot lepas tengok haiwan, hehehe
Nayli biasa la, bila kereta berhenti, dia pun terjaga la huhu!
Zakwan berdukung jugak mula-mula
Tapi dah bising-bising tu, terjaga jugakkk
Kasi makan kerepek, senyap la dia, hehe =p


Budak ngantuk :)


Lena kejap jek ni, pastu dah terjaga...


Tak sempat jumpa kawan-kawan sekolah yang lain pun
Sebab kami sampai kira awal gak la
Dah la perjalanan balik jauh lagi (balik Klang)
Takpela, next time in shaa Allah bleh buat makan-makan lagi :)


Apps Baru - Fotorus

Weekend sudah
Belek-belek IG
Tgk gambar kawan-kawan
Eh cantekkk plak
Pakai apps apa agaknya?
Lepas sorg, sorang...
Lepas sorg, sorang...
Masing-masing dah berIG dengan apps baru tu ;)

MamaZN mana leh tahan
Nak gakkkkk haha! :P
Lepas bertanya-tanya, rupanya apps Fotorus

Penah dengar?
Try la install dari play store
Best gak
Gambar, background, collage
Sume pun cantek-cantek :)

MamaZN xpenah tau
Tu la, ada kawan-kawan ni cepat jek dapat tau
Hehe
Sebelum ni fenomena apps Camera 360
Pastu apps yang mekap-mekap tu
Apa ke namanya, Perfect365 kan?
Kemain time tu sume pun bersolek cantek-cantek
Hihihihi..
MamaZN pun sama jugak :P



Jalan-Jalan Cuci Mata @ GM KLANG

Rasanya macam dah lama sangat tak pegi GM Klang
Last time pegi masa sebelum raya tahun 2012 kot
Uish, lama dah tu!
Sebab sekarang ni GM Klang pun dah berpindah bangunan
Kalau dulu bangunan setingkat tapi luas
Kali ni bangunan bertingkat-tingkat!

Cakap kat PapaZN, jom la cuti Hari Malaysia kita jenjalan ke sana (GM Klang)
PapaZN kata ok, dengan syarat takde beli apa-apa
Ahahahaha! =P
Ok, no hal...!
Janji bawak kami berjalan, kehkehkeh

Excited kot!
Sebab 1st time nak pegi bangunan GM Klang yang baru ni
Takpe, kita lawat kawasan dulu
Cuci-cuci mata, survey-survey harga =P
Akhir bulan bleh repeat datang lagi, haahahahah!
 

With anak-anak manja. Takleh berenggang ngan mak depa :)


Ni la bangunan baru nya. Excited woo! :)


Lepak kejap tunggu PapaZN :)


2 kipas besauuuuu ya amat! Kagum jap =p


Masuk jek dalam tu
Baaaaaaanyakkk sangat kedai!
Best-best-best!
Terujaaaaa mak ni, huhu!
Dalam hati dok bertahan, bertahan!
Tunggu akhir bulan, kikikiki =p

Paling teruja bila pi kat kedai baju anak-anak
Ya Allah, rambang mata!
Macam-macam dah ada dalam senarai barang nak dibeli ni, hehehe...

Rasanya ada 4-5 tingkat kot dalam tu
Semua tingkat kami terjah
Sampai dalam kul 11, tak ramai orang lagi
Tapi bila dah nak dekat balik dalam kul 12.30 tu
Orang dah start ramai dah
Agak sesak jugak la

Yang bestnya, shopping dalam tu tenang sket la banding dgn uptown hehe
Sebab dalam tu ber'air-cond' :)

Sori la, tak dan pun nak snap-snap gambar
Excited lawat kawasan =p
Ada snap gambo, tapi gambo nya gegar plak =p




Waktu operasi kat GM Klang ni adalah dari jam 10 pagi - 7 malam
Kalau dia buat sampai 10 malam macam shopping mall lain kan best, kan? ;)

Ramai yang kata, mesti murah beli kat GM Klang ni
Actually
Kalau beli dalam kuantiti 1-2 harga sama jek macam kat mall biasa
Lain la kalau beli dalam kuantiti yang banyak
Baru la dapat harga borong
Dah nama pun memang gedung pemborong kan?
So, kalau nak dapatkan harga borong tu
Pakat-pakat la datang dgn adik bradik @ kawan-kawan :)

Syok woooo!
Lagi banyak membeli, lagi murah la harganya 
(saja bako line, hikhik =P)


 

19 September 2013

CPUV Baru :)

Pagi tadi bw kejap
Rata-rata ramai kengkawan dapat cpuv baru
Bestnya!
Ada yg tggu cek jugak
Alaaa nak jugak! Hukhuk
Bleh jek nak cash out
Tapi cam sikit sgt plak :P
Biar la dia beranak pinak dalam tu lama sket
Hehe
Pastu baru ni tadi check Nuffnang
Eh-eh-eh!
Rupanya MamaZN pun dapat jugak :)))
So skrg ni ada 2 yg tgh dok running
Moga lama la dok bertepek kt situ
Sblm ni tak sampai 2mggu dah metered
Huhu, sedeyyy :(
Apa-apapun TQ Nuffnang :)
TQ jugak pd kawan2 yg selalu dtg sini
Hehe
Sori sbb tak dpt nak bw sume blog
Line tenet ciput! Thru henpon jek ni
T_____T

ZakwanNayli @ Muzium Alam Semulajadi, Putrajaya


Ingat tak entry pasal kenapa nayli meraung aritu? ;)
Terbayang-bayang tak muka dia yang sedang menjerit ketakutan? =P

Hehehehe.....

Sebenarnya, Sabtu lepas kami ke Muzium Alam Semulajadi, Putrajaya
Yang kat Presint 15 tu
Dulu Zakwan penah pegi dgn school trip nya
Kali ni Zakwan pegi dgn famili plak :)
 

Bayaran yang dikenakan hanya RM2
ZakwanNayli free ^_____^


PapaZN tinggalkan jejak ;)


Masuk-masuk je, dah nampak tulang ikan paus
Nayli dah start berpaut dengan eratnya hehe
Pelik gak sebab tak penah-penah dia takut sangat sampai camtu

Dalam muzium tu pamerannya adalah lebih tertumpu kepada haiwan mamalia (tingkat 1)
Haiwan-haiwan yang dipamerkan tu pulak dah diawet jadi patung
Sebab kaku jek camtu, tu yang Nayli takut kot
Kalu macam kat Zoo kan tengok dari jauh jek ;)




Berpaut sesaje, pastu berdukung jek plak tu ;)
Sebab takuttttt! =p


Ok la, banyak gak info dalam muzium tu
Tapi biasa la...
Makpak ZakwanNayli ni mana membaca sangat pun, muahhaah!
Jalan-jalan tengok patung pastu sakat anak-anak jek
Kihkihkih
Takde la... tu sampingan =p
Banyak gak la menjawab soalan-soalan cepumas dari Zakwan
Tentang binatang-binatang mamalia tu
Memang bersedia jek la dengan jawapan, hihi...


Ya Allah! Ironman pun takut dgn patung?!


Zakwan lagi la, takut dengan kelawar =p
Maybe sbb kelawar tu nmpk cam pelik sket muka dia kan? Hehe
Kalu MamaZN pun seriau gak =p
 
 
Dah jenjalan lepak kejap kat tmpt duduk ni
Sebelum sambung lagi jalan-jalan kat tingkat atas plak :)


Kat tingkat atas plak lebih kepada pameran serangga & katak
Alahai... Mak seram sejuk sket bila tgk katak ni =p

Semua bahan pameran pun adalah haiwan yang diawet
Mula-mula ingatkan diorg buat guna teknologi apa-apa ke kan =p
Agak kagum gak la, sebab tak penah nampak pun serangga2 camni sebelum ni


Macam ranting & daun kering betul kan? Padahal serangga...


Hujung kepak rama-rama tu macam kepala ular kan?


Kumbang-kumbang ni plak dari jauh nampak macam kerongsang =p


Lepas tengok serangga-serangga, kita tengok katak & kodok plak
Sepanjang tengok pameran katak tu
Memang meremang jek bulu tengkuk ni! 
Adoiyai, tak leh tahan geli la, haha!



 



Overall, boleh la... Dari takde apa kan? Hehe
Ada gak la pengetahuan baru yang kita boleh dapat
Tapi jangan la bandingkan dengan Muzium Negara tu, hehe
Kat sana memang banyak bahan pameran ;)

Ingatkan sempat la nak pi tengok pameran kucing jugak
Tu pun Sue Syawalsimpsons yang inform
Tapi sedeyyy, tak sempat sbb ada hal lain plak pastu

Ingat, nanti nak bawak diorang pi Aquaria la
Tengok MrsFiza & famili jenjalan ke sana cambest plak :)
Owh ya! Bleh la pi Aquaria tu dijadikkan sebagai hadiah besday Zakwan kan?
Hmmm good idea! ^______^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...