03 Disember 2013

TUTORIAL | Photobook RM0 @ Groupon

Harap-harap tutorial ni dapat membantu kawan-kawan
Terutamanya pada yang dah beli photobook RM0 kat Groupon tu, hehe

Lepas kawan-kawan dah klik 'Buy'
Tunggu beberapa ketika dan check email
Groupon akan hantar voucher code & security code
Andaikata tak dapat email, cuba check 'My Groupons' 
(contoh kat gambar bawah ni)


[1] Klik 'My Groupons'


[2] Klik 'Display' 
Untuk lihat voucher code & security code


Ni contoh voucher yang dapat thru email
Takyah guna code kat gambar bawah ni sbb MamaZN dah guna, kikikiki...


[3] Klik kat link yang bertanda anak panah kaler merah 
(@ bahagian 'How It Works' - macam kat bawah ni)


[4] Isikan form 
Kat sini la voucher code & security code yang Groupon bagi tu digunakan



 [5] Download software Photobook Malaysia


[6] Lepas dah isi form, tunggu voucher code yang baru @ email
Tadi tu voucher code dari Groupon, yang ni voucher code dari Photobook Malaysia
Simpan voucher code ni tau!


[7] Bila software dah download, bleh la mula ber'photobook' :)
Ikut je arahan yang diberi
Memang mudah software Photobook Malaysia ni - senang nak faham


** Tips **
Sediakan awal-awal 1 folder utk gambar-gambar yang nak digunakan utk projek photobook
Sebab nanti just add folder yang berkenaan je
Tak payah nak add satu persatu gambar masa nak buat projek photobook tu
Makan masa nanti, huhu!


[8] Dah siap nanti, klik gambar troli 
Untuk proses yang seterusnya (bayaran postage & upload files)


[9] Create akaun baru di Photobook Malaysia
Masa ni la voucher code dari Photobook Malaysia akan digunakan
Masa ni jugak charge utk postage akan diminta utk dibayar 
Ikut jek arahan nanti


Harap dapat membantu la ye
Seandainya ada yang tak paham lagi
PM terus la ek, huhu!
Kat FB bleh, kat email bleh
In shaa Allah MamaZN cuba membantu sedaya boleh

Selamat buat photobook! :)
Jangan tak buat plak photobook tu, kikikiki
Memang la takde rugi apa-apa pun, hehe
Tapi kalu betul takmo, meh kasi voucher tu kat MamaZN, hahah! =p


p/s:
Photobook kami dah on the way, yeay!
Tengah tunggu kurier ni, hehe
Tak sabar nak tengok :)

11 comments:

el berkata...

wahh otw ke bestnye pun x sabar nak tgk uols pya
el pun x buat2 pun lagi..nak cari gambar tu renyah skit keje huhu

Mama Idlan Irsyad berkata...

thanks for the tutorial.. memang x reti nk guna koupon ni..

mummy_ayu berkata...

Ayu tgh buat nie..pening gak la..
:-)

syawalsimpsons berkata...

wahhh dah on daway...jemah baru terkial2 ni..kena kumpul gambar ni..ok noted sue dah paham..now tunggu download settle...pastu boleh la..kikikik

Petak Bunga berkata...

dah beli..dah download..
tak de kelapangan nak godek2 lg..mcm berat jgk download.

Myra Jay berkata...

Myra pernah beli tapi selalunya tak sempat nak masukkan gambar, at last expired burn gitu je duit..huhuuu

Nory Zoulkefle berkata...

nory punya pon tgh ontheway...
harap2 harini boleh sampai..
tak sabarr....
hehe

Zura@Iwan berkata...

bestnya..
dh siap ye Nad punya?

tk sbr nk tgk hasilnya NAd..

Nana berkata...

Yeah lebiu nad kita mmg bengap skit bab photobok ni hahah dh beli td nak wat xreti seb baik ada tutorial ni

Iela Fazielah berkata...

ooo.baru paham...nnt ada offer nak bl la..

ch@ berkata...

Wokeh, syg kakNad ketat2.
Tq kakNad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...