30 Disember 2013

Simple Birthday Celebration Untuk Nayli :)

Assalamualaikum
Selamat pagi! :)

Tanggal 25 Disember 2013 yang lepas
Budak kecik banyak akal ni genap 2 tahun umurnya
Best betul, birthday Nayli sama ngan cuti Krismas :)
1 Malaysia cuti public holiday sbb 'sambut birthday Nayli', haha!
Mak Nayli plak 1 negeri Perak cuti, hehe
Sebab sama dgn Hari Keputeraan Sultan Perak =p
Hahahaha, ngade tu pun nak citer kan, kikikiki!

Hari tu kami dah plan nak celebrate birthday Nayli
Ala, takde gempak mana pun
Sama jek kluar, macam weekend-weekend biasa sebelum ni
 Cumanya, hari tu kena layan Nayli bak princess la konon, hehe
Sebab birthday dia kannn, kasi chance la, haha! =p

Pagi-pagi semua dah cargas bangun dah
Bersiap bagai semua, kul 9 dah gerak kluar dari rumah
Kami breakfast dulu kat 'port' feveret kami ni


Princess of the day! :) 
Hepi kemain lagi dia :)


Dalam kul 10 baru gerak ke destinasi
Dekat jek pun, pegi Setia City Mall je, hahaah!
Jadik la ye Nayli
Kang kita sama-sama claim cuti-cuti @ hadiah lain kat Papa ek
Mama pun nak claim hadiah anniversary aritu, hehe
Pegi awal-awal pagi camni, parking pun bleh pilih mana nak
Banyak kosong katakan, hehe
Memang gini pun cara kami
Pegi awal pagi, tengah hari dah bleh balik umah berehat 
Plan pertama kami, bawak ZakwanNayli tengok movie
Citer pilihan dah tentu-tentu la citer yang diorang nak tengok, huhu!
Kami pi layan movie Frozen
Tiket dah booked awal-awal, takmo buang masa beratur panjang :)


Alololo, hepinya dia nak tgk movie!
Mak nya pun join sama hihihi ^_^


Tiket dah booked awal
Tinggal scan barkod jek nanti - sonang! :)


Citer pasal movie Frozen
Mulanya kami takmo tengok
Tapi sebab ramai kawan-kawan update kata citer ni best
Terus teringin nak tengok jugak
Memang best pun! 
5 bintang! :)
Zakwan dok tergelak-gelak je bila ada part kelakar
Nayli plak tak tido sepanjang citer tu ditayangkan
Biasanya dia tido, tapi tak plak kali ni
Maknanya best sangat la tu, haha!
Bila part lagu 'Let It Go', dua-dua budak ni pun nyanyi sama :)


Kami yang happy! :)
Nayli dah start wat muka dahhhhh... =p


Lepas tengok movie, kami masuk Parkson kejap
Hajat dihati nak carikan hadiah utk Nayli
Jadiknya, kami lepaskan jek la dia tengok apa yang dia nak
Dengan harapan, biar la dia pilih yang murah-murah, hahahaha!
Dasar makpak 'kedek' =p
Bukan la berkira sangat... 
Tapi kalu boleh, biar la mainan yang Nayli pilih tu
Mainan yang memang dia suka nak main
Takmo la main 2-3 kali, pastu simpan elok-elok dalam kotak
Camtu yang takmo tu


Jadiknya layankan aje la dulu, mana Nayli nak pegi
Kejap kat mainan baby doll ni


Lamaaaaa dia tenung, tapi lepas tu terus dia blah pi tempat lain


Nayli asek pegang mainan tu jek
Tapi kami tak berapa gemorrr sangat
Harga RM40 tapi sejibik sejibun macam kat pasar malam punya
Kat pasar malam baru RM10
Sama jek pun fungsinya pun


Abg Zack pun nak memilih mainan jugak? Birthday siapa ni..? Hehe


Last-last, memang takde beli apa-apa pun
Haha!
Lenkali la pi cari kat tempat lain
Lagipun kat Parkson tu tak banyak pilihan toys
Dah berjalan-jalan kejap, baru la kami nak pi cari makan :)
Time tu dah pukul 2
Giler ramai orang!!! Sesak!


Kami pi makan kat Secret Recipe
Mulanya nak order macam-macam
Tapi Nayli dah mula wat perangaiii....!
Time dia tido sudah sampai, mula la dia mengaruk tak abes-abes!
Jadiknya kami order kek 2 slice, aiskrim 2 mangkuk ngan air
Tu jek pun, tu pun dah kena RM39 T____T


Budak bulat mau makan kek sebeday =p


Birthday 2 tahun, kek pun 2 slice
Hehe
Tengok mata dia 'daring' Abang Zack =p



Lepas makan, terus balik umah

Tu je la citer celebrate bday Nayli ^_____^
Biasa-biasa jek kan?

Nanti la, nak carikan jugak hadiah nya tu
Tapi taktau nak kasi apa
Any idea?



15 comments:

Rizziela berkata...

Nayli dah confius nak beli hadiah apa tu..

X per..nanti cari hadiah yg lg best yer.. Happy Birthday Nayli

TiranaAduka berkata...

salam
Meriahnya..
Salam kenal dari tirana aduka

Lynn Hamzah berkata...

happy bithday cayang...

Sidratul Muntaha berkata...

kemain lagi budak montel tu celebrate besday..
hamboih hamboih..
ahhaha

CaDLyNN berkata...

happy bday nayli..

Chekgu Azrine berkata...

Akk suka beli buku2 sis..
Cer try beli buku yg mcm flash kad tu

Cik Jue berkata...

takpe janji anak2 happy...
bab hadiah nie memang pening..huhuhuhu

- SueN - MrS AzharI berkata...

beli doll pun ok gak...sbb skrg kan peringkat dia nk bermain... ;)

MamaFarah berkata...

hepi besday nayli.. hahaha..bab nak memikirkan hadiah memang satu yang mencabar..hehehe..bli kasut yg mcm nayli nak tu ker

Adlin Mohamad berkata...

untie kan ..hadiah abg zack berperam x pos hahahhaa leh la masukkan nayli punya sekali .. inyallah next week untie pos eyh ...

mama tisya berkata...

sronok busday girl dpt tgk wyg, mkn kek

Zura@Iwan berkata...

baya dorang ni..tk brapa pandai nk pilih hadiah lg kan..

amik..letak..lps tu p cari hat lain plak...saja sonok..haha..

kak pon mmg jarang beli mainan kt irfan...sian dia kan..huhu

Gieyana berkata...

Happy belated birthday nayli..dh big girl dh yer...nayli sm mcm nureen jer..suka cuci mata jer x beli pon..tp x larat nk menunggu..

Kak G lak suka keluar ptg lepas lunch..bestnyer Nayli dh dpt smbut besday..Auntie G jer belum dpt celeb anniversary ag haa..timing x cung..1hb la celeb..ekekek

Masya berkata...

bestnya nayli dpt tgk frozen, abg amir nak tgk balik naik komuter melepas huhuhu.. cian dia.. asyik dok tuntut nak nengok..

Nory Zoulkefle berkata...

happy besday Nayli...
meriahhnyer sambut besday..
dapat jalan2...

mintak hadiah mahal2 taw...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...