09 Disember 2013

Satay Willy | Kena Tunggu 3 Jam?!

Assalamualaikum, Selamat Pagi! :)


Sepatutnya 
Sabtu minggu lepas, Zakwan ada appointment dengan dentist
Tapi tak jadi la pulak sbb PapaZN balik keje lambat
Terpaksa la ditangguhkan ke tarikh yang lain

Disebabkan masing-masing yang dok umah tu dah bersiap
(kami lettewww =p)
PapaZN tetap la bawak kami berjalan, haha!
Lokasinya ke Bangi sbb nak jumpa adik-beradik PapaZN kat sana

Sebelum ke rumah kakak PapaZN utk sesi perjumpaan tu
Kami singgah Sungai Ramal Junction
Nak tapaw Satay Willy ngan nak dinner skali
Zakwan macam biasa pilih burger bakar Abang Burn
Menu wajib Zakwan bila makan kat situ :)
PapaZN makan nasi ayam goreng Sempoi
Nayli plak makan nasi ayam Sempoi
Walau namanya sempoi, tapi rasanya sedap :)
MamaZN makan meatballs bakar Abang Burn, yummm!

Ramai sungguh la manusia kat food court tu
Kami pun tawakal jek nak dinner kat situ
Alhamdulillah dapat jugak tempat duduk
Makanan yang diorder pun, Alhamdulillah takde yang kena berbaris panjang

Kecuali Satay Willy, huhu!
Naseb baek la PapaZN soh kol awal-awal kat umah
Order siap-siap sebab nanti bleh tinggal amik je

Memang betul la tindakan PapaZN tu
Sebabnya, masa MamaZN nak pi amik order yang dah siap
Masih ramai lagi orang yang beratur yang baru nak order
Cashier cakap kena tunggu lagi 3 jam baru siap!
Makkk aih!
Tu kalu dah kenyang pun memang bleh lapo balik bila menunggu
Takpun, hilang lapo sebab perut dah masuk angin, huhu!

So, better la kawan-kawan order dulu sesiap dari umah
Kol jek, bukan susah pun :)





Okeh, ni sangat sedap! MamaZN abeskan sorang, haha! =p


Zakwan ngan burger bakar :)


Pada kawan-kawan yang nak no telefon Satay Willy 
Ni MamaZN sertakan sekali kat sini :

012-3500394 , 013-3309291



Hari ni kami masih lagi dalam mood 'cuti-cuti', hehe
Rabu nanti baru balik Klang
^____^
Blog tetap nak update, hehe


15 comments:

Azura Aziz berkata...

yeahh, meat ball abg burn mmg terbaik ;)

Rizziela berkata...

meatball tu x pernah try..harus mencuba ni..

Kalau nak makan satay willy biasanya kitaorang g awal2 sikit... masa baru2 buka..hihi..x la ramai sangat lagi waktu tu

mama tisya berkata...

wah 3 jam tu...lama tul..dh mcm fenomena burger bakar gk ye..hehehe

Fiza Rahman berkata...

Tak pernah lagi mkn satey willy.

syawalsimpsons berkata...

wahhh cuti sakan yee...sue tak try lg meatballs tu..kn try ni..

Iela Fazielah berkata...

skrg satay willy tgh terkenal tu yg ramai dtg.. last2 kena tunggu lama.. tp bagus kamu share no. tipon.. ajak dah copy dah.. tq nad

MizzTina berkata...

3jam?? elok la order yg mentah pastu bakar kt umah.. kekeke.. setakat ni xpernah lg ke sn.. pdhal bukan jauh pun..

Chekgu Azrine berkata...

3 jam??tak sanggup kot tggu..huhu

Sweetmama berkata...

lama dh x g makan dkt ramal junction ni, teringin gak nak makan meatball abg burn tu..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Bila laa nak try pi makan sinii...asek tgk blogger dok citer aje..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Bila laa nak try pi makan sinii...asek tgk blogger dok citer aje..

Masya berkata...

mesti sedapp sgt agaknya sampai lama kene tunggu ciannya, mujurlah nad dah call .. abg burn pun dah ade kat klang kan.. tp x pernah pg.. padehal dekat jer.. bkt tinggi tu huhuhu

Adlin Mohamad berkata...

kita kalau nampak full pusing balik hehhehe

Zura@Iwan berkata...

adeii..kene tggu 3jam ye nad?
seb baik nad call siap2 kan..
idak kem slm je lah..ahha

el berkata...

alamak cam nak mkn sate je rini haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...