08 Disember 2013

Off To Kelantan

Assalamualaikum
Bersiaran dari homestay @ KB

Ke KB lagi ye utk tahun ni
Baru jek p bulan 10 ritu :)
Tujuan dtg kali ni sbb nak temankan AtokZN yg ada seminar
AtokZN berseminar
Anak, menantu & cucu tolong teman hihi...
Tujuan yg baik in shaa Allah dipermudahkan Allah hendakNya...

Risau sbnrnya nak p ni
Dalam keadaan cuaca yg tak menentu
Nak-nak belah pantai timur skrg ni kan
Seminggu sebelum pegi
Sampai pagi Sabtu semalam
AtokZN keep in touch dengan kawan di KB
Bertanyakan keadaan cuaca di sini
Alhamdulillah cuaca agak baik

Bertolak pagi Sabtu
10 jam perjalanan
Hujan sepanjang jalan
Alhamdulillah segalanya terkawal
Jam 8mlm selamat check in di homestay

Sepanjang perjalanan masa hujan-hujan tu
Mulut ni terkumat kamit baca Alfatihah & ayat Kursi
Semoga perjalanan dipermudahkan

Dalam pada tu
Teringat jugak pada mereka yg terkena musibah banjir
Allah! Asyik terpikir macam mana la naseb dorang...
:(
Semoga mereka tabah hadapi dugaan
Semoga bekalan bantuan selamat sampai dan selamat diterima

Sama-sama kita doakan...

9 comments:

syawalsimpsons berkata...

Selamat pergi dan.selamat kembali nad...

mama lieyna berkata...

Moga selamat semuanya ye.. dan selamat kembali.. enjoy ya :-)

Ibu Lala berkata...

Jauhnye perjalanan. Moga selamat perjalanan.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

sempat lagi gi kelantan waktu musim2 hujan ni yek..hikhik..hope perjalanan sume baik pergi dan balik k..=)

Mar Mansor berkata...

in sha Allah semua selamat ye..

Sweetmama berkata...

slmt bercuti nad,

yup mmg kesian tgk pada mereka yg ditimpa musibah banjir ni, family k.eija dh merasa so mmg sgt memahami keperitan yg ditanggung..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Owh..tu sebab leh lalu Bentong tu ye..
Mesti lalu jgk kat Taman Desa Damai, rumah ayah akak sebelum kilang getah dan simpang ke Fraser Hill tu, kan..hihi.
Ntah2 nad tak terperasan pun dok layan naylie kat dlm kereta, hihi..

nenek ZN tak pi sekali ke??

Masya berkata...

kira sekali jalan² lah ye hihihihihi ... sorry nad dah balik agaknya.. baru sempat komen dan baca..

Zura@Iwan berkata...

alhamdulillah slmt smpi kt KB.
tk per niat nk teman atokZN kan..
musim tengkujuh now..
risau mcm2 kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...