31 Disember 2013

JJCM | Makan Nasi Arab @ Ya Hanana Cafe, Klang

Kat tempat tinggal kitorang ni
Ada 1 kedai baru bukak - baru sebulan je dia bukak
Macam cantek dan bersih je kedai nya
Tu yang terasa nak try makan kat sini
Lagi 1 sebab kenapa nak try makan kat sini
Sebab menu utamanya adalah Nasi Arab :)


Nama kedai ni Ya Hanana Cafe
Terletak di Jalan Shapadu, Klang


Tempat baru, orang pun tak ramai yang datang
Masih ramai yang belum tau kewujudan kedai ni kottt
Kot la ;)


Simple but nice :)


Kat sini dia sediakan 3 tempat makan
1 tempat berbumbung
1 open-air
Lagi 1 ala-ala wakaf - duduk bersila


Mula-mula kami duduk kat area open-air


Sekali hujan daaa... Pindah dok kat wakaf :)


Malam tu PapaZN nak try makan Nasi Arab - RM12.50


PapaZN cakap sedap! Portionnya ok la utk makan sorang
Takde la banyak macam kat kebiasaan kedai makanan Arab yang lain
Tapi kalau nak set large pun ada jugak
No hal punya :)


Zakwan pulak nak makan burger - RM4


MamaZN plak nak try chicken chop - RM9


Rasa biasa-biasa je, not bad la
Takde la tak sedap langsung
Cuma malam tu brokoli & carrotnya tu 'hidup' lagi, hehe
Tak berapa masak & masin! =p

Nayli plak makan fries - RM3.50

Total kami makan malam tu RM34.50
Ok la kot
Boleh try makan sini lagi pasni
Kalu tetibe termengidam nasi arab bleh jek terjah datang sini, hehe
Dekat plak tu dgn umah
:)



9 comments:

Chekgu Azrine berkata...

Suka nasi arab

::NureeN:: berkata...

nmpk menyelerakan...
ri tu pon nk mkn nasi arab, siapnak tapau blk kg, skali kedai x buka huhuu

Rizziela berkata...

Kami biasanya kalau makan nasi arab mesti ambil portion ayam 1/2 ekor tu..memang makan anak beranak lah... banyak :D

mummy_ayu berkata...

wah nama restoran..mcm nasyid plak..Ian suka nasyid tu.yahanana..
emm..menariks gak tgk..

Lynn Hamzah berkata...

nampak sedap jer...insyaallah kalau gie klang boleh la singgah makan kat situ...

Masya berkata...

kedai ni dekat jalan besar shahpadu ker?? mengiurkan nasi arab tu ... walaupun x berapa nak reti mkn sy ni hihihihihi ...

lupe nak jwb soalan nad hari tu ... ade rezeki boleh jugakkan bebila kt sarapan same².. jgn kata sarapan, kalau boleh nak pg rumah nad hihihihihi ..;p

Syuhada Salleh berkata...

bleh thn la hrga dia..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

nmpak food menarik n harga pon ok..chicken chop tu nmpak sedappp sgt gravy die then harga murah tol tk smpai rm10..hihihi

Iela Fazielah berkata...

biasalah tempat baru...tempat nice... harga pun murah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...