04 Disember 2013

JJCM | D'King Mi Udang Banjir & Ikan Bakar Power, Klang Sentral

Aritu cam teringin nak makan mi udang
Dok terbayang-bayang jek mi udang Sungai Dua kat Penang tu
Tapi jauhhh! Memang tak dapek la!

Weekend baru ni merasa la makan mi udang banjir
Nama kedainya D'King Mi Udang Banjir & Ikan Bakar Power
Lokasinya kat Klang Sentral
Banyak gak rasanya cawangan kedai D'King ni kan?

Sebab teringin sangat, pegi jugak la kedai makan ni
Bila dah duduk & tengok buku menu
Umang aihhh! Bapok mahal nya makanan dia!
Alang-alang dah sampai, dah duduk tu order jek la
Bila lagi nak merasa kan, huhu!

Kuah dia memang banjir abes!
Udang pun banyak
Kami amik set sempoi, tu pun dah RM10 sepinggan
Naseb baek sedap, worth it la dengan harganya tu hukhuk



Waktu operasi & No telefon untuk dihubungi


Terkejut tengok harga-harga yang tertera
Telur dadar saiz small pun dah RM3
Kalau large harganya RM5 - dah sama harga dengan 1 pinggan nasi goreng kampung
Tu baru telur dadar jek tu!

Belum air lagi
Zakwan order air sirap jek pun harganya RM2.50
Sama harga dengan teh ais!



Dah merasa sekali, dah la kot
Takde la nak pi lagi dah pasni, huhu!
Pasni try makan mi udang kat tempat lain plak
Kat Meru ada 1 lokasi yang dorang kata sedap
Nanti nak try la


14 comments:

Mama Lynd berkata...

Dah sampai ke sini barjalan.
Dok mana sekarang?
Saya y dok dekat pun tak sampai lagi.

eima berkata...

CKT Sg dua dah tutup la

syawalsimpsons berkata...

mahal jugak telor dadar rm3 kan..kalo kecil..mmmm...tp kalo sedap ok je kan..

el berkata...

lau sedap berbaloi lah nak mkn
tp xleh nak sllu kut..sebulan sekali hahaha xpun setahun 2x eh mn2lah haha

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya mee udang tu.

Cik Puan Rara berkata...

wow terliurnya~ nt kalo g sana leh singgah.haih nama kedainya king.hebat2.

Zura@Iwan berkata...

owhhh D'King Mee Udang nie.
kat Sungai Petani ada satu Nad
Kak dah 3x pegi mkn kt D'King tu..

tapi kak lebih suka Mee Udang kat D'King ni than Mee Udang sg dua..sbb Dking lebih sedap..tekak masing2 kan

Cho Zila berkata...

nak buat camner sewanyer mahalkan.. tak yahler gi jauh2kan... nak cuba tak salahkan...

lia berkata...

ok... seyes mahai rege nyer...

mama tisya berkata...

air sirap 2.50 mhl tul...nasibaik mee udang tu sedap ye...oh tringkt mee udang sg dua kn...akak pernah mkn mee udang banjir sedap kt kuala sgor

aLyNnZ berkata...

perghhh...sedapnyer mee udang nie..mmg tak boleh tahan ler..alynn bukan penggemar mee udang tp tgk pic nie mmg layanzz..

ch@ berkata...

Mahal dan sedap, berbaloi juga la kak.
Tgk udang yg berenang tu, wow!

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Duduk bdr puteri dulu tak dan round area klang nih..so lom pernah singgah klang sentral..setia city mall yg sume org kata bestttt tu pon tak pernah gi tau..hukhukhuk

kayyana berkata...

harus mencuba nih,. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...