05 Disember 2013

Jalan-Jalan @ AQUARIA KLCC | Cerita Kelakar di Stesen LRT =p

Sepertimana yang dah di'teaser' Isnin lepas, hehe :)

Seawal jam 8.30 pagi kami dah gerak ke Wangsa Maju
Tah la ek
Sebab dah terbiasa kot dengan kawasan sana
Situ jek la pun lokasi yang kami pilih, nak bawak ZakwanNayli naik Putra LRT
Dah lama kot tak naik train
Zakwan pun dok sebut-sebut
Tu yang apaknya nak realisasikan impian anak bujang :)

Disebabkan dah lama tak naik train
Nak membeli tiket pun dah macam teragak-agak, haha!
Dah la sekarang dah guna token
Payah sungguh la kalu 'ter'hilang, huhu!

Daripada Wangsa Maju ke KLCC tambangnya RM2
Sampai kat KLCC tu siap-siap beli tiket utk balik ke Wangsa Maju, hehe
Riso, kot-kot kang masa nak balik kena beratur panjang plak time nak membeli tiket
Sediakan payung sebelum hujan, kekdahnya :)


@ Stesen LRT Wangsa Maju :)


Sampai KLCC, takde jenjalan ke mana-mana pun
Memang tuju ke arah Aquaria jek
Bapak jauh tunnel nya huhu!
Dulu tak terasa kot penat berjalan
Sekarang ni, stamina dah tak bape kuat, hehe
Dengan nak menjaga budak-budak ni lagi
Kejap nak dukung, kejap nak berlari
Adeyh!

Disebabkan kami dah siap-siap beli voucher tiket Aquaria dari Livingsocial
Harapan kami kot-kot dapat la pelepasan utk takyah beratur
Dengan mereka yang baru nak beli tiket
Just tukarkan voucher dengan tiket pas masuk je
Macam kalau kita tgk wayang la kan
Kan ada kaunter khas pada yang dah beli tiket secara online?
Haaa, kami ingat kat Aquaria pun gitu la jugak

Huhu, harapan tinggal harapan
Rupa-rupanya takde keistimewaan ye pada mereka yang dah beli tiket awal-awal
Tetap kena beratur jugak, uwaaa!
Disebabkan kami tau kesesakan Aquaria pada musim cuti sekolah tu la
Kami beli tiket awal-awal
Nak elakkan kena beratur panjang time beli tiket punya pasal
Hmmmm, rupa-rupanya... Masak!

Pihak Aquaria boleh perbaiki sistem pengurusan di bahagian tiket ni kot
Asingkan mereka yang dah beli voucher tiket awal-awal
Dengan mereka yang baru nak beli tiket
Ikut macam pihak pawagam biasa buat tu
Rasanya lebih teratur & barisan pun dapat disingkatkan


Hmmm, takpe kita tinggalkan bahagian tu


Bila dah masuk dalam Aquaria, ZakwanNayli mula la excited!
Wowwwww sana! Wowwwww sini!
Kita makpak pun terikut teruja sama! :)
Seronok plak tengok depa, hehe...


Nayli memang berdukung jek ngan Papa :)


Lawak Zakwan time ni, haha!
Ala-ala takut tapi nak jugak bergambo =p



Nayli memang tak senyap langsung
Ada jek dia nak bercakap, tunjuk-tunjuk ikan yang besar-besar jalan atas kepala, hehe





Dah abes berjalan dalam tu
Macam biasa, beli la sket souvenir sebelum balik
MamaZN beli FM la kan, hehe
Zakwan plak nak tshirt - pandai plak tu nak pilih sendrik :)




Jam dah pukul 12 time tu
Kami cari KFC jek, senang
Kang makan kat tempat lain mesti ramai org punya time tu, huhu
Lepas makan, trus terjah stesen LRT - nak balik :)

Ada citer kelakar masa kat stesen LRT KLCC ni, hahhahha!
Punya la nak berkejar naik train
Dah kami terpisah, hahahahah..!
Lawak giler kot bila dikenang-kenang kan balik =p
Tu la, nak kejar lagi train padahal dah bunyi 'tittt-tittt' tanda pintu nak ditutup
Pengabesnya, PapaZN & Zakwan jek lepas naik train
MamaZN & Nayli kena tunggu next train
Lagi haru, bila Nayli plak nanges bila tengok PapaZN dah dalam train tadi
Sudahhhh, hahaha!
MamaZN kol PapaZN soh turun kat stesen Ampang Park, jumpa kat sana je, hehe


Marilah kita tunggu next train bersama-sama semula ye, hehe
Time ni kat stesen Ampang Park =p


Muka ada happy padahal tadi punya la cuak, haha! =p


Tu je la kisah kami weekend baru-baru ni, hehe
Seronok dapat happykan ZakwanNayli
Zakwan macam biasa, berzikir lagi la kat telinga makpaknya ni
Sebab nak pi Aquaria lagi ;)

Owh ya!
MamaZN beli tiket Aquaria guna voucher dari Livingsocial
Masih ada lagi dealnya tu & expired Julai 2014
Berbaloi kot beli berbanding dengan nak kena bayar harga biasa
Mahal!

Nanti MamaZN citer kat next entry k! ;)



13 comments:

mama tisya berkata...

nasibaik termiss train kt msia...kalo kt negara org ..mmg haru la..tringat time p london & korea..byk kali kena tukar tren..nasibaik smua tk tercicir

Cik Puan Rara berkata...

hahahahaha kes tertinggal tu rara teringat kat mak rara.dulu pon sama.kami dh naik.dia tertinggal.hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

Lama tak pi sana nie...
lawak pun ada cuak pun ada tetiba terpisah train...
hehehehhe

Chekgu Azrine berkata...

akk last masuk 2009.. tapi macam tak best jek aquaria..mgkn sesuai utk budak2 je kot..kan

kayyana berkata...

rajin btul kak nad bli voucher voucher kat online ek. nnti blehlah share laman laman social yg bleh dapat diskaun ek.. kalau ada kidzania ke? hehehe

kelakar btul.. cmne la leh terpisah kan.. kalau yana pun cuak.. hehehe..

lieyalatif berkata...

sonok nad...pengalaman baru tuk anak2 dpt merase naik train....lieyapun lame dah tak bawak budak2 ni naik train...bile dah anak tiga ni semput gak kalo naik pengangkutan awam....sumbat dlm kete jugak laa sudahnye hahahaahah

mmg tu laa lieya tak puas ati kat aquaria nie...yg dah ade tiket awal2 beli tetap same mcm yg baru nak beli tiket....

eima berkata...

hahaha lawak sungguh part separated tu ..

Gieyana berkata...

Ekekek...nasib baik kt kl jer nad..kalau kt singapore yg berlayer2 tu sure lg masak..penat naik turun escalator kt mrt..huhu

Best nayli tgk fish yer..last kak G masuk ms nureen baya nayli. Time tu jumpa anuar zain tp x bgambar pong..:)

lia berkata...

ekekekeeee lawak seram meyh bler terasing train... syoknyer da p aquaria...

Zura@Iwan berkata...

irfan tk biasa lagi nek train..
tingin la plak nk bw dia jln2 kt KL..hikss

owhh skrg guna token ye? kak lagi la..tk biasa, lagi tak taw la kalau tiggal sorang2 kt citu..

tmbh cuak terpisah plak ngn suami..kakakaka..lawak plak cita nad nie..tp tu la nad, mmg nebes gak kan..

syawalsimpsons berkata...

sue penah lalu kat depan aquria aritu..teringin nak bawak syawal masuk..tp sue dapat agak apa reaksi dier..takut meh..kikikik

mama lieyna berkata...

Macam best jer.. macam syok jer..macam nak beli jugak jevdeals ni :-)

Anak2 mmg suka la ni...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

wahwah..nmpak muka eksited nayli tuh..heheheh..nway, part terpisah train mmg kelakar..hihi..nasib dpt reunion balik kan..kalau kite kompem cuak..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...