21 Disember 2013

2nd Trip To Kelantan | Shopping @ Wakaf Che Yeh & Dinner @ Restoran Mawar Merah

Cerita dah caca marba ni, huhu
Layankan jek la ek =p

Aktiviti shopping-shopping ni kami buat pada malam ke-2
(lebey kepada window shopping sbnrnya)
Zakwan kena paksa tinggal kat umah, hehe
Jaga Atok =p
MamaZN pi dengan Nayli ngan apaknya je

Taktau la nak cari apa sebenarnya
Kalu tak rancang memang beli yang bukan-bukan & tak penting
Huhu!
Jadiknya kena la tetapkan iman supaya nafsu terkawal ;)

Rambang mata tengok tudung-tudung bawal ni
Macam-macam kaler
Sehelai RM5!
Banyak sangat sampai tak terpikir nak beli kaler apa
Last-last memang tak beli pun hahahaah! =p




Nayli macam biasa, mesti nak usha mainan punya :)
Teringin jugak nak membelikan utk dia
Kesian tengok Nayli asyik tenung mainan jek, hehehe
Tapi tu la, bila pikirkan balik yang Nayli ni bukan tetap pendirian
Kejap je mainnya, pastu jadi barang hiasan
Memang tak beli apa-apa la jawabnya, huhu!


Tengok jek la Nayli ye... :)


Mulut bising layan kucing tu, haha!


Macam-macam ada
Tapi tu la, tak teringin nak membeli
Saje nak jenjalan jek
PapaZN jek yang membeli - beli jam ngan pouch beg :)


************


Ni plak kami dinner masa malam pertama kami sampai aritu
Lepas dah bersihkan diri semua
Kami keluar balik kejap nak cari makan malam
Cari yang dekat-dekat jek sbb dah tak larat sangat sebenarnya

Kami pilih nak makan kat Restoran Mawar Merah ni
Dekat-dekat-dekat sangat dengan pasar malam Wakaf Che Yeh
Dia bangunan sebuah je terletak kat tepi tempat letak kereta/bas awam





Sori la, gambar makanan nan ado
Sebab dah ngantuk sangat memasing, sampai tak ingat hehe
Makan biasa-biasa jek pun, huhu!
Tempat ni selesa, servis pun ok
Not bad la...
Tapi rasa makanannya so-so jek la
Janji dapat alas perut sudaaa, kan?

Sesuai sangat la kot pada yang dah penat berjalan shopping kat pasar malam tu
Pastu singgah makan/minum kat sini - basahkan tekak, isi perut & regangkan otot kaki
Hehe


3 comments:

Chekgu Azrine berkata...

Rindu kelate..
Bila la nk dpt g kelantan ek.
Huhu

Petak Bunga berkata...

lama x blk kg..
x hujan ke?
musim banjir skrg..

mama lieyna berkata...

syok jalan-jalan tempat orang kan..
huu..lama tak jalanjalan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...