20 Disember 2013

2nd Trip To Kelantan | Sarapan Pagi @ WARUNG POKLOH MILO TONGGENG

Giler meng'google' cari tempat makan best & menarik kat Kota Bharu :)
Sebelum ni dah try Kopitiam Kita
Trademark yang famous amos kat kedai tu - Roti Titab
Kali ni nak try tempat lain plak 
Masa google tu ada yang suggest
Pi try breakfast kat Warung Pok Loh Milo Tonggeng
Nama dah unik dah
Teringin plak nak tgk depan mata apa lagi yang best kat warung ni

Seunik namanya
Ini la sbb nama kedai tu camtu :)
Nak buat milo panas @ sejuk, tin milo ditonggengkan camtu
Sempoi kan? :)
Memang tak lokek milo wa cakap lu! Pekat!
Tapi manissssss! Haha! =p


kredit gambar pada : www.cutikelantan.com



Ini la rupa warungnya :)
Pinky uols, haha! Lagi senang nak cari :)


Style bar :)
Kat KB ni, kalau diperhatikan warung-warung nya mmg style bar, kan?
Jimat space gitewww :)
 

Hujan pagi-pagi tu...
MamaZN order milo suam
Perghhhh! Giler pekat sbb milo dia banyak!


Zakwan tak berapa sehat pagi tu
Dia rekues nak makan telur setengah masak je


Anak bertuah sorang ni lagi hebat
Nak sandwich, tp jilat isi jek
Pastu roti kasi mak dia
Bijak, bijak... :)


Kat sini banyak gak jual nasi berlauk & kuih muih
Sume dah siap berbungkus
Tinggal pilih jek - tengok kat label yang disediakan


PapaZN cam biasa, try makan makanan Kelate la :)


So far, best la sekali sekala breakfast kat warung camni
Rasa sempoi jek
Yang penting harga murahhhhh! ;)


Terbaekkkkkk - gaya Nayli (-______-)"



Lokasinya terletak di belakang Hospital Pakar Perdana (Jalan Gereja)
Google maps @ Waze jek, sure jumpa ^_______^

12 comments:

♥♥ Nur ♥♥ berkata...

pink ek???? boleh try g nnt....

syawalsimpsons berkata...

wahh ni betoi2 tonggeng ni,...bila la nak sampai kelantan ni

Gieyana berkata...

Unik nm kedainya..kak G x dpt nk telan klau half boil egg tu..cayalah zakwan..:)

Adlin Mohamad berkata...

tu dia tonggeng tin milo cam gitu hehehe ..cute posing nayli tunjuk terbaikkkkk tu hehehe

Nory Zoulkefle berkata...

wahhhh milo tonggeng ni macam milo tabur lah kan...
feberet nory ni...
suka ratah milo banyak2...
alaaa tapi jauh plak tempatnya...

eima berkata...

aku suka makan warung atau gerai je .. k lu restoren besar2 ni tak brape kena ngan taste aku je

Zura@Iwan berkata...

mmg unik nama kedai
milo tonggeng lg..
tp manis la kan Nad

sedapnya telur 1/2 boil..
kak suka..taruk madu plak..nyummy..

mama lieyna berkata...

Cam best jer..tp kesian akak, sejak dh dewasa ni belum jejak kelantan..huu..

Sweetmama berkata...

wah meriah sungguh milo dia, kalau zaquan dapat minum milo tonggeng ni mesti dia suka sbb air milo mmg feberet dia.

Suzana Ikram berkata...

kedai biasa2 jer tapi menu kat situ tersangat la unik..

Fiza Rahman berkata...

Last gi kelantan masa jama skolah dulu ☺

el berkata...

dlm mangkuk putih tu ape nad :)
aah kedai style mcm ni mmg sempoi...sgt mesra alam haha
lama x mkn telur setengah masak..cicah ngan roti pun sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...