19 Disember 2013

2nd Trip To Kelantan | Lunch Murah @ Restoran Nasi Ulam Cikgu, Kota Bharu


AtokZN selesai seminar jam 1petang
So, bleh la kami trus lunch sebelum bertolak balik kampung
Ada orang tu dah ngidam nak makan ulam-ulaman
Tak puas masa makan 1st time aritu ;)
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2013/10/family-trip-to-kelantan-lunch-nasi-ulam.html
Jadik, moh le kita singgah Restoran Nasi Ulam Cikgu dekat sebelah Kompleks Kraftangan tu :)
Ada 2 lokasi tau Restoran Nasi Ulam ni
1 sebelah dalam Kompleks Kraftangan, lagi 1 kat sebelah luar kompleks
Owner orang yang sama kot rasanya
Sama jek tgk ulam-ulamannya ^_^
Kami makan yang kat belah luar kompleks
Lebih luas restorannya (to be exact, lebih panjangggg!)

Yang bestnya makan kat sini
Harga makanannya sangat la murah!
Dah la sedap, banyak pilihan ulaman plak tu
Kami amik lauk simple-simple jek
Takde la beriya sangat pun
Ate, makan dgn AtokZN segan la nak makan banyak2
Haha!
Yang penting, ulaman amik sepinggan penuh! =p

Total yang perlu kami bayar hanya RM20 utk 4 orang makan!
Giler murah kan?!

Nasi untuk 4 orang
Pelbagai ulaman sepinggan
Sambal belacan, budu, tempoyak
Ayam goreng (suku) 2 ketul
Ikan goreng 3 ekor
Air sirap selasih 1 jag kecik

Bayar RM20! Perghhhh! =)




Pelbagai ulaman, cicah ngan sambal belacan - Perghhh! Sedap! :)


Elok amalkan ni, awet muda gitewww :)


Sesapa yang nak pi Kelate
Mmg rekomen la utk makan kat sini
Sangat puas hati, serius!
Ini pandangan peribadi
Taktau la klu orang lain kata tak sedap plak kan, hehe

Better pegi awal, jam 11-12 camtu
Kalu pegi time peak hours alamatnya mmg sesak la
Lagi 1 jangan pegi lambat-lambat!
Kang lauk abes, haha! =p 
 
Pasal parking, jangan risau
Banyak parking berdekatan dengan restoran ni
Beberapa tempat menarik utk dilawati pun ada di sekitar restoran ni :)
 
 

10 comments:

Lynn Hamzah berkata...

teringin sungguh lynn nak gie kelantan...aduhai...bila la turn lynn yer...

Fieda Zan berkata...

nad.. inila tempat favorite saya masa study dan berkeja di kelantan dulu.. hari2 makan sini.. murahhhhhhh..

syawalsimpsons berkata...

adoi terliur pulok ni

eima berkata...

aku mmg suka mkn nasi berulam ni ... tak de kuah .. kering gitu cuma cicah sambal belacan

Zura@Iwan berkata...

waHH BESTNYA NAD
ulaman2 gitu..
akak suka mskan kg..
tp ulam tk semua yg mkn le
hat pahit2 tu mcm tk leh nk telan..kahhh!

Cho Zila berkata...

ala rindu sesangat rasanya nak ke Kelantan... memang nasi berulam gini sangat2ler heaven ...

PUANSTOBERI berkata...

huwa..pergi lambat.. berebut2 amik makanan.. nasik pun tak cukup.. huwaaaa..

Sweetmama berkata...

4 org mkn RM20 mmg murah la, skrg ni mana nak dpt makan tgh Rm5 sorang..paling kurang RM7..

lieyalatif berkata...

pemes kat sini kan nad....ramai ckp sedap mkn sini...ishh kalo lieya pun suke makan lauk2 kampung gini...yg penting klate mariiiii....

byk betul pilihan ulam2 kan....mmg garu kepale kalo leiya tgk nieh...lieya kenal satu due ulam jek kakakaakaka

ch@ berkata...

rasa mcm rangup2 gitu. meriah hijaunya tu. segar bugar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...