24 Disember 2013

2nd Trip To Kelantan | Jalan-Jalan @ Pasar Besar Siti Khadijah

Assalamualaikum
Sambung lagi citer pasal pi KB :)

Zakwan tak berapa sehat masa hari ke-2 di KB
Badan panas je
Naseb baek ubat-ubatan memang dah standby dalam beg
Badan panas tapi aktif
Pastu asyik merengek jek nak pi pantai & nak kereta remote control

Apaknya kesian kat anak bujang
Moh le kita ke Pasar Besar Siti Khadijah mencari kereta remote control
Demi anak (T_____T)
Zakwan tak larat berjalan sebenarnya
Tapi dia paksa diri
Demi nak kan apa yang dihajati

Memang maknya yang suggest beli kat Pasar Besar Siti Khadijah ni
Gamble jek ni
Ada, ada la... Kalu takde baru plan lain nnt, huhu!
Memang kami tak terpikir langsung nak ke Rantau Panjang @ Pengkalan Kubor
Sebab kat sana banjir masih bersisa lagi
Tak berani..!


Lagi 1 sebab - maknya yang nak cuci mata tengok kain batik
Haha! =p


Serius la sesak nak mencari parking
5 kali kami round Pasar Besar tu semata nak cari parking
Mulanya nak surrender jek, tp Alhamdulillah kali ke-5 pusing tu dapat plak parking
Betul-betul dekat pintu pasar
Betul-betul parking illegal, muahahaha! =p
 Takpe, kejap je kot hihihi...

Uiyooo!
Ramai giler orang!
Sume pun menyoping kain
MamaZN idak la nak membeli - cuci mata sajork!
Takde dalam senarai pun sebenarnya nak membeli macam-macam
Lagipun, tgk kain-kain tu cam tak bernafsu plak, haha!




Sempat la belikan Nayli baju kaftan lagi sehelai, hehe
Tapi anak dara takmo pakai!
Taktau la nape, huhu!
Abang Zack plak, selagi tak dapat kereta remote
Selagi tu la muka kelat jek sepanjang jalan
Alamatnya memang kena cari barang dia dulu la, huhu!
Dah dapat baru muka ada sinyummmm!
Terus ajak balik dengan alasan kaki tak larat nak berjalan dah
Padahal tak sabo nak main kereta remote tu
Terbantut keinginan mak nya nak cuci mata - tak puas lagi!
Sabo je la!

Turun balik kat ground floor - singgah 1 kedai memborong keropok ikan yang dikirim
Terus zaaasss balik umah homestay
Huhu!

Kuciwa mak! =(



8 comments:

Adlin Mohamad berkata...

murah ke kat sini ..
bila la nk gi huhuhu

Cik Puan Rara berkata...

* kita klik iklan awak

aah kan.pasar siti khadijah tu mmg susah sket nk park kan.rara pegi dulu pon mmg susah nk cr.nasib lah masa tu xde anak lg.now kalau nk pegi kena pk 2 3 kali.hehe

eima berkata...

fahim kecik penah beli .. tp fahim jenis tak minat keta2 ni ... yg besar dlm besar fail tu dlm RM60 kot wakaf che yeh tahun 2010 skrg tatau la ...

lieyalatif berkata...

kat sini mmg murah kan nad...wajib singgah kalo turun kelantan...alahai rindunye nak gi sini...dulu mase lieya dok kelantan mmg selalu gi sini ....sebelum balik kg tu borong kopok ikan banyak2 buat buah tangan tuk org kampung....

Cho Zila berkata...

alamak bestnyer dulu2 ni ler tempat dituju kalau ke KB.. tapi akak kalau pergi kena bawak kawan duk kelantan baru puas hati bershopping...

Chekgu Azrine berkata...

tu suka shopink kat kelantan..
harga dia terbaik

Eliss Mie berkata...

aduhai..x puas mak nak cuci mata yer :) takper, leh repeat lagi lenkali :)

Zura@Iwan berkata...

pasar ct khadijah tmpt dia mcm pekan rabu ke nad?pekan rabu kt kedah..hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...