17 Disember 2013

2nd Trip To Kelantan | Homestay Di Wakaf Che Yeh - Selesa & Berbaloi

Assalamualaikum

Hari Sabtu lepas kami 1 famili ikut AtokZN pi Kelate, hehe
Seronok dapat berjalan :)
Tapi dalam masa yang sama risau jugak 
Sebab musim hujan yang melanda
Alhamdulillah, sepanjang kami kat sana takde hujan pun
Sepanjang perjalanan pegi & balik je hujan
Masa pegi kami ikut laluan Gua Musang
Masa balik pulak lalu Gerik
Tu yang singgah transit kat Teluk Intan - balik kampung :)

AtokZN pi Kelantan sebab ada seminar
Kami ni sebuk je ngikut hehe
Dalam masa yang sama, dapat la temankan AtokZN
Dapat jugak AtokZN bertukar-tukar bawak kereta ngan PapaZN
Hihihi, baek punya alasan =p
Rasa tak puas pi Kelantan hari tu
Tu yang ikut lagi ni

Kali ni tak stay kat homestay yang sama
MamaZN cari homestay lain
Tapi tetap dalam area Wakaf Che Yeh jugak
Alhamdulillah kali ni puas hati sangat
Selesa dan rasa berbaloi dengan harga yang dibayar ;)

Nama homestay ni Abeyra Garden Guest House
Terletak di Kampung Kota, Wakaf Che Yeh
Dekat la nak pi shopping kat pasar malam yang happening tu, hehe
Nak pi bandar pun dekat gak :)

Harganya RM140 utk 1 malam


Homestay yang kami duduk 2 malam :)
Attached dengan rumah tuan rumah hehehe


Homestay kami belah yang bersliding door tu :)


Homestay ni ada 2 bilik 
Tapi lengkap dengan macam-macam kecuali peralatan memasak & mesin basuh
Ala, apa ada hal... Bukan nak masak pun kan?
Jalan-jalan cari makan la baru best! :)
Dua-dua bilik ada aircond don't worry, hehe
Astro pun ada gak :)


No. contact Abeyra Garden (homestay Wakaf Che Yeh) pada sesapa yang berminat


Jom kita menjelajah ke seluruh rumah :)

Ni ruang tamu
Ada extra 2 tilam single - PapaZN dah bentang depan tv
Senang nak tgk bola katenyeeeee =p
Padahal tido awal, haha!


Ni laluan utk ke bilik & dapur


Ni bilik pertama
MamaZN & Nayli tido sini
Lengkap dengan katil queen, meja cermin, kipas & air-cond


Ni plak bilik kedua
Ada 2 buah katil single, meja cermin, kipas & air-cond


Ni plak bahagian dapur
Takde dapur gas
Tapi ada set meja makan, peti ais, cerek letrik, toaster, peralatan pinggan, cawan, sudu & garpu
Kopi, teh & gula pun ada disediakan :)



Bilik air ada 1 
Heater pun ada ye :)


Selain tu ada gak 5-6 bijik bantal, 1 toto, 4-5 helai selimut
3-4 helai sejadah, beberapa kopiah & sepasang telekung 
Semua ada disediakan
Iron & iron board pun ada - jangan risau, hehe

ZakwanNayli santai kat meja batu luar rumah :)


Ni plak satu-satu nya gambar kami berempat yang semenggah sket, haha! :)


So far, puas hati la dok sini
Zakwan pun suka
Zakwan ni cerewet sket bab-bab kekemasan & kebersihan rumah, hehe
Kalau dia suka maknanya ok sangat la tu :)



15 comments:

PUANSTOBERI berkata...

nampak dak h.stay akak duk tu ari?? hihi

lieyalatif berkata...

ehh selesa sgt2 la nad...kdg2 dok homestay gini lagi syok dari hotel kan....rase mcm bercuti tapi dok kat umah sendiri....kawasan pun luas kalo kite dtg ramai2 bercuti....

suke pic kat bawah tu...sweet sgt korang tau!!!

Eliss Mie berkata...

wah syoknya jalan2 kelantan kan :) lama dh x balik kelantan.ramai sedara mara kat kelantan.

Mama Likha berkata...

oo pergi kelate lg ek ? pasni kerap kot nad pg kelate eh ?

Cho Zila berkata...

akkapun yang penting kebersihan esp bilik air.. .. yang laintu tak kisah sangat... wakaf mek yeh mestiler best...

syawalsimpsons berkata...

nampak menarik rumahnya..cantik n kemas

Chekgu Azrine berkata...

Nmpk bersih sgt..dan best sbb besarkan

Adlin Mohamad berkata...

besar homestay dia ..kalau gi 3 family pun muat ni

Zura@Iwan berkata...

luas la nad homestay dia..murah plak tu kan...

semua lgkap plak tu..bila la akak nk jln2 kelate ni.hehe

ch@ berkata...

Selesa.

mama lieyna berkata...

S3lesa... mmg zakwan nmpk jenis pembersih n pengemas :-)

Kenari Putih berkata...

wah lengkap la sangat homestay ni. macam hotel kan. kalau pergi kb n stay sini memang puashati la sbb nampak tu selesa sangat. tgh2 kb. lagipon parking pon depan rumah saja. best2! anak2 nak main kat luar rmh pon boleh nampak dlm gmbr tu.

perimas berkata...

Senarai Homestay Di Kelantan

Homestay Di Kota Bharu berkata...

Luas dan cantik. Anyway lawati page Homestay Kota Bharu kami skali k. Br lepas reno and deco :)

wani..wawa... berkata...

Area wakaf che yeh ye?.boleh dptkn contact number

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...