13 November 2013

Takde Rezeki Itu, Allah Kurniakan Rezeki Lain Pula...

Assalamualaikum
Nak jugak cuba update blog
Walau line tenet mcm biskut Chipsmore :)

Alhamdulillah
Kesihatan dah beransur pulih
Dari segi fizikal dan jugak emosi
Walaupun sampai sekarang masih lagi terbayang2
Tapi dah dapat kawal perasaan tu

TQVM pada kata2 semangat yg kawan2 beri
TQ jugak pada yg mendoakan
Sangat hargainya...

Taktau nak kata cemane...
Walau ni keguguran kali ke-2
Sepatutnya dah boleh kawal emosi
Tapi yg kedua ni lagi terasa sedihnya

1- sebab Zakwan
Dia yg paling awal tau dalam perut mama ada baby & dia jugak yg paling sedih sbb dah excited sgt nak dpt adik baru
2- sebab kawan2 semua
Ada yg pm kat fb, ada yg personally wassap tanya khabar. Tq sgt atas doa & kata semangat kalian. Rasa bersyukur ada kawan di sisi walau masa berduka

Alhamdulillah
Syukur pada Allah
Allah tarik rezki di bahagian itu
Tapi Allah kurniakan rezki di bahagian lain

PapaZN baru dapat tau
Yang dia dah dpt confirmation kat tmpt keja baru ni
Padahal baru 3 bulan bekerja
Sepatutnya PapaZN confirmed selepas 6 bulan kerja
Bila dah confirm ni, ada la jugak imbuhan2 lain yg PapaZN dapat
Syukur sangat2
Alhamdulillah!

Rezeki tu Allah bagi dalam mcm2 bentuk kan?
Tak semestinya wang ringgit jek
Tak semestinya rezki anak
Tapi mcm-mcm, kita jek kadang2 tak sedar
-_____-

Tak sabar nak tggu weekend
Terasa macam dah lama tak p jalan2
Terasa mcm nak p bercuti pun ada gak
Haha!
Tgk la cemane nanti, hihi... :)

Daaa!
Tah bila la line tenet nak ok!!
Nak BW pun payah!

22 comments:

syawalsimpsons berkata...

alhamdulillah semua ok...takpe la nad...ada hikmah dari semua kejadian tu kan...moga semuanya di permudahkan dan berjalan dengan lancar

Ayu Zan berkata...

don wry akak. Allah know the best for us. manatau xlama lagi melekat semula.:)

Fiza Rahman berkata...

Setiap yg berlaku, pasti ada hikmahnya kan.

Gieyana berkata...

Takziah n sabar byk2 k nad..persncangan Allah tu yg terbaik..insyaAllah ada rezeki yg lebih baik allah aturkn utk uols sekeluarga..

JunAina berkata...

Perasaan yg sukar hendak di gambarkan. Akak awal tahun yg lalu juga keguguran, kandungan ini selepas 9 tahun anak yang kecik sekali. Depress sehingga terpaksa ambil cuti panjang.

Apapun kuatkan semangat, ingatkan diri sentiasa Allah takkan aniaya kita melainkan dia memberi yang terbaik buat kita.

Zura@Iwan berkata...

Nad..
Semoga Nad bersabar yer..
Allah lebih tahu mana yg terbaik utk kita kan..
Ada rezeki lagi inshaaAllah...

#maaf kak baru tahu Nad..kak ni now jarang BW..dsbbkan tk de masa n mslh kesihatan anak..

Saifar Laile Hamzah berkata...

sabar ye, In shaa Allah..DIA ada perancangan-Nya yg tersendiri utk kalian.

noorzie berkata...

sedih nye kak, sian abg zakwan ye..2x kali tu dlm msa terdekat ni gak ke? sabar ye kak, insya allah ada rezki lain tuk akk..aminnn

mummy_ayu berkata...

Allah maha adil kan..
apa pun..be strong & take care dear!!

zety berkata...

:)..tulah,same jugak..wpon kali ke 2 aritu..tp feeling tu ader..sbb maryam dh beso kot

eima berkata...

tak pe nad..inshaa Allah Allah bagi lagi yg lebih baik...

aku tatau pun kesni...ingatkan ko alah teruk cam nayli dulu...mls nk kaco...sbb tau dah ko klu ngandung sampai kurus la

el berkata...

betul tu..rezeki Allah melimpah ruah..insyallah Tuhan lebih mengetahui..
el pun ada tgh plan nak bw budak2 g holiday ni..tgh tgu bonus..lama x berholiday ni..xtau nak g mn woiiii..hehehe

Eliss Mie berkata...

moga bertabah..In sya Allah.ada rezeki yang lebih baik nanti. Amin :)

MRS. K berkata...

Take care dear. Insyaallah ada rezeki kemudian tu

lieyalatif berkata...

KUATKAN SEmangat yeak nad....takpe, takde rezeki kali ni...in sha Allah nanti Allah bagi rezeki lain...nad jaga diri n cepat sihat key....

Chekgu Azrine berkata...

glad..alhamdulillah

Adlin Mohamad berkata...

ada hikmah kan .. Alhamduillah rezeki nad sekeluarga

cuti2 nnt making lagi bby ahhahah insyallah ada rezeki

~emi~ berkata...

Sedihnya :( Takpe, mgkin lepas ni DIa nak bagi rezeki lebih lagi. Sape tahu kan...

btw jom singgah blog sy :)

aLyNnZ berkata...

Alhamdulillah..allah maha adil kan..sesuatu yg berlaku ada hikmah disebaliknyer..

mamaRIFQY berkata...

Takziah ye nad ! b strong dear...allah bagi rezeki dalam bentuk lain..alhamdulillah

mama lieyna berkata...

Alhamdulillah...lega mendengrnya .. nad dh ok. :-)
Tcare..cuti2 pun best :-)

Masya berkata...

bende² mcm ni mmg amik masa sikit nak lupakan.. moga nad tabah yer.. demi anak² yg ada.. kt kenelah kuatkan semangat.. bnyk² dekat diri dgn alah moga lbh tenang...

tahniah papa nz dah confirm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...