03 Oktober 2013

Nadia, Hujan...!

Dulu kat umah lama
Jiran sebelah housewife jugak
Jadiknya ada la geng kat umah hehe
Boleh buat kawan bersembang
Takpun ada masa tukar2 juadah hehe
Tu biasanya bulan puasa aritu la :)

Masa dok umah lama tu
Time nak dekat hujan ke
Kalau MamaZN tak perasan
Kang Kak Yati sebelah umah jerit la
'Nadia, hujan ni... Angkat kain'

Takpun kang, kalau Kak Yati yg tak perasan
MamaZN plak yg jerit panggil dia bila hari nak hujan
Selamat baju di ampaian hehehe

Bila pindah umah baru ni
Jiran sebelah umah bujang lelaki
Jiran yg belah sini couple bekerjaya
Mmg jarang dapat jumpa

Apa lagi la kalau hari hujan kan
Takde sape boleh tolong jerit inform kat MamaZN
Hmmmmm.....

Apa yg nak disampaikan sebenarnya?

Tak perasan langsung hari dah hujan
MamaZN bz kat dapor
Tau-tau hujan dah berenti
Jadiknya baju-baju di ampaian pun kebasahan
Hukhuk! :/

Sekian, merepek di petang hari

Rindunya kat umah lama :(

p/s: ye, saya housewife..tara percaya ka? ;)

9 comments:

PUANSTOBERI berkata...

couple bekerjaya.. hihi.. cam kami lah tu.. hihikkssss

Liza Yati berkata...

Haha. Ingatkan jiran jerit "ani hujan dah turun. Angkat kain di ampaian"

mama lieyna berkata...

Jom kita berjiran :-)

el berkata...

xpelah skun diorg masing2 bz..nti lau ada ms kenal2 lah..n pesan lau hujan bgtaulah nak angkat ampaian haha

syawalsimpsons berkata...

alahai ciannyer windu kat umah lama..mesti windu gak kat jiran sebelah kan

Sweetmama berkata...

kalau kawasan perumahan k.eija ni lg la semuanya bekerjaya, jarang sgt dpt bertegur sapa..huhu

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue lagi Kesian...sebelah Kiri Kanan Takde org...

Masya berkata...

ALAHAI SUNYI EH TAKDA JIRAN LG, TP KALAU DLM RUMAH .. MMG X PERASAN KLU DOK DLM RUMAH .. BILA HUJAN NI HUHUHUHU

eima berkata...

aku ngan jiran pun gitu tp situasi tu waktu weekend la ... hihi terjerit2 tak pun tlg angkat letak tmpt teduh sbb rumah ai tu tak berpagar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...