10 Oktober 2013

Family Trip To Kelantan | Shopping @ PENGKALAN KUBUR

Lepas dah breakfast pagi tu
Dengan berpandukan apps Waze, kami meneruskan perjalanan ke Pengkalan Kubor
Sepanjang kat Kota Bharu tu, apps Waze ni memang banyak membantu
Kalu la takde application camni, agaknya kena la kami beli map, haha!
Sebenarnya masa tgh breakfast sebelum tu
Dah diskas dah nak pegi Rantau Panjang atau Pengkalan Kubor
Lepas dah diskas & bertanya pada kawan AtokZN
Last-last kami pilih Pengkalan Kubor :)
Sebelum sampai dah ingatkan diri sendri dah
Nanti kat sana kena kawal nafsu nak membeli macam-macam
Dah set dalam kepala nak beli toto jek
Tapiii.....
Bila sampai tu, rambang mata kejap la tengok semua barang-barang
Ekekekeke...! Boleh percaya ke beli toto jek?
Hahaha!
Tak berjaya nak kawal nafsu rupanya
Nak-nak plak memang dah sampai tempat nak bershopping kan? ;)


 


Zakwan pun sama, dah pandai rambang mata jugekkk
Apa taknya banyak betul kedai mainan yang jual macam-macam mainan
Seronok jek dia menjelajah dari satu kedai ke satu kedai
NenekZN ada, seronok la dia
Dapat aje apa yang dia nak
Sabo jek la budak sorang tu tau!


Nayli pun dah pandai tunjuk-tunjuk nak beli apa =p



Sabar ye Papa... :)


Sori Nayli, boleh naik jek takboleh beli
Tak muat kereta nanti, hehe


Aunty Wawa & famili ralit bershopping :)


Smile! Good Papa, tak moody masa ikut kami bershopping :p


Mula-mula plan nak beli toto jek
Tapi terbeli jugak baju tido Nayli 2 pasang, hikhik
Pastu Abang Zack dapat mainan dari NenekZN
Kesian plak kat Nayli
Belikan jugak la mainan dapo-dapo utk dia, hehe

Rasa-rasanya la (pendapat MamaZN jek)
Harganya takde la banyak beza pun dengan kat sini
Toto tu saiz king - RM40
Baju tido Nayli sepasang RM15
Sama jek kot regenya, tak banyak beza pun
Kena pandai tawar menawar jugak kot agaknya ye?

Pastu dengar ceritanya, kalu nak dapat harga diskaun 
Kena la pandai kecek Kelate
Baru la proses tawar menawar tu sukses
Kalau tak, dapat harga camtu jugak la
Walau pun dah bodek, dah beli 2-3 barang
Tetap dapat harga yang diberi, takleh nak diskaun-diskaun dah

Memang betul pun rasanya
Berlaku di depan mata kepala MamaZN sendrik T___T
Nampak gayanya pasni, sebelum nak ke Kelantan lagi
Kena belajar kecek dulu la kot, huhu

Kena minum banyak air masak, uols!
Cuaca kat sana sangat la hangat & terik!
Panas dia tu mencucuk-cucuk kat kulit ni
Kesian kat budak-budak je
Naseb diorang pun steady
Almaklum bukan selalu datang situ
Kan anak-anak? ;)


15 comments:

mama tisya berkata...

akak pernah pegi time kecik dlu je...lps tu tk pegi2 sbb panassss...slalu mama akak yg suka pegi...hehe

lia berkata...

kena bawak org kelate la gitu kalau nak p c2 yer...

JaSSNaNi berkata...

WOW, ada dalam list sebenarnya nak ke kelantan tapi undian lebih pulak ke cameron sebab cuaca sejuk, tengok next year lak kot. HIHIHIHI, akak cam nad gak la, kununnnnn nak beli toto.. muahahahahhaha

JaSSNaNi berkata...

WOW, ada dalam list sebenarnya nak ke kelantan tapi undian lebih pulak ke cameron sebab cuaca sejuk, tengok next year lak kot. HIHIHIHI, akak cam nad gak la, kununnnnn nak beli toto.. muahahahahhaha

kayyana berkata...

xdenye beli toto saje kan.. mesti ada sampingan sampingan.. hihihi.. btul tu kak nad.. ade org ckp kalau nak dapat harga murah kene kecek kelate.. bru dpt harga adik beradik senegeri gitu.. hehehe

Adlin Mohamad berkata...

x pernah pi kelantan lagi bila la agaknya erkk, pernah gi terenggan sama la kena pandai loghat sana baru dpt rege murah

syawalsimpsons berkata...

susah jugak erk camtu..kena lak yg lidah keras macam sue nak kecek kelate...mmm...

eima berkata...

betui mmg mahai pun tu pasal aku jrg membeli klu ke sana .... layan kan org lain je membeli ...kadang aku lepak dlm keta je tgu Family lain abis membeli ... klu beli pun mainan je

PUANSTOBERI berkata...

Cuti skolah lagi la mahal. Takpe..gi makan je lah kat sana..takyah soping2 (ye ker??)

Chekgu Azrine berkata...

SERIUS BEST LA SIS..
akk cuti sekolah ni nak gi kelantan..
inshaAllah..

mama lieyna berkata...

Sllu dgr org ckp gitu ler, nk kena pndai ckp kelate.. :-)

el berkata...

ritu p kelantan mmg nak sggh rantau pjg..tp jauh sgt dr homestay kami..so terkubur je lah impian nak sopin toto haha

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

setiap kalibalik kelantan time cuti raya..memang tak pernah pergilah kesini..sedihkan...

Sura Mohd berkata...

nanti blaja kecek klate ngan akak..lain kali buleh dapak muroh.kg akak betul2 kat bandar Tumpat..:)dekat jer ngan pengkalan kubor..:)

Nory Zoulkefle berkata...

wahhhh seronokkkknya shopping kat sini...patutlah sesiapa gi sana suka beli toto, murah rupanya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...