10 Oktober 2013

Family Trip To Kelantan | Sarapan Pagi Tempat Famous @ KOPITIAM KITA

Okeh sambung citer pasal pi Kelantan ek :)

Sebenarnya kami ke Kota Bharu ni sebab AtokZN ada kerja
Kami ni pulak saje-saje la ikut, hihihi
Pagi-pagi hari Ahad tu kawan AtokZN dah dtg umah tmpt kami menginap
Sebab nak bawak kami semua pi breakfast
 Kami breakfast kat Kopitiam Kita, nama tempatnya
Menurut kata kawan AtokZN tu, kopitiam ni memang terkenal
Memang menjadi tumpuan orang-orang kenamaan yg dtg utk bersarapan





Kami pun tak tau sebenarnya pasal tmpt ni
Tapi bila tengok sendiri keadaan suasana kedainya
Memang penuh dengan pelanggan!
Wall of fame nya pun ada diletakkan gambar-gambar
Orang kenamaan yang pernah makan kat situ
Ramai gak la...
Tapi MamaZN tak amik gambar plak - segan! =p
 

 Ramai! :)



Banyak pilihan makanan disediakan
Ada nasi lemak biasa, nasi lemak berlauk, nasi dagang, nasi berlauk
Ehhh macam-macam la! :)
Semuanya dah siap berbungkus
Pilih jek berpandukan signage setiap bakul makanan tu
Tapi MamaZN amik nasi lemak, hihi
Tak reti la nak makan nasi berlauk pagi-pagi :)
Sedap gak nasi lemaknya tu
Zakwan makan sebungkus, Nayli pun makan sebungkus gak
Bagus anak-anak :)






Yang bestnya kat sini
Andaikata kita ambik beberapa bungkus nasi atau kuih muih
Dan kita tak larat nak abeskan semuanya  
(kes tamak la ni kot ye, hehehe)
Andaikata kita taknak tapau bawak balik
Bungkusan nasi & kuih muih yg masih elok tu boleh dipulangkan untuk dijual semula
Dan kita tak perlu bayar untuk makanan yang dipulangkan tu
Best kan?
Ye la, kalau takmo nak tapau, baik la pekedai amik semula
Takde la pembaziran berlaku
Win-win situation kekdahnya ;)

1st time MamaZN tengok kedai buat cara camni
Kat tempat lain MamaZN tak sure

Lagi 1 yang best & top kat sini
Sila la order Roti Titab
(MamaZN tak sure nama sbnr, ingatkan Roti Kitab)
Dia ala-ala Roti Jantan yang MamaZN penah makan masa kat Taiping dulu
Tapi yang ni dia ada bagi kaya jugak
Sedap sangat roti ni!


Roti Titab yang sedap! :)



2 meja besar kami konker :p



Kesimpulannya, kedai kopitiam ni best!
Banyak pilihan makanan, servis sangat ok, waiter pun peramah
TQ pada kawan AtokZN sebab belanja breakfast kami :)
Next time bleh la belanja lagi ye, hehehehe...

Dah lepas breakfast tu AtokZN ikut kawannya ke ofis
Kami plak meneruskan misi utk berjalan-jalan cuci mata & cuci poket, hehe
Next entry MamaZN citer k! :)


Sempat lagi 2 beradek ni melaram ngan kete mewah! :)

15 comments:

el berkata...

kebetulan lak pakai baju merah..mmg cun lah berposing ngan kete mewah..kete owner kedai tu ke..fuhhhhh

mama tisya berkata...

roti titab..1st time dgr

lia berkata...

wallaaaa amik gmbr dgn audi TT tu...

he3 org timur mmg biasa makan nasi berlauk pg2...

eima berkata...

tu keta kawan atokZN ke ...
kat mana ek lokasi kedai area KB la ek

Ratu Hatiku berkata...

byknya makanan....
fuhh kete merah tu mst owner kedai tu pya ya.. :D

Sura Mohd berkata...

akak pernah tengok kopitiam ni kat tv..akak sendiri pon tak pernah jejak kesitu walopon org kelantan..:(
Comey jer 2 bradik tu posing kat kete..sama kaler pulak..kete mewah saper tu?

kayyana berkata...

mudah mudahan satu hari nanti zakwan ngn nayli dapat naik kete mewah yg begini kan.. hehehe..

kayyana berkata...

nanti kalau yana pegi kelantan harus terjah kedai makan ni.. roti titab tu.. mcm menarik

Azura Aziz berkata...

huhu.. best sgt nmpaknya roti titap tu.. nad, kt nk bg nad something. bole wassup kt kita x address ~ 019-6238010. tq nad.

lovelywa berkata...

saya pon dah sampai sna..memang best gile!! Roti Titab ke namanye?? yg sy tau sy makan jek..hahaha..sgt heaven okeh roti bakar dia..Terbaekk!!

Gieyana berkata...

Roti titap tu cfm kak G x mkn..ekekek

Menaruk tpt ni..nnt kalau visit bro in law leh gi terjah nih..:)

syawalsimpsons berkata...

kena pulok baju merah ngan kete merah ye...

lizz berkata...

waa bestnyer jalan2 kelantan..saya kalo gi kelantan memang carik tempat makan best jer...makannan semua sedap2 ..kemain lagi zakuan n nayli beerposing kat keta mewah tu...

Mama Likha berkata...

Wow... Kite sndiri pun tk pnh jejak kopitiam ni.., nk jgk merasa roti titab tu tp tk bekesempatan lg huhu seddihhh

Nory Zoulkefle berkata...

roti titab tu nampak cidap(sedap) lah...hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...