11 Oktober 2013

Family Trip To Kelantan | Lunch @ NASI ULAM CIKGU, Kota Bharu


Dah lepas shopping kat Pengkalan Kubur
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2013/10/family-trip-to-kelantan-shopping.html
NenekZN nak balik, nak berehat
Tak larat dah katanya
Yang bestnya, Zakwan pun sama nak dok umah berehat
Nak temankan NenekZN
Hmmm ye la tu, dah dapat mainan camtu la dia
Mana nak ikut kami jenjalan dah :)

Kami pulak teruskan lagi misi utk jalan-jalan cari makan :)
 Sebelum ni dah baca kat blog Kak Amy MamaTisya
Nama kedainya Restoran Nasi Ulam Cikgu 
Tempat makan wajib singgah ni bila dah sampai Kota Bharu :)
Lokasinya kat Kampung Kraftangan betul-betul kat pusat bandar






Kami sampai tu memang time lunch hour
Jadiknya ramai la pekerja-pekerja yang keluar makan tengah hari
Naseb baek banyak lagi makanan yang disediakan :)


Pelbagai jenis ulaman



Lauk-lauk yang kami amik kat bawah ni, utk 4 orang makan
Kami amik lauk sume yg simple-simple jek
Pastu dengan sirap selasih 1 jag kecik
Cuba teka berapa total yang perlu kami bayar utk lunch aritu?


Total yang perlu kami bayar - RM18!
Murah giler kot!
Terkejut kami dibuatnya! Tapi dalam hati, happy kemain, hehe :)

Makanan sedap, tempat bersih, teratur, murah
Memang tempat makan wajib bila dah sampai sini

Lepas dah makan tengah hari tu
Kami jalan-jalan kat Kampung Kraftangan
Bersebelahan jek dengan tempat makan ni
Takde apa pun yang nak dicari
Niat asal nak cari fridge magnet jek pun, hehe
Naseb baek jumpa
Naseb baek jugak Kak Amy dah bgtau awal-awal :)


Bergambar kenangan depan Istana :)


10 comments:

mama lieyna berkata...

Murah btul..berbaloi..:-)

Cinta Zakirah berkata...

Anak pemilik restoran ni merupakan kawan saya semasa di universiti, juga seorang cikgu.

mama tisya berkata...

sedap kn mkn cni..murah plak tu...nasibaik jmpa fm kn..hehe

lia berkata...

humang aiiii... mmg murah banget tu nad...

el berkata...

18 je..mmg murah betul...
kt sn makanan mmg murah kut ek

Eliss Mie berkata...

cikgu saya kata kalau bergambar depan istana nanti dpt kerja kat negeri tu :p hehehehe. cikgu saya orang selangor , dia kata kes dia bergmbr depan istana trg dia kena ngajar ke trg..kebetulan...hehehehe

Eliss Mie berkata...

wah syoknya..pernah masuk jjcm kan kedai ni. tayang la fm kelantan tu.

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

murahnya nad....
serius tak caya dengan harganya

syawalsimpsons berkata...

seronoknya dapat jalan2 kat sana yee..lepas ni boleh la sue try pulok haa

Nory Zoulkefle berkata...

murah2nya makanan kat sana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...