09 Oktober 2013

Family Trip To Kelantan | Homestay @ Wakaf Che Yeh


Aunty Wawa mintak tolong MamaZN pilih tempat tinggal
MamaZN pilih beberapa tempat
Dan salah satunya adalah Al-Wanis Guest House
Lokasinya di Taman Guru, Jalan Pintu Geng, Wakaf Che Yeh
Kami decided utk stay kat sini 
Sebab konon-kononnya dekat dengan tempat shopping yang terkenal tu :)




Harga untuk 1 malam adalah RM200
Tapi kami dapat diskaun jadik RM180 untuk 1 malam :)
Ok la kot dengan harga tu
Memang terasa macam dok kat rumah sendiri hehe
Selesa la jugak
Ada rosak sikit-sikit sini sana tu biasa la, rumah orang kan? ;)

Yang bestnya, untuk sarapan tuan rumah hantar laksam!
Waaaa! Siap ada special service plak pagi-pagi :)
Dan yang 'lagi best', homestay ni memang betul-betul sebelah rumah owner, hahaha! =p




Luaskan hall & dining ni? :)



Disebabkan ada 2 bilik je, jadiknya kami 4 beranak tido bentang toto depan tv
Hehe
Macam tak biasa plak kan? Haha! =p

Dapur luas
Siap ada 2 mesin basuh disediakan
Iron & iron board ada
Cerek elektrik pun ada
Pinggan mangkuk, cawan, sudu garpu semua disediakan
Microwave pun ada
Bilik tido ada aircond
Bilik air pulak ada 2
Heater pun disediakan

Ala tido 2 malam jek pun kan?
Memang takde guna sangat pun peralatan/perkakasan yg disediakan tu
Kira complete la kot pada yang nak stay lagi lama dari kami :)






Tak sempat nak amik gambar bilik
Kalu nak tengok & tau lebih lanjut pasal homestay ni boleh la klik sini :


Kesimpulannya, ok la not bad
Cumanya kalau ada pilihan lain yg lagi dekat dengan bandar
Dan bukan dalam perumahan Taman Guru ni lagi better la kot
 
Sebenarnya, banyak sangat homestay kat Kota Bharu tu
Memang banyak!
Rata-rata, sepanjang jalan kat sana akan sentiasa jumpa homestay ni
Tapi mana la kami nak tau kan?
Kena google jugak la kekdahnya, hehe
Tapi it's ok, yang kami duduk ni pun not bad
Ok jerrr ;)
Bleh try tempat lain pulak kalu ada kesempatan ke sana lagi, hehe




15 comments:

syawalsimpsons berkata...

tapi yang ni pon dah nampak better dah ni nad..ok la ni...

eima berkata...

wahhh tu atokZN nye ke CRV baru tu .....

terer cari yg dekat ngan tmpt shooping ....

mama tisya berkata...

beso..untung la murah la tu

anak Wan Salleh berkata...

luas homestay ni

*∽ IZAN ∽* berkata...

uiksss besar and selesa tuuu homestay nyer... sial full furnishhhh. berbaloi2 !

el berkata...

ritu pi kelantan time raya el ngan family abg and adik mak abah pun dok homestay gak tp kat tmpt lain jauh skit dr tempat che yeh..dkt ngan umah adik bil..mmg homestay diorg pun luas2 gak..dapur tu yg xtahan kt situ ritu pun luas gak semua ada. mesin basuh dapur masak mcm2lah..tp biasalah mesti ada yg kurang :)

Falsya berkata...

dh mcm rase betul2 kat umah sendri dh homestay tuh...

dh lama xgie kelantan..last gie time kecik2 dulu...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

akak kalo gugel pasal tempat penginapan ni..akak akan bukak 2 window. satu pasal homestay tu dan copy alamatnya...
Window satu lagi gugel map. Paste alamat kat gugel map...dan tgk direction nk gi satu2 tempat yg kita nk pi nanti...dekat ke tak...hehe.


Zura@Iwan berkata...

kalau homestay mmg complete kan..
rasa mcm umah sdiri...bestnya..

PUANSTOBERI berkata...

CRV baru tu.. hikhikkk..

bes eh?? tapi tu ari adik akak ada bagi beberapa tpt lagi.. belum decide lagik. hikhik

mama lieyna berkata...

Brbaloi la kot dgn harga ye nad, akak lgsg tak pnh jejak kelantan tu, tkde sedara..hu.. eh pnh g masa rombongan sekolah rendah dl.l ;p

ch@ berkata...

homestay mmg lengkap dan selesa. yg penting bilik air. hahaa. homestay kakNad tu, mmg besar.

- SueN - MrS AzharI berkata...

dekat ngan umah saya....hehehehe ;)

lia berkata...

kalau kita tahu, bole tnya Fallah sbb dia slalu outstation sana, dok kat homestay gak...

Masya berkata...

tgk dalam gambar mcm ok jer.. napa x ok ker ni?? jauh sgt eh.. nak keluar berjln²...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...