25 Oktober 2013

Family Trip To Kelantan - Beli FM @ Kota Bharu

Ada 1 citer pasal Cuti-cuti Malaysia - Kota Bharu lupa nak citer
Huhu!

Sbnrnya
Sebelum trip ke Kelantan tu
MamaZN ada google & blogwalking
Kot-kot kalau ada yang share lokasi utk cari fridge magnet
Almaklum, pengumpul katanya kan :)
Mesti la takmo lepaskan peluang nak beli FM

Tp serius, takde sape share
Dan ada jugak yg cakap mmg payah nak cari
Mmg pun!
Dalam byk2 negeri kat Malaysia
FM Kelantan la paling susah nak cari
Paling senang & banyak adalah Melaka & Penang

Kebetulan plak Kak Amy Mamatisya baru pegi outstation Kota Bharu
Seminggu sblm MamaZN pegi
Naseb baek la Kak Amy ada jumpa tmpt nak beli FM ni
Hehe, TQ Kak! :D

So kawan-kawan
Kalau dah sampai Kota Bharu
Dan nak cari FM sebagai souvenir
Cari la kat Kompleks Kraftangan kat Jalan Istana tu
Sebelah dgn tmpt makan Nasi Ulam Cikgu

Tapi tu la
Masa MamaZN pegi tu
Ada 1 kedai jek yang jual FM
Tak banyak choice
Dan harga agak pricey gak
Tp sbb dah minat punya pasal, beli la jugak :p

22 comments:

syawalsimpsons berkata...

kalo dah memgumpul kan...kikiki..TQ nad

Adlin Mohamad berkata...

ada sebiji lebih ke pos kat sini kekekekke..

lum ke sana lagi

idayu096 berkata...

cantik FM wau bulan tu...hehehe

eima berkata...

HEBAT TU SAMPAI PI MENCARI KERANA MINAT LEH GENG CIKMOT LA

Gieyana berkata...

Cantikkk..nak satu! Haha
Fm kedah pon ssh nk cari Nad..klau kt pekan rabu tu mmg sgt limited n x elok..

*∽ IZAN ∽* berkata...

k.izan pun belum sampai kelantan lagikk... sadiss!

el berkata...

nasib MT share kt mn nak beli FM tu kan
lau x meroyan lah mama ZN hehe

Falsya berkata...

pengumpul fm tegar nie....cantik2 FM..;D

mama lieyna berkata...

Kaki fm, harus cari jugak ceruk mana jual fm ye.. hehe.. :-)

Ratu Hatiku berkata...

Cantinya FM tu... ada beli lebih x? hihihi

Zura@Iwan berkata...

kalau negeri yg tk brapa nk mbangun ni ..FM jarang org jual kot..hehe..

tp cantik la FM tu..hehe

Myra Jay berkata...

Cantik FM.. awat ritu cheq p tak nampak gitu..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

oo..kat situ ye..
akak beli gelang silver kat tingkat atas tu laa..design cantek2..tp tu laa..tak tahan mcm silver yg akak dok beli kat Tepen ni..
Dia tak leh kena air sgt..lama2 dia akan kelam. Mmg tak leh cuci dh. Silver yg akak beli kat tepen ni leh cuci kalo dia dh tak kilat..

Fiza Rahman berkata...

Cantik2 FM tu. Dah lama tak gi kelantan. Last gi masa sekolah menengah dulu.

mama tisya berkata...

tu la nad..nasibaik jmpa...akak yg mmg asal klate pn tktau..bila outstation tnye cousin baru tau..hehe

ch@ berkata...

Suka sgt yg bwh skali tu. Kita nak beli fm board jg la kakNad. Tapi sekeping je la. Nak simpan yg kwn2 bg.

Iela Fazielah berkata...

cantik2 la nad

Sweetmama berkata...

kata pengumpul tegar FM, mesti usaha cari dan beli punyer.., cantik2 pilihan FM nad ni..

Masya berkata...

mmg jenuh jgk yer nak cr.. kalau dah tegar.. haruslah cr sampai jumpa..

Ibu Lala berkata...

Hamboi byk nye. Nak la satu

aLyNnZ berkata...

aaaa..cantik fm kelantan nie..betul kalo dah minat sure beli jugak..

Ed. berkata...

kak kena cari kat rantau panjang le . mcm mcm ade .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...