09 Oktober 2013

Family Trip To Kelantan | 10 Tahun Tak Jejak Kota Bharu!

Okeh, lupakan entry yang sebelum ni, hahahaha! =p
(riso+takut sebenarnya, kehkehkeh =p)


Meh MamaZN nak share trip kami ke Kelantan baru-baru ni

Alhamdulillah, plan yang AtokZN buat awal bulan 9 aritu menjadi jugak akhirnya :)
Hadiah sempena besday Zakwan ek Atok? Hehehe
Kebetulan pulak tarikh ke Kelantan ni sehari selepas besday Zakwan yang ke-5
Boleh la dikirakan hadiah besday jugak, dapat jalan-jalan ni ;)

 Untuk pengetahuan,
PapaZN memang dah lama nak menjejakkan kaki ke negeri2 pantai timur
Asalnya plan kami nak ke Terengganu sempena besday PapaZN aritu
Untuk tunaikan impian PapaZN yang satu ni
Tapi sedey, sebab tak menjadi seperti yang dirancangkan

Jadiknya, bila ada offer dari AtokZN utk ikut sekali ke Kelantan
Memang kami tak lepaskan peluang la :)
1st time PapaZN & ZakwanNayli jejak Kelantan
MamaZN plak dah banyak kali jugak ke negeri Cik Siti Wan Kembang ni
Tapi dolu-dolu punya cerita la, hehe
Kali terakhir adalah 10 tahun yang lepas! =P
Memang teringin sangat nak tengok perubahan yg berlaku selepas 10 tahun tu :)
 
Kami bertolak pada 5/10/2013 hari Sabtu baru-baru ni
Sampai 7/10/2013 hari Isnin yang lepas
Aunty Wawa & family dah bertolak dulu pagi tu dengan NenekZN
Kami pulak bertolak petang sebab tunggu PapaZN abes keje
Dalam kul 2.45pm camtu baru kami bertolak


Muka fresh jek sbb excited nak pi jalan-jalan :)


Zakwan tido dari Gombak sampai ke Gua Musang! Giler lama dia tido :)


Selepas 9 jam perjalanan, akhirnya sampai jugak kami ke Kota Bharu
Alhamdulillah!
Kebetulan pulak hari yang sama tu perlawanan bolasepak antara Kelantan & JDT
Kedai-kedai makan sepanjang jalan dari Gua Musang sampai ke Kota Bharu 
Memang penuh la sebab orang nak tengok bola :)
Tahniah pada Kelantan menang 6-1 kepada JDT!

Kul 11.30 malam kami sampai guest house / homestay

Esoknya baru sesi berjalan-jalan bermula
Kami hanya ada masa 1 hari utk pi jalan-jalan tu
Sebabnya hari Isnin dah nak balik KL
Memang jadual packed sangat! Dari pagi sampai ke petang
Non-stop berjalan!
Menggunakan sepenuhnya masa yang ada :)
Tu pun masih rasa tak puas sebab takde banyak masa utk JJCM

Isnin balik tu lalu laluan lain plak
Lalu laluan ke Terengganu & Pahang
Singgah jap kat Kuantan sebab AtokZN nak jumpa kawan
Kiranya complete la 3 negeri-negeri pantai timur tu PapaZN dah jejak, hehe
Takpe, next time kita jelajah Kuala Terengganu plak :)

Tapi lenguh pinggang!
Dari 7.30 pagi bertolak sampai umah dekat kul 10malam!
Aduhhhh! Lebih 12 jam dah dok dalam kereta!
Kena jammed jap kat NKVE sebab sekali dengan orang balik keje
Huhu, memang naseb la!

 


Apa-apa pun memang percutian yang best walau singkat! :)
Thanks AtokZN sebab ajak kami :)
Lenkali bleh la kami join lagi, hehehe

Thanks jugak kat Kak Amy MamaTisya
Sebab banyak up kan entry JJCM Kota Bharu minggu lepas
Sempat la kami merasa kat 1-2 tempat :)



15 comments:

Eliss Mie berkata...

bila nak pergi kelantan jugak ni. banyak ke shopping kat sana?

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jauh berjalan...
complete 3 negeri sekali jejak....

eima berkata...

cite tmpt ape ko pi nasd kat sana wakaf che yeh pi tak ...

Azura Aziz berkata...

wahhh, sonoknya jalan2 ;)

Fieda Zan berkata...

lalu trg ker?...takper nanti kalau datang trg.. bagitahu yer.. nak jumpa nad....

lieyalatif berkata...

seronok tgk anak2 nad tdo....bagus dieorg tdo so behave la sikit dlm kete dgn long journey kan.....

ape yg disoping tu nad, mesti byk hasil soping nie heheeheheh

mama tisya berkata...

lama btul tk ejjak klate 10thn tu..hehe

Cho Zila berkata...

suka nyer hatikan.. akakpun dah hampir nak 8 tahun kot tak jejak sanan padahal dulu setahun 3 ataupun 4 kali setahun gi situ..
KB syiok sesangat.. Sure Nadpun happy di sanakan...

ieyda berkata...

mesti banyak soping mama zakwanayli nie...kan..kan...

syawalsimpsons berkata...

sue dah lama tak jejak sana ni..last jejak watu preggykan syawal..

el berkata...

ritu el pergi kelantan xdpt nak singgah byk tempat..pasar khadijah pun x sempat..sbb pi pun time raya..mmg sesak lah huhu

ALoNa CintamaniszLite berkata...

amboi...abg zack tido dlm kete msa baru nak gi sekali ngan topi dan spek itam tu...hihi..

Zura@Iwan berkata...

kak n abg pon ada plan nk gi ganu or kelantan..tp blm kesampaian..huhu..

inshaAllah one day...

PUANSTOBERI berkata...

ganu best!! nati g ganu plak tau.. hihik

Masya berkata...

lama x pg, last 2 tahun lps kot.. sebab ada kerja.. pttnya hujung bln ni kene pg terengganu .. tp x dapat pg.. sbb kerja jugak ke terengganu tu.. kwn gantikan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...