07 Oktober 2013

Dapat Katil Baru | Excited Tidur Bilik Sendiri :)

Lama dah Zakwan dok berangan nak tido bilik sendiri
Sebelum pindah Klang lagi
Sebab kami pun selalu cakap-cakap
'Nanti, kat rumah baru Zakwan kena tido kat bilik sendiri'
'Nanti Mama belikan cadar Superman tapi Zakwan kena tido kat bilik Zakwan'

Sejak tu ada jek la masa-masanya Zakwan akan ingatkan kami
Dia dok ulang-ulang apa yang kami dah cakap kat dia sebelum ni
Tu la kan, budak-budak ni jangan sesekali berjanji
Diorang akan ingat segala apa yang kita dah bagitau
Selagi tak dapat, selagi tu asek bertanya -____-'
  
Tak sangka la pulakkk...
Sempena birthday Zakwan 4 Oktober yang lepas
AtokZN kasi duit suruh belikan katil untuk Zakwan
Kira hadiah besday dari AtokZN la ni :)
Terima kasih Atok! :)

Ingat lagi tak? Hikhikhik =p


Bilik baru Zakwan :)
Susun atur jek yang berbeza, lain-lain semua barang lama :)
Simple jek, janji kemas :)


Ahad lepas katil Zakwan sampai :)
Kiranya hadiah besday Zakwan sampai awal 5 hari dari tarikh besdaynya
Seronokkkkk sangat la anak bujang sorang tu
Excited tak abes-abes, hihi
Asek dok tengok jek orang pasangkan katil dia

Bila dah siap kemas semua
Kemain lagi la dia landing-landing atas katil tu
Siap cakap malam tu dia nak tido kat bilik sendrik
Tapi dia ajak PapaZN temankan, hehehe

Takpela, Zakwan baru jek nak belajar tido asing
5 tahun kot tak penah berpisah tempat tido, hehe
Mula-mula ni PapaZN la temankan dia tiap-tiap malam sampai Zakwan tido
Lampu tido pun PapaZN pasangkan jugak, biar tak gelap sangat
Takut plak tetibe kang Zakwan terkejut bila dia terjaga malam

Tapi so far Alhamdulillah
Zakwan lena sampai ke pagi
Tak terjaga langsung ^_^
 
Harapnya Zakwan lama-lama dapat biasakan diri tido sendiri
Bukan sebab excited dapat katil baru jek, hehe
Pasni turn Nayli pulak, haha!
Cemana la si kenit sorang tu nanti, hehe

Mak nya yang tak sabar nak beli cadar cantik2 utk anak-anak, hehe ;)

Agak lambat kan Zakwan mula tido sendiri? Huhu...
Takpela, better late than never 
T_T



13 comments:

bibi yusof berkata...

zakwan dah ade bilik sendiri.. simple and nice je.. sesuai untuk boy!

mummy_ayu berkata...

pulak lambat..cepat la tu..Ian dulu..6 tahun baru asing bilik, Iris jer yg cepat sbb time tu baru 3 tahun lebih..since [pindah rumah baru gak la)

syawalsimpsons berkata...

tak pe lambat..janji ada kan...syawal ni pon tak tau bila nak tido sendiri

syawalsimpsons berkata...

tak pe lambat..janji ada kan...syawal ni pon tak tau bila nak tido sendiri

Masya berkata...

cadang nak belikan amir hadiah katil jugak thn dpn .. kene nekad dah 6 tahun kenelah tdo sendiri... suka betl zakwan yer..

lieyalatif berkata...

betul tu nad...ngan budak2 ni jgn sesekali berjanji..siap le dituntutnye..selagi tak dpt selagi tu laa berzikir kat telinga kite kakaakakakaakaka....

good boy zakwan...berani die tdo bilik sendiri....mia mija pun start mase 5 tahun tp dieorg lain sbb ade kawan kan...so zakwan ni kire bagus laaaa...

Adlin Mohamad berkata...

pas jual katik double dacker kyra terus x beli katil baru hehehe skang pun diaorg tido sebilik ngan mak apak ntah bila nk tido bilik sendiri

cantik bilik zakwan

salwana nordin @ che'wa berkata...

ok la tu..anak laki saya 6 thn baru nk tido bilik sendiri..

mcm2 alasan hhhheeee

alhamdulillah yg perempuan no 2 ni 4 thn dah berdikari tido sendiri :)

mama lieyna berkata...

Bagus zakwan.. dh sekolah elok ada bilik sndiri kan.. :-)
Arif pun blm tidur sndiri..huu

puansazusarin berkata...

Good boy zakwan!!pandai dah dia tdo sorang2 yer...

PUANSTOBERI berkata...

nanti beli cadar katon2.. byk yg comei.. bes..bess

eima berkata...

fahim aku cam never je rasanye .. hahaha
bilik sendrik dah ade katil pun mmg lama ade tp jgn harap die nk pi tidoq..nk pi dapor minum air pun kena teman ... huhu


tahniah zakwan perkembangan yng terbaik !!

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Nak zakwan tido sendiri yer. Si kimi memula jer, pastu tak nak dah. Nak kena paksa juga ni sbb next year dah darjah 1. Bilik & katil dah ada cuma tak proper lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...