18 Oktober 2013

Confirm! :) Betul Kata Zakwan...


Ingat tak lagi entry kontroversi
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2013/10/dalam-perut-ada-baby-p.html
Niat asal nak share perbualan antara mak & anak
Nak share ayat-ayat yg Zakwan guna
Tapi disalahtafsirkan pulak, huhu

Ada yg ingat MamaZN saje nak propa
Letak tajuk sensasi gitewww
Padahal tajuk kat entry tu
Sebenarnya adalah sebahagian dari kata-kata Zakwan

Tapi takpe...
Sesiapa pun berhak bagi komen :)
No hurt feeling at all :)

Untuk mengurangkan rasa ingin tahu
Seminggu lepas kejadian
MamaZN terbuka hati nak buat test sendiri
Dan hasilnya, Alhamdulillah syukur!
Abang Zack bakal dapat next adik
Nayli plak bakal jadi kakak
:)

Kagum dgn kuasa & kebesaran Allah
Cemane Zakwan boleh dapat rasa lebih awal
Yang dia bakal dapat adik lagi?
Hanya Allah SWT ada jawapan ;)

Apa-apapun
Kandungan masih awal
Doakan MamaZN kuat, tabah & sabar
Nak harungi 40minggu nan indah
Di samping menjaga 2 anak yg sedang membesar dgn pelbagai kerenah ni

Moga dipermudahkan segalanya.....
:)

48 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

tahniah nad....
biasalah manusia..ada aje tak puas hati dengan kita...sedangkan kita tak kacau diorg pun...

moga nad sihat sentiasa...
tahniah buat nayli sbb dah nak jadi kakak....

Siti Kartini berkata...

alhamdulillah. tahniah! :)

el berkata...

congrat nad
cam tau2 je zakwan nak dpt adik
boleh rasa ek hehe
take care ok

zety berkata...

ok..ni kali ke 3 kot,hahah,congr8s nad..anak2 ade instinct nii..

Hati Ema berkata...

tshniah....

MamaYatie berkata...

Kadang2 mmg Allah sengaja nak bg hint kat kita secara indirect..instinct anak sulong ni kuat tau...hehee..

Akak doakan moga Nad kuat semangat & diberikan kesihatan yg baik sepjg 40 minggu ini dan seterusnya..cabaran?of coz sngt menduga..tambah lagi Nayli masih kat stage baby..sabar..sabar...sabar ye..

lia berkata...

Alhmdlh.... hepi for u & the family... take care...

MizzTina berkata...

TAHNIAH!!! :)

lovelywa berkata...

Yeayy..Tahniahh!!

Puncak Sakti berkata...

tahniah nad.. happy nya bila dapat tau kawan pregnant.. erm.. kalau ckp kat daddy dania n sara nie, mesti die suka sbb ada alasan nak tambah baby..

Nana berkata...

thniah nad
tumpang hepi

Salina@IbuAqil berkata...

Tahniah nad...
Kadang2 naluri bebudak ni lain..
Jaga diri baik2 yer..
;)

MRS. K berkata...

take care yang

Cik Puan Diksu berkata...

Tahniah...

Zee Suhaini berkata...

tahniah..bertambah lagi ahli dalam family..semoga dipermudahkan..

Mama Mya berkata...

Alhamdullillah.. tahniah Yunk...
semoga diberi kesihatan yang baik sepanjang usia kandungan.

:)

ch@ berkata...

tahniah kakNad.
huye, tak sabar hendak menanti 40mggu yg indah. tak sabar hendak tgk kakNad bersilat kuntau. ihiks. cayok, u can do it.

mummy_ayu berkata...

congrats Nad & family..caya la Abg Long Zakwan.ada instict yg sgt kuat...Nayli nak jadi kakak dah..
tumpang gembira.. :-)

Hani Fadhlina Abdul Rahman berkata...

Alhamdulillah & Tahniah ...
Jaga kesihatan ...
Semoga dipermudahkan ...
Ceria selalu ...

Mrs. NeuroOne berkata...

Congrats dear!

Fiza Rahman berkata...

Tahniah lagi skali nad. Take care.

nanakimie berkata...

alhamdulillah...tahniah mama ZN:)

lieyalatif berkata...

tahniah nad...jaga diri baik2 n makan makanan berkhasiat key...

pandai zakwan tilik..die ade 'rase' la tuuu....heheheehe

mama tisya berkata...

tahniah nad...baru je lg rs dpt nayli..tklama lg nayli akan jd kakak..

syawalsimpsons berkata...

tahniah nad...tu la teruja dengan instinct zakwan...tak sangka kan...akob kata kalo nak makan burger meh datang umah..jgn malu2 roger sajo..akob masak kan ok...

JunAina berkata...

Tahniah...doa yg terbaik moga akan baik2 semua.

Iela Fazielah berkata...

TAHNIAH NAD..ALHAMDULILLAH.....

Adlin Mohamad berkata...

comfirm ! join my club mama banak 3 hahahha...bestnya nad bawa perut sana sini 9 bulan kita x rasa dah huhuhu..

semoga lancar hendaknya ..x sabo nengok adik nayli plak ni

*∽ IZAN ∽* berkata...

Tahniah Nad!! so happy for you. sedang elok dah nayli nak jadi kakak lasipun sementara mama dia tengah muda dan bertenaga gitew kannnn

take care ye nadd.. untung dah duk landed house senang dah nak keluar masuk umah sambil bawak peruttt ;)

Mar Mansor berkata...

tahniah..

Falsya berkata...

Huwaaaaaa..congrats nadddddd..happy sgtttttt..next year boleh la kite berkumpul masing2 bwk baby tecik2 comel2..tp baby nayli ttp idaman kalbu okayh..ahaha

Cik Puan Rara berkata...

tahniah dear~ salam kenal =)

idayu096 berkata...

Tahniah kak....take care yer...seronoknya tgk org pregnant...

Syazana Zainn berkata...

Tahniah akak :)

Wah bertambah meriah la umah akak nanti dgn baby :D

Rizziela berkata...

Tahniah..akan dapat ahli baru lagi

Masya berkata...

tahniah nad... mmg rezeki nayli jadi kakak dah dia tahun dpn..

Sweetmama berkata...

Srnok dgr kawan2 dpt berita gembira..happy for u n tahniah..Take Care..Insyaallah Moga Dipermudahkan Segalanya..amin.

Cinta Zakirah berkata...

Tahniah..

Nory Zoulkefle berkata...

tahniah kak..
kuat instinct abg zakwan tu...
hehe

mama lieyna berkata...

Tahniah nad...sukanyelaaah... :-)
Akak je belum berhasil mndpt 2 line, asal je lmbt period, teruja buat test..swkali 1 line jer :P
Doakan akak ye, n moga nad dipermudahkn segala urusan..amin...
Kuatnya instince abg zack :-)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

wah..memang kuat instict abg zakwan ya..nway,now dh brape mgu. bln may gak ke edd.,.:-)

ibuemir berkata...

Tahniah Nad.. Rezeki 2014 ni..

salwana nordin @ che'wa berkata...

tahniah awak!

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Indahnya.....
Jaga kesihatan baik2 ye..

IntaNBerliaN berkata...

tahniah.. bestnya.. jaga diri yer..

Sidratul Muntaha berkata...

congrats nad
take care
kami baru dpt nk komen kat blog ni since bru la dapat bernafas sikit lepas budak2 ni sihat semula

Zura@Iwan berkata...

budak2 ni nad..
instict diaorang kuat..
alhamdulillah...murah rezeki nad..
tlg doakn akak ye...

neway..tk care ye nad..

aLyNnZ berkata...

ketinggalan ketapi..anyway tahniah nad..betul instinct anak2 lebih kuat..

Danish pun hr tu biler alynn panggil dgn nama Danish terus automatik dia ckp bukan danish lar panggil abg..erkk??

husband yg tak suke asam tetibe g tesco carik asam..erk..??

alhamdulillah jaga diri yerr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...