29 Oktober 2013

Alahan Kali Ni...

Assalamualaikum
Dh tgh hari huhu...!
Smlm langsung takde entry
Ada yg tggu ke?
Puiii! Haha!
Perasan la tu klu ada yg rindu :p

Smlm melepek seharian dari pg sampai ptg
Sbb alahan ye jugak
Letih pun ye jugak
Tu yg langsung online smlm
Tak larat!

Alahan kali ni x sama mcm masa ZakwanNayli
Alhamdulillah sgt-sgt-sgt
Sbb tak sama mcm masa dorg dulu

Kalau dulu mmg takleh wat apa-apa
Terbaring-muntah-terbaring-muntah
Tu yg berat dari 60kg bleh turun sampai 50kg dalam masa 2 bulan
Huhu!
Tak lalu makan apa-apa langsung pun
Nak masuk dapo pun xleh, bau2 tumis pun xleh
Bau PapaZN pun xtahan huhu!

Alhamdulillah
Alahan kali ni kurang sket walau masih ada
Hari ni muntah, esok takde
Lusa muntah balik, tulat takde
Setakat ni biasanya gitu la
Harap2 trus berkurangan rasa alahan ni
Sbb kena kuat nak jaga ZakwanNayli
Kesian kat depa makan tah apa-apa tah nnt
Kalau alahan teruk sgt huhu :(

Doakan ye kawan-kawan...

P/S: gmbr sekadar selingan :)

22 comments:

Adlin Mohamad berkata...

dugaan2 .. part yg tu kita lemah xpe 3,4bulan je pastu selera pun menjadi2 hehehe

mummy_ayu berkata...

emm.biasa la tu, setiap kali pregnant lain ragamnya..semoga cepat hilang mabuknya.. :-) take care dear!

el berkata...

alhamdulilah ketiga2 anak el semua xde alahan cuma muntah je..tp kuat nak handle masak buat kerja semua..kena kuat sbb lau xde mama el sape lah nak wat kerja..nak harap papa diorg tu..certain2 keje je leh tulun :) skrg ni alah malas mengantuk n xleh bau tumis2..rs nak wekkkkkkkkkkk ekekeke

mama tisya berkata...

smoga cpt baik dr alahan..mmg kalo dh muntah2 lesu kn

syawalsimpsons berkata...

terpenyet muka si nayli tu..kikiki...alhamdulillah alahan nad sama macam sue preggykan izz..kena PK kuat jugak demi anak2 kan...

ch@ berkata...

Tunggu juga entry kakNad.
Smg terus tabah dan kuat kak. Cayok!
Olorrr comey memasing lentok gitu.
Hai...kakakNayli.

eima berkata...

alahai klu ai ade kat rumah ari tu boleh jumpa ko kat depan rumah ai kan .. leh tgk peyut baby tu ...

tu la aku pun risau jd cam kes nayli ko tak blogging almost 2-3 bulan kan ... huhu

take care ngan cepat berlalu morning sickness ni

Iela Fazielah berkata...

alhamduillah...alahan terkawal... moga maintain dan makin kurang.. setiap anak rasa dia berbeza2...moga hamil kali ni lebih mudah utk nad

ismaliana sulaiman berkata...

jaga diri elok2 ye nad.. awal2 ni mmg kene rehat lbh :) akk dulu masa preggy pun jarang tgk blog (ehh...la ni lagik jarang tgk blog hehehee)

Tanpa Nama berkata...

Nayli nak dapat adik hehe tahniah :)

Ibu Lala berkata...

Mula mula je kot. Lama lama sok ok la tu.

Gieyana berkata...

Early stage mmg cmni lan..pasni dh ok..moga terus kuat k..)

mama lieyna berkata...

Syukur tk alahan teruk kan.. klu tak, apa pun tak bley...huhu.. :-)

*geng opis akak pun, 2 org baru preggy..syok betul...

Chekgu Azrine berkata...

Semoga dipermudahkan ye sis..
Tc

amiey lee berkata...

Nad... heee semoga sekamat semua... memang kes berjangkit kita semua ni kan heeeee.... kita aja belum deliver2 lagi huhu

Myra Jay berkata...

Best tengok akak berduet skali ngan eL preggy..hehee :)

Tu semua dugaan di awal trimester, sabar bebanyak k :)

Pengalaman mematangkan :D

Masya berkata...

sy tunggu jugak maklumlah semalam maraton blog nad.... kikikiki..

lain anak lain cabaran masa mengandungnya.. cabaran ni .. moga kuat semangat eh..

mekchu berkata...

nampak pipi dah naik tu... ngehngehngeh.. shiokkk nya pregnen...

Fiza Rahman berkata...

Siannya. Take care yer nad. Tak pernah kena alahan sepanjang pregnant anak 1st - 3rd.

*∽ IZAN ∽* berkata...

makin comeeyyy mama preggy hihihihihi

take care ye Nad.. harap2 cepat lah lega dari alahan tuuu. lain anak mmg masing2 pembawakannnyaaa. jaga diri dan kesihatan elok elok yekkk

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Saat indah dilalui sebagai seorang ibu.......

cikpuanhady berkata...

waa..peknen ye..tahniah..mmg sronok peknen ni..nak2 bila dia gerak n tendang2..

take care..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...