22 Oktober 2013

Aidiladha 2013 : Kisah Ketupat & Rendang Di Tengah Malam

Assalamualaikum
Bila dah tau preknen ni
Badan pun automatik jadi lesu semacam
Huhu, moga kuat nak jaga ZakwanNayli...

Lupa plak nak citer pasal ketupat & rendang
Walau kami tak balik kampung
2 juadah tu tetap ada
PapaZN la ni nak jugak rasa ada suasana raya
Beli la kelongsong ketupat ngan daging

Malam raya tu PapaZN still kerja
Balik kul 12 tgh malam
MamaZN nak masak awal2 PapaZN tak kasi plak
Dia nak wat sendrik katanya
MamaZN ok jek hehe
Sbb rendang hasil air tangan PapaZN memang sedap!
MamaZN cuma tolong sediakan bahan2 jek

PapaZN balik kerja lepas dah siap2 mandi sume
Baru start masak
Kul 1pagi baru masak
Kul 2.30 baru settle!
Semangat PapaZN ni!

:)

Hasilnya?
Walllah! Memang terangkat! :)
Tq Papa! :)

18 comments:

syawalsimpsons berkata...

ok nnt boleh belajar ngan papaZN ni

Adlin Mohamad berkata...

rajin laki bini ni eyh ..kita ketupat pun x reti nk anyam yg tau rebus nasi impit ready made je la kekeke

lia berkata...

tabik spring kat papaZN ;)

Mrs. NeuroOne berkata...

Salam mama nad,

Nampak nad n family kt bunian ahad pagi ritu....
Rajinnye datang dr jauh...
Mengidam nasik lemak bunian eh?

::NureeN:: berkata...

sedapnyaaa....
teringat plak lemang mak...
sbb raya baru2 ni x blk, beraya umah mertua hehe

mama lieyna berkata...

Fuyoooo papa ZN lg hebat nih... :-) kagum...
Wlu dimana kita, raya tetap dirai... :-)

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata...

salam pekenalan dari umi (^_^) ..

alhamdulilah .. dapat seorang lagi anggota baru sis .. saat mengandung memang indah .. terasa nak ada baby baru lagi bila baca blog sis ni hihi ..

Cho Zila berkata...

gitu .. bertuahnyer kalau suami memang suka memasak dan masakannyer sedap lak.. teringat bapak akakpun sekali memasak memang terangkat....

Chenta Ummi berkata...

terliornyeee.. saya pun pregnant juga skang mingu ke 33 dah :)

pertama kali sy dtg singgah ke sini :)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

caiyok laa kat somi nad ni..baru balik keje terus leh sambung buat rendang pulak...bagus2..

Tp tu laa...rebus ketupat berapa bijik jer tu, nad?? mcm rugi gas aje, kan...rebus byk2 laa...leh akak pi makan ketupat kat klang, kehkeh...

JaSSNaNi berkata...

ASSALAM DIK.. TAHNIAH DIK.. AKAK BARU TAU NI ZAKWAN & NAYLI JAK DPT ADIK..
PAPA KENA LA BANTU KALAU MAMA DQH NGIDAM KAN.. X KIRA APA LAH..

eima berkata...

terer ..aku pun tak reti buat rendang wei .... ssh hati klu dah nenanti kena buat bila anak2 dah besar pandai mkn ..huhu

Falsya berkata...

untungnye nad papaZN boleh masak rendang..nmpk sgt sedap okayh..makan pulak ngan ketupat daun palas...wahhhhh terliur dh nie...

IntaNBerliaN berkata...

mcm ni baru semangat nak raya.. baru terasa suasana raya :-)

Sidratul Muntaha berkata...

kami thun ni raya tak masak apepun
just blik beraya ke rumah mak
mmg blik rilek je melantak sbb adik kami yg masak
ahahaha

el berkata...

rajin betul papa ZN eh
pandai masak pulak tu
untung uols :)

ch@ berkata...

hihiks....merendang di tgh mlm ye. bestla papaZN ni.
boleh nya kakNad. redah saja. xrasa awal pregnant, tautau dak rizqi dah masuk 7bln. xfeel sgt. dgn kerja lg time tu. huih! gila ketui.

Zura@Iwan berkata...

tk per la...hb nk tlg msk..
sm cm hb akak la..
dia kalau msk sedap gk..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...