11 September 2013

Permintaan Zakwan...

Lagi sebulan besday Zakwan (4 Okt)
Selagi belum sampai tarikh besday
Tiap-tiap hari dok tanya,
'Mama, dah bulan ten ke?'
'Mama, tak lama lagi besday saya kan?'

Kalau pegi jalan kat shopping mall
Pegi kat area mainan2 tu
Pandai pulak dia
'Mama, saya nak tgk je. Besday saya nnt Mama belikan yang ini, Papa belikan yang itu, ye?'

Pastu ada la sekali tu dok sembang2
Zakwan cakap
'Mama, nnt besday saya Mama ajak la kawan2 Alif Ceria saya dtg rumah'
(tadika lama Zakwan)
'Boleh diorg makan kek & main mainan saya'
'Tak pernah diorg dtg rumah kita ni kan?'

Alorrrr, sebak plak mak nya huhu!
Sebab Zakwan sbnrnya nak celebrate besday ngan kawan2
Buat makan2, main2, jumpa kawan2

Tapi tu la...
Dah la baru pindahkan
Banyak dah guna $$$ pasal pindah2
Kalau nak buat kecil-kecilan, ok je
Tapi PapaZN la plak keje tak menentu
Weekend pun kadang tu keje gak
MamaZN nak buat semua?
Perghhh! Terror la sangat! Hehehe

Ksian gak kt Zakwan sbnrnya...
Tapi kami pun ada plan lain utk Zakwan
Cuma celebrate kami ber4 jek
Janji dapat happykan Zakwan

Tgk la cemane...
Ada jugak perancangan
Nak celebrate bday ZakwanNayli
Masa bulan 12 nnt
Masa besday Nayli
Tapi tu la, kita hanya merancang kan..

Tahun lepas dah plan macam2
Nak wat makan2 sempena besday ZakwanNayli
Tapi tak jadi...
End up kami p bercuti ke Cameron Highlands je
Tahun ni xtau lagi cemane

Sebak jugak kalau tak dpt nak tunaikan impian anak2
Dapat tunailan sket pun jadik la
Janji dorg happy
Bila tgk dorg happy & excited
Kita pun tumpang happy sama kan..?

In shaa Allah...
Ada rezkiNya nnt, ada la tu
Ye Zakwan :)

10 comments:

MamaFarah berkata...

Kalau dapat cuba tunaikan. kalau tak dapat tunaikan bgatau dia elok2. In Sha Allah anak2 ni paham. Cuma tu la sebagai mak bapak ni seboleh2 nak buat anak2 gembira. In Sha Allah semoga dpermudahkan urusan nad.. AMin!!!

zety berkata...

xper,klu ade yg xdpt nk tunaikan,explain kt zakwan die blh phm tu :)..clbrt ber4 pon best ape ;)

Masya berkata...

SY PUN KALAU ANAK BUAT PERMINTAAN TAK TUNAIKAN RASA MCM SEBAK JAP, BUKANLAH NAK MANJAKAN DIA.. SEBENARNYA REWARD BUAT DIA DAN DIRI KITA JUGAKKAN KAN.. KAN... MCM SATU KEPUASAN KALAU DPT TUNAIKAN ...

Adlin Mohamad berkata...

zakwan paham kot bila nad bgtau ..cam kyra dia tanya bila party dia kita ckap tunggu bday keysha bulan 8 nnt ..tp hari2 tanya jugak hehhehe

Liza Yati berkata...

Kalau celebrate panggil kwn2 baik dia pun ok rasanya. Tp tkt lak kang yg lain teeasa. Huhu....

PUANSTOBERI berkata...

buat kat area umah lama Nad la..bleh ajak kawan2 zakwan terus. contoh wat kt mc d ke, kfc ke.. special utk dia jumpa kawan2 dia je.. sewa jap situ.. :)

ch@ berkata...

Auni pun dh pandai request mcm tu kakNad. Kita rs bersalah x pnh pun buat party utk dia. Andai ada rezki ingat nak buat raya haji nnt kebetulan birthday Arrizqi.

mama lieyna berkata...

Alaaahai..anak2 besar gini mmg pandai dh meminta, kita jd serbasalah n sebak kan.. diorg klu boleh, nk smbut dgn kwn2 ramai2x..hu..

K.eina pun hrp ada ksmpatn sambut besday anak2x sekali harung 2 orang ni, tahun depan si abg dh sekolah..

syawalsimpsons berkata...

sayunya baca part zakwan ajak kengkawan datang umah ni...izz pon bufday selasa ni..entah la..bajet kureng nak berkek2 beso bagai...one slice cukup la utk kami berempat..tp mak dier kena extra 1 slice lagi..tak cukup..kakakkaka

ALoNa CintamaniszLite berkata...

takpe nad..bulan 12 tu pun ok jgk sambut sekali. Zakwan masih tak faham sgt lagi. Tp bulan ten ni kena laa sambut jgk, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...