03 September 2013

Mini Makan-Makan @ Rumah MamaZN

Assalamualaikum
Selamat pagi!
Semalam takde entry hehe...
Adahal nak disettlekan

Sana sini dok citer
Pasal harga minyak naik ye?
Ada yg mengeluh....
Bila harga minyak naik,
Barang lain pun naik harga jugak
Ada tu yg perli2 soh naik beskal
Ada jugak yg kata mcm2 lagi la!

Takpela, tu pilihan masing-masing
Tapi kalau boleh
Sebelum nak up status tu
Harap dapat pikir abes2
Supaya tak kecikkan hati orang lain
20sen tu mmg nampak sket
Tapi pikir la mereka2 yg kurang berkemampuan dr kita
Tu je....

Ok la nak citer
Sabtu baru ni MamaZN wat makan2 kat umah
Kebetulan famili mertua nak datang
So kita kasi masak lebih sket la
Diulang, MASAK lebih, haha!
Tak tempah2 macam 3 thn lepas :P

Jamu sekali pd kawan2 yg nak dtg beraya
Biasa weekend kitorg mesti takde
Tu yg kasi chance pd kawan2 nak beraya umah kami plak ;)

Ehhh jangan kata MamaZN tak jemput tau! :)
MamaZN dah up kt entry Jumaat lepas hehe
Takut plak kang ada yg sentap kata tak dijemput, hikhik

Dari mggu sebelumnya dah pk menu
Mula2 igt nak jamu nasi putih
Berlauk ikan bakar dan lauk2 lain jugak
Tp tak jadi la
Mcm takde suasana raya plak kan? Haha
Last2, menu pd aritu adalah
Mi kari, nasi tomato, rendang daging, agar2
Pastu beli lemang
Tu jek, simple hehe

Tp alhamdulillah semua abes!
Senang nak sental periuk bagai haha!
Alhamdulillah jugak ramai yg puji sedap
Hikhikhik, mak suka! :)
Tp bukan masak sengsorang pun
Masak sama2 ngan PapaZN hehe
PapaZN masak nasi tomato
MamaZN masak ayam masak merah
PapaZN masak rendang
MamaZN masak kuah mi kari
Gitu la kekdahnya :)

Yg dtg aritu takde la ramai mana
Tp bila dicongak2 dekat 50 gak la
Selain famili mertua
Aunty Wawa dtg gak
Wakil famili MamaZN
AtokNenekZN kan takde sbb p Uzbek
Pastu kawan2 geng SERATAS
Pastu jiran depan umah
Dan tak lupa jugak kawan2 blog kesayangan :)))

Thanks sgt2 pada Sue Syawalsimpsons, CikJue & Kekda PnStoberi sbb sudi mencemar duli ke teratak buruk hamba
Ecceccece! Hahahah! Gurau :)

TQ Sue sbb dh up entry smlm :)
Sape nak baca, sudi2 la ke blog Sue
Hehehe

Sampai sesat2 ye semua!
Rata2 yg dtg mmg akan sesat
Hehe
Sorry kawan-kawan
Jangan serik dtg lg k!

Sorry jugak sbb tak terlayan semua
Ke hulu ke hilir jek kejenya
Dengan Nayli takmo lekang dr berdukung
Letih mak! Naseb ada PapaZN :)

Owh ye! Nak citer
Dalam ramai2 tu
Ada gak sorg silent reader dtg
Hehe
Mekaseh banyak!
Ni pertemuan kedua kami
1st time dulu masa kat AEON Bukit Tinggi, Pyka ni preknen lagi
Aritu dtg, baby dh besar dah! :)

Letih tp happy
Tu la perasaan nya hehe
Rasa penat masak hilang
Bila tgk makanan semua abes :)

Thanks semua yg sudi dtg
Maaf la kalau ada terkurang kt mana2
Gambar mmg nan ado byk
Mak bz! :)

In shaa Allah
Panjang umur, ada rezki lebih
Kami wat makan2 lagi hehe
BBQ plak ke? Yummy!

Ehhh, rege minyak naik ni
Ada ke yg sudi dtg dr jauh?
Hahaha!
Layannnn :P

18 comments:

Adlin Mohamad berkata...

date sama ngan majlis kita eyh hehehe

mama tisya berkata...

sbb nad wat mkn2 tkde rezeki kita nk dating kan kt umh adlin

Masya berkata...

baca entry nad jumaat tu.. lepas tu lupa nak sms mintak alamat hihihihi .. sudahnya takut x sempat pun iyer sbb kalau x blh jer singgah lps pg rumah kenduri kwn kat sg pinang/ rantau panjang tu ... tp sbb ada lg satu jemputan kenduri kwn suami.. lain kali .. kalau ada kesempatan nak pg rumah nad...

Azura Aziz berkata...

mcm kenai jer yg berhenbeg merah tu hehe ;)

lia berkata...

x dpt nak p.... sobbbb sobbbbb...

InsyaAllah len kali kita jumpa, yg ntah biler kan Nad... da la makin jauh kita ni ha... hu3

lieyalatif berkata...

wahh byk tu nad masak...terra rupenye nad di dapur...kalo lieya mau pitam kene masak byk2 gitu nad heheeheh...untung nad sbb hubby pun pandai masak...boleh bahagi2 tugas hah.....

~aSHa~ berkata...

ala up hari jumaat..jumaat sha cuti sebelah pantai timur..ehehehehehhehehee

kalo sha pun tau bkn dpt p sbb jauh kalo dekat sure la terjah punye....

kalo sha turun kl kalo free sha terjah je la yerk walau bukan dlm bulan syawal...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

rajinnya laa.....
ramai yg datang...mmg berbaloii..hati gumbira..kan nad

Chekgu Azrine berkata...

Bila la nk dpt jmpa nad ek

Iela Fazielah berkata...

ala...akak xtau la... xbukak blog sgt pun sbb last wek cuti jumaat tu..ruginyer.... papepun...tahniah... ramai dtg rmh tu....

PUANSTOBERI berkata...

dah sementelah ada kat klang..mmg rezki kami lah ke nak rantau panjang tu. tak sesat pun..cuma bley tak perasan umah no. 18. Dang! (eh. btul ke no. 18).

Tp kalo dari KL je..mmg susah gak tu nak smpai kut. Hikhikhik..

apa pun, thanks ya sudi jemput akak :)

Falsya berkata...

Sorry nad xdpt dtg..mmg nak gie tp ade hal..huwaaaaaaa, jelesnyeeeee..

eima berkata...

sorry nad tak dpt dtg ..enPanjang kerja that day ...
mmg teringin gile nk pi rumah hang ...

el berkata...

lorrr 2 ketul gambar je ke
excited nak tgk acara mencemar duli dan lauk pauk dan kwn2 sedara jiran yg dtg tu...hehehe
bestnye dpt wat open house n
el x terhajat lagi nak wat mcm ni
one day insyallah dah ada rumah sndiri nti huhu

syawalsimpsons berkata...

mmg terbaik tau...sue suke sangat ngan umah nad tu..di ulang suke sgt,,,

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

bestnyer dpt jumpa kwn2 alam maya ni la

Zura@Iwan berkata...

bestnya...
nad msk sdiri lagi..
bkn simple dh tu...
nasi tomato + mee kari + rendang lagi...wahhh..pandai nad masak..hehe..

akak ni org jauh bila la nk smpi umah nad kan..insyaAllah one day kalau ada jodoh kita..

Sweetmama berkata...

srnoknye..
kalau pandai memandu sendiri ke klang mmg terjah..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...