05 September 2013

Masak Kek Strawberi Guna Pemanggang Ajaib :P

Aritu masa beli barang dapo
Lalu kat tmpt bahan2 buat kek
Zakwan ni bleh plak tetibe
Mintak mak dia buatkan kek
Ye la, lagi sebulan besday dia
Tiap2 ari dok berzikir ingatkan kita ni ha
Haha!

Yang bestnya tu
Zakwan nak KEK STOBERI!
Amboi, amboi...
Macam la mak dia ni terror sangat
Bab-bab membaking ni
Hehe
Takpe, balik tu mak dia cuba gak la
Kalau tak jadi,
Kita ajak Papa p kedai kek
Beli yg dah siap
Hehehe...

Bila dah sampai umah baru teringat
Yang kat umah takde oven
Mixer pun nan ado!
Ate, cane?
Haha!
Apalagi, guna la apa yg ada
Mix guna blender
Bakar guna pemanggang ajaib

Ni festime ni bakar guna pemanggang ajaib
Orang kata bleh buat apa aje dengan panggang ajaib tu
So, nak la tgk keajaibannya
Hehe

Kata pun festime.....
Memang banyak la salah silapnya
Takde la menjadik 100%
Tapi masih boleh dimakan la
Haha
Sepatutnya akan jadi kek span perisa stoberi
Tapi yg jadi bingka perisa stoberi
Kahkahkah!
Lawak :P

Kasik kat Zakwan
Zakwan kata
'Hmmm, sedap la Mama! Pandai Mama buat!'
Hohoho, tu ayat sedapkan hati ke Zakwan? ;)

Takpela Zakwan...
Mama ngaku, Mama tak pandai buat kek
Lenkali kita beli jek la ek
Hehe

Jangan terpedaya ye
MamaZN guna tepung instant cap Nona tu jek
Huhu ;)
Pilih jek nak perisa apa
Pandan, oren, stoberi, coklat
Semua ada hehe...

Pasni bleh praktis buat lagi
Org Jawa kata 'practice makes perfect'
Kan? Kan? Hahaha!

P/S: TQ pada Ayu Sidratul Muntaha & Adlin sbb share tips nak baking kek :)

15 comments:

el berkata...

oklah tu nad
at least zakwan dpt rasa kek dr air tangan mama dia..tu lg best..

Sweetmama berkata...

yang penting semangat nak buat..
betul tu practice makes perfect..:)
k.eija jgk blom try masak kek dlm pemanggang ajaib..

mama lieyna berkata...

Demi anak, semua pun boleh :-)

Adlin Mohamad berkata...

kota pun x terer mana nad .. yg reti buat kek bday perisa coklat je kekekke

syawalsimpsons berkata...

ok la tu kan..at least ado buat kan

mama tisya berkata...

next time wat bole deco2 strawberry

mama ila berkata...

xper..asal boleh makan..hehehe..lagipun zakwan dah puji tu..maknanya..sedap dan menjadi lah tu..hehe

fazilzura berkata...

kite pung x reti wat ... Makan kek reti lewww

Rizziela berkata...

bawah dia tak hangit ker

Ibu Lala berkata...

Alah cian. X pe nanti cuba lagi ye. Dah anak kata sedap kira ok lah tu.

Chekgu Azrine berkata...

ahaha..terkejut jugak

eima berkata...

lawak betui la ko ni nad... tp ok la sbb ko brani mencuba .. cam aku ni langsung la .. penakut ..buat kek batik pun fail pastu tak mo dah try .. camne

zety berkata...

wahhh..pasni blh teraiii, usehe yg bagus nad!

kayyana berkata...

eh eh.. mmg ajaibla pemanggang nih.. blh buat bakar kek..ni yg rasa nak rembat satu ni sebab kat umah memang takde microwave or oven. hehehe..

Masya berkata...

yg penting zakwan kata sedapp... amir pun mintak nak kek oren.. tp hari tu beli brg dapur takda pulak.. sampai kesudah x bua².. nasib baiklah dia nak kek coklat dah buatkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...