25 September 2013

'Mesra' Kucing! Katanyaaaaa :)

Nayli memang pantang nmpk kucing
Kalau tgh mkn kt kedai
Dia follow jek kucing tu pi mana
Memang kena pantau
Kang ke mana-mana jek Nayli pegi

Kalau kucing tu dok dendiam
Dia kacau la kucing tu
Mula-mula mcm takut-takut
Lama-lama kang terlebih berani plak!

Aritu ada ibu kucing lahirkan anak kt porch rumah
PapaZN siapkan kotak tmpt tido kucing
Nayli ni pulakkk
Pi amik salah seekor anak kucing baru lahir tu
Diam-diam dia genggam dengan 2 tangan pi bawak lari
Nak bawak masuk dalam umah
MamaZN nampak, MamaZN tegur la Nayli
Terkejut punya pasal, dia pi campak anak kucing tu!
Kusssss semangat!
Dah lepas dari tu, ibu kucing tu bawak anak2 dia ke mana tah
Takut ngan Nayli la kot tu hihi
Pengalaman sungguh!

Baru-baru ni
Kami ikut AtokNenekZN ziarah kawan kat Sg.Ramal Dalam
Dorg ada bela kucing
Besar! Tapi pasif. Dok diammm jek
Nayli geram sbb kucing tu takmo main ngan dia gamaknya
Dia pi angkat kucing tu!!!
Dah sama tinggi ngan Nayli jadiknya!
Terkejut!
Mcm citer kat atas tu
Kucing ni pun larikan diri jugak dari Nayli

Tak padan dgn kecik! :P

17 comments:

Mama Lynd berkata...

Hey budak Nayli ni. Kancing gigi Achik tahan geram. Tak tahan statement mama Nayli

"MamaZN nampak, MamaZN tegur la Nayli
Terkejut punya pasal, dia pi campak anak kucing tu!"

Kalau achik ada kat situ achik gigit dah budak Nayli ni.

MizzTina berkata...

dpt bayangkn mcm mn dia cmpk anak kucen tu..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

ganasnya anak dara nie...
huhuhuhuhu comel sangat kamu ye

lia berkata...

anak dara ni suka kucing ek...

nnt jumpa Abg Amsyar, bole la modal nak sakat sbb dia takot kucing he3

eima berkata...

klu alisha aku ... tgk dari jauh je sbb die ade pengalaman ngeri ngan kucen waktu baby ..hihi

eima berkata...

nayli nampak je cute gile tp dasat jugak ek brani

syawalsimpsons berkata...

tgk muka kucing tu pon, nampak takut ngan nayli

syawalsimpsons berkata...

bufday anak2 ieyda kan...ada..sue pon egat nak G jugak...dah dekat kan

lieyalatif berkata...

ya Allah nad..tesembur gelak lieya tgk pic nayli tu...mmg gengster tul anak dare comey sorang nie hahahaahah

boleh geng ngan dayyan, die pun cat lover.....

Gieyana berkata...

Comeynyer..ni kes nayli dera kucing ni bkn kucing dera nayli..leh kwn ngn auntie psl auntie suka kucing..:)

el berkata...

rasa kepala aunty lak hang dok wat cam tu nayli woiiii..meh sini nak gigit hang nayli..geram sgt aihhhhhhhhh hehe

mama lieyna berkata...

Hehe..sepesen akeem n nayli nih.. berani sungguh...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tu tandanya naylie gerammm sgt ngan kecomelan kucing tu.
tp budak2 ni..biasalah. geram dia mcm2 cara...
tu pun mujur dia usik kucing yg jenis tak garang. Kalo dpt jenis yg garang tu...adoii, risau jer kucing tu keluar kuku cakar naylie..

kayyana berkata...

Ya Allah budak nayli sorang ni.. apsal comel sgt perbuatan kamu ek... hahaha.. nnt kucing kucing semalaysia band kamu tautak nayli.. haihh..

Nory Zoulkefle berkata...

nayli boleh kawan ngan nory lah, suka kucing sangat2...heheh

jaakechik berkata...

sama mcm anak jaa jugak. anak jaa pun minat nau ngn kucing, tp mak pak nya pulak kontra. x suka. hihi..

Amieynna berkata...

hahha. lawak la nayli ni.. bagus gak die berani tp takut kang badan bercalar sbb kucing balas dendam.. heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...