19 September 2013

JJCM | PUAS HATI @ Restoran Nazifa Seafood, Rantau Panjang

Sebenarnya dari 2-3 minggu yang lepas dah
Plan nak pi makan kat Restoran Yok Mampir, Rantau Panjang
Tapi selalu tertangguh
Last Friday, lepas PapaZN balik kerja terus pi sana

Tapi tu la, takde rezeki nak try makan kat Restoran Yok Mampir tu
Sebabnya, kami salah kedai! Haha! =P
Restoran nya sebelah-menyebelah jek rupanya
Dah lepas order baru perasan yang Restoran Yok Mampir tu kedai sebelah
Takkan la tetiba nak cancel order & pindah kedai sebelah kan?
Huhu
Takpela, next time la kita try kedai tu

Kedai makan sebelah Restoran Yok Mampir tu namanya Restoran Nazifa Seafood
Kami order nasi putih 3 pinggan, kerabu sotong, ayam masak pedas, sup ayam & telur dadar
Air pulak kami order ABC & teh ais (2)




Baru ingat nak khusyuk tengok berita sementara tunggu order siap
Alih-alih, tak sampai 5 minit! Serius cakap, tak sampai 5 minit
Order kitorang siap! Giler pantas!
Kagum jap =p

Risau jugak kalau diorg masak cincai-cincai camtu jek kan
Tapi takkk
Memang sedap!
Semua cukup rasa
ZakwanNayli pun berselera jek makan

Dan paling terkejut & tak percaya nya tu
Harga order kitorang
Cer teka brape RM?

Kitorang penah makan kat tmpt lain
Nasi putih 3 pinggan, sup ayam, kailan ikan masin & telur dadar
Air plak teh ais (2) & sirap
Total kitorang kena bayar lebih dari RM23

Tapi kat kedai ni, kitorang kena bayar RM21.30!
Perghhh!
Dah la dengan 4 jenis lauk
Dengan Zakwan order ABC lagi
Serius gosok-gosok mata kitorg sbb tak percaya, haha! =p
Over kan aksi kitorg? Kehkehkeh... =p





Pasni memang bleh repeat lagi makan kat sini
Dan try Restoran Yok Mampir tu jugak
Asyik tak kesampaian jek kan? Huhu
Takpe, next time :)

So, sesape yang terlajak sampai Rantau Panjang Klang ni
Meh calling-calling
MamaZN belanja makan kat Restoran Nazifa Seafood ni
Hikhikhik ;)


16 comments:

syawalsimpsons berkata...

ada satu kedai kat presint 14, depan inspen kat putrajaya ni...ada 1 kedai macam tu jugak...murah N sedap...

syawalsimpsons berkata...

nama kedai sofina seafood...aunty wawa mesti tau punyer

syawalsimpsons berkata...

nama kedai sofina seafood...aunty wawa mesti tau punyer

lieyalatif berkata...

HAHAHAHA....lieya plak dok gosok2 mate bace sbb nad mention rantau panjang...terus tepikir bile plak nad ni pindah rantau panjang....rupenye rantau panjang klang ekekekeek

mmg murah tu nad...servis pun pantas...kalo lieya dah kene mcm tu, mmg jd pelanggan setia kedai tu laa gamaknyer....

lia berkata...

seyes murah la Nad... + presentation pon adlah chantek, makin selera nak makan...

mama tisya berkata...

kt klang pn ada rantau panjang...ingt kt kelantan je ada..hehe

el berkata...

mcm mn leh tersalah kedai nad
xtgk signboard kedai ke hahaha
tu sure tgh lapo giler ek
mmg murah lahhh
lau murah sedap sgt superrrrrrrr hehe

mummyayu berkata...

bagus la kalaus emua kedai makan mcm nie..cepat,cedap & harga berpatutan..harus la repeat lagi dan lagi.. :-)

Chekgu Azrine berkata...

Rantau panjang?ada jgk kat klang ek..hehe

eima berkata...

tah bila nk dpt sana tu .. kat belah mana pun aku tatau ... ok la rega murah sedap pulak tu ... terbaik la jgn seklai lagi pi lain pulak rasa nye nye ...aku dah slalu kena ..huhu

mama lieyna berkata...

Rege murah, sedap pulak, mmg boleh terjah lagi la.. :-)

Lama tak JJCM..hui

Masya berkata...

berbaloi² harga sekitar rantau panjang - batu belah selalu mcm tu lah x jauh beza ... yg penting sedapp dan berbaloi² ... kat rantau panjang pesaingan bnyk klu jual mahal boikot kedai dia hahahahaha ...

Mila@Rimbun berkata...

susah nak cari kedai murah camtuh kan.. tip top plak servis nyer

♥mama eza♥ berkata...

murah, cepat n sedap..ok la tuh nad....menepati citarasa gitu,...

Eliss Mie berkata...

x pernah makan kat situ. tapi tahu kat mana.sbb lalu waktu siang jer. kat area jln shapadu tepi care4 tu ada kedai kawan eliss, ahmad tomyam.

Perjalanan Hidup berkata...

Ada lg x kedai ni? Nk p ni.. Ssh cri kedai mkn area cni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...