20 September 2013

Jalan-Jalan Cuci Mata @ GM KLANG

Rasanya macam dah lama sangat tak pegi GM Klang
Last time pegi masa sebelum raya tahun 2012 kot
Uish, lama dah tu!
Sebab sekarang ni GM Klang pun dah berpindah bangunan
Kalau dulu bangunan setingkat tapi luas
Kali ni bangunan bertingkat-tingkat!

Cakap kat PapaZN, jom la cuti Hari Malaysia kita jenjalan ke sana (GM Klang)
PapaZN kata ok, dengan syarat takde beli apa-apa
Ahahahaha! =P
Ok, no hal...!
Janji bawak kami berjalan, kehkehkeh

Excited kot!
Sebab 1st time nak pegi bangunan GM Klang yang baru ni
Takpe, kita lawat kawasan dulu
Cuci-cuci mata, survey-survey harga =P
Akhir bulan bleh repeat datang lagi, haahahahah!
 

With anak-anak manja. Takleh berenggang ngan mak depa :)


Ni la bangunan baru nya. Excited woo! :)


Lepak kejap tunggu PapaZN :)


2 kipas besauuuuu ya amat! Kagum jap =p


Masuk jek dalam tu
Baaaaaaanyakkk sangat kedai!
Best-best-best!
Terujaaaaa mak ni, huhu!
Dalam hati dok bertahan, bertahan!
Tunggu akhir bulan, kikikiki =p

Paling teruja bila pi kat kedai baju anak-anak
Ya Allah, rambang mata!
Macam-macam dah ada dalam senarai barang nak dibeli ni, hehehe...

Rasanya ada 4-5 tingkat kot dalam tu
Semua tingkat kami terjah
Sampai dalam kul 11, tak ramai orang lagi
Tapi bila dah nak dekat balik dalam kul 12.30 tu
Orang dah start ramai dah
Agak sesak jugak la

Yang bestnya, shopping dalam tu tenang sket la banding dgn uptown hehe
Sebab dalam tu ber'air-cond' :)

Sori la, tak dan pun nak snap-snap gambar
Excited lawat kawasan =p
Ada snap gambo, tapi gambo nya gegar plak =p




Waktu operasi kat GM Klang ni adalah dari jam 10 pagi - 7 malam
Kalau dia buat sampai 10 malam macam shopping mall lain kan best, kan? ;)

Ramai yang kata, mesti murah beli kat GM Klang ni
Actually
Kalau beli dalam kuantiti 1-2 harga sama jek macam kat mall biasa
Lain la kalau beli dalam kuantiti yang banyak
Baru la dapat harga borong
Dah nama pun memang gedung pemborong kan?
So, kalau nak dapatkan harga borong tu
Pakat-pakat la datang dgn adik bradik @ kawan-kawan :)

Syok woooo!
Lagi banyak membeli, lagi murah la harganya 
(saja bako line, hikhik =P)


 

13 comments:

lieyalatif berkata...

best n selesa kat tempat baru ni kan nad...yg penting luas nak berjalan...lieya penah sampai sekali jek, mase tu nak care rompers basahan dayyan.... beli kat gm untung sbb beli borong dpt harga murah.....

Gieyana berkata...

Mcm kt kenanga ti gk kn..yg mn best?
Pheww rmbang mata g tpt cmni..:)

Masya berkata...

hihihi sempat lg nad amik gambar kipas tu, mmg besarkan...

nak pg lg xtau bile ... bnyk dah rancang nak beli ni, raya hari tu x sempat shopping baju amir kat sini ...

mummy_ayu berkata...

tak pernah sampai lagi :-(

Cinta Zakirah berkata...

Dok kata nak pegi tapi tak pegi2 lagi walaupun rumah hanya sekangkang kera je dari GM Klang..hehe..nak cari manik dan labuci.

MaMa CyDa berkata...

banyaknya baju gaun tuh ... geram jek tgk. Teringin nak ke sana lah eheheh tp tah biler tah dpt pegi ...

el berkata...

ekceli bape GM ada kt sn ek
dulu el nah p GM kat area bandar dkt2 ngan petaling street hat tu ke..sbb tgk lain lah building dia :)
mmg pun compare ngan kenanga..GM lg best sopin mmg rambang mata tgk..dah 2x pergi sn..nti nak pi lagi..lg satu murahhhhhhhhhhhhh2 haha

Chekgu Azrine berkata...

Tingin nk g tp bilakah??uhuk

syawalsimpsons berkata...

sue tak penah sampai sini lagi..yg lama apa tah lagi kan..kkikikikkiki

lia berkata...

da p GM baru ni masa raya hari tu he3... tp kan, kat GM lama tu, barang hiasan rumah best2 tau.... p GM baru xbeli menda, singgah GM lama yg abes duit ekekekee

mama lieyna berkata...

Ada pergi skali masa GM dh baru ni, tp pg time anak2 tak sihat, tak best..huu..

ch@ berkata...

Wah syok ni. Kena ajak en suami pergi...hehe...

Hung Kitkong berkata...

kedai manik gmklang adalah di kedai my collection trading , 1f 30&31, 2f-120, telephone 012-2803334, 0333251470

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...