09 September 2013

Bila Papa Work Di Hujung Minggu...

Semenjak 2 menjak ni
PapaZN kene tak tentu masa dah
Dah tak mcm tempat lama
T___T

Kadang tu malam baru balik
Kadang tu ari Ahad pun keje gak
Cam smlm
Dah la tiap2 Sabtu pun PapaZN work
Naseb baek yg Ahad tu kira OT

Bila PapaZN dah waktu kejenya gitu
Hujung minggu kami pun takde la mcm dulu
Asyik merayap jek hihihi
Asal weekend, ada jek plan kami
Sekarang ni takleh dah plan awal2
Takut last minute PapaZN kene work
Kuciwa! Huhu

Tapi kan...
Bila dipikirkan balik
Bagus jugak sbnrnya...

$$$ banyak save
Dgn minyak naik rege skrg ni kan? ;)
Dengan lokasi kami yg dh jauh dr tmpt2 best
Tak mcm masa dok BSP dulu
Kat sini, paling best pun Setia City Mall
Tu weekdays belah malam pun bleh pegi
Hehehe

Bila dh byk masa kt umah ni
Mainan yang jarang main, dah kluar balik
(yg utk derma tu x termasuk, mmg dg asingkan)

Dulu rumah 2 tingkat
Mainan sume kat belah atas
Zakwan malas nak main
Skrg ni asek main jek la kejenya
Lagi la ada Nayli ni
Boleh jadik kawan bermain
(lebih kpd kawan bergaduh!)

Pastu nak g playground pun dekat
Jalan kaki jek hihi

So, mcm takde la rasa ralat sgt
Bila PapaZN kene work di hujung mggu
Sbb banyak gak hikmahnya :)

Lain org, lain caranya kan?
Mcm2 bleh buat utk ilangkan bosan
Kikikiki....
Kita tgk la lama mana MamaZN & ZakwanNayli bertahan
Harap dapat ikut 'rentak' baru ni

Takut kang bukan apa
PapaZN la, hehehe
Takut asek igt kt umah jek :)
Takpe Pa, demi famili kan? :)

20 comments:

lieyalatif berkata...

NAYli oitt mane baju nie..suke berlenggeng yeak heheeheheh....

tula nad setiap ape yg terjadi mmg ade hikmahnye kan...mule2 mmg amik mase nak sesuaikan diri..skrang dah okey kot kan...

anak Wan Salleh berkata...

PapaZN buat semua untuk family.. geram tengok Nayli !!

Sidratul Muntaha berkata...

kami dari mula kwin smpai la ni
laki kami mmg sabtu full day keje
so..
lps maghrib la bru nmpk muka dia kat umah
then dh bese sgt klu takde plan gi memana sbb org tua tu penat ya amat
nasiblah..
hopefully one fine day
dpt lah dia tukar keje and ari sabtu ade ms dgn kami ank brnk

Nafisa81 berkata...

berlenggeng je anak dara ni...cekci la

eima berkata...

SEB BAIK LA AKU PUN DAH BESA CAM TU LAKI AI PUN JENIS KENA KERJA JUGAK SABTU AHAD ... HUHU
tp yg baiknye separuh hari je ...

tp nad la penat nk handle 2 budak kenit yg bambam ngan ensem tu sorg2 kan ... hehe

zakwan rindu taska die ke hape tu .... tu bj taska die kan

Ya ALya berkata...

duit jimat tu.....xpe papa tu keja nak kumpul duit untuk masa akan datang......anak2 dah makin besar,makin banyak guna duit.....

Rizziela berkata...

mula2 memang susah sikit... insyallah..lepas tu akan biasalah kot

lizz berkata...

kemain seronok dierang bermain..nayli tu kemain kusyuk tu...sama ngan la saya duduk jauh ni sekali sekala jer kluo tempat best...

zety berkata...

papa koje ..anak2 pon koje jugak tuu..hihihi

lia berkata...

Nayli mmg suka berlenggeng ek he3...

InsyaAllah... semua akan ok...

syawalsimpsons berkata...

takpe la susah sikit kan..insyallah ada hikmahnya

Chekgu Azrine berkata...

nayli mana baju awak..eehhe..comel je nayli..

hubs akk pun sabtu ahad kerja..

juelee berkata...

byknye kete zakwan.. hehe kita wiken pun jarang kuar, lagi suka spend masa kat umah.. klu kuar pn kejap je la g playground.. shopping.. hehe

Iela Fazielah berkata...

ada hikmah tu nad...tu la lebih kurang kesannyer bila tukar keje baru.. tp utk kita jugakkan...kena la redo

mama lieyna berkata...

Terima dr sudut positif, byk boleh jimat $$$ tu..hehe..
Lama2 nanti biasa la tu kan..
P.s sabtu lepas akak g meru..teringt2 je nad dok area meru ye skrg..

el berkata...

smlah ngan el keje fullday ari sabtu
en.hb lak x tentu cutinya..so lau nak jln2 ke kena make sure dua2 org cuti pada ms yg sama..
weols pun jenis xleh duk rumah aje..1 week tu ada gak la kuar jln2..w/pun just window shopin je haha

xpelah nad..boleh je bw diorg tu jln2 kt playground tu..jimat skit dok skun ni...hehe

Cute Mum berkata...

Mesti mula2 macam tak bestkan.. lagi2 bila kita jenis selalu merayap time weekend..
takpelah nad.. kumpul duit dulu untuk masa depan.. kitorg nie pon dah nak stop jln2.. nak tumpu bisnee dulu kumpul duit nak ke negara lain.. insyaallah..

Masya berkata...

insyallah lama² serasi.. dah terbiasa nanti ... lgpun nayli mcm jenis x kisah jer.. kat rumah pun elok jer.. main tak bebaju hihihihihi

kayyana berkata...

mesti boring kan bile papa dieorang kene keje weekend.. yelah.. sebab kite ni jenis kakijalan.. dok umah bleh sebu jugak pale otak. huhu.. tp mmg btul tu. skrg ni kene jimat cermat tau... semuanya mahal.. kene cut cost sikit.. lgpun papa derang kan keluar cr rezeki.. nnt leh cuti cuti lagik...

psss..nayli oiii baju mana... malu la.. hehehehe.. bam bam btul die skrg.

Ibu Lala berkata...

Sy dah biasa pg mana mana dgn anak anak je klw hb x de. Klw ada lagi la best. Tp klw ayah dorang ada sy jugak yg handle anak anak. X de maknanya nak melenggang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...