16 Ogos 2013

Shopping @IKEA Untuk Rumah Baru ^_^

Bila dok umah baru ni
Tak kira la umah sendrik
Atau umah sewa
Mesti ada keinginan nak deko2 umah
^__^

Tempat yang MamaZN suka
Nak soping2 barang umah
Tak lain tak bukan mana lagi
Kalu bukan Ikea, hehe

Takde la cari perabot2 besar
Macam sofa atau katil atau almari
Cari yang kecik-kecik jek
Janji murah haha!

Aritu gi Ikea,
Beli la langsir RM 15.90 sepasang
Pastu bakul sampah RM2.50
Jam dinding RM2.50
Laundry basket RM9.90
Pastu apa tah lagi, lupa sudaaa
Haha!
Total membayar RM70
Tp dapat macam-macam
Takpe, janji puas hati
Sebab barangan dari Ikea
Hahaha! Sabo je la kan? :)

Dah lepas raya ni, cdg nak p Ikea lagi
Hehe
Aim kami laki bini nak beli cermin, carpet, langsir lagi, cover cushion
Tapi tu la
Tah bila dapat pegi...
PapaZN keje setiap Sabtu skrg ni
Huhu!

21 comments:

eB berkata...

jom jumper kt sn. eB gi pas gj. 24hb. ;-)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

kita yang dekat ni plak jarang2 pi...ari2 time lunch lalu je, tapi tak singgah pun...dah dekat rasa borink, masa jauh dulu beria2 nak pi slalu...

mama lieyna berkata...

Brg ikea mmg best..kemas je :-)

Slmt mndeco2 :-)

puansazusarin berkata...

Haha...comel nayli dlm pic last tu :)

Gieyana berkata...

ni pntang nie kalau da entry camni..Kak G kalau g sini sure hbis byk gak..mesti ada jer benda yg terbeli..

Nad..kalau pegi lg nk kirim leh..Nak side table Lindved tue..murahnyee...tp i bkn member laa..

Chekgu Azrine berkata...

Pnh g ikea skli jek...hubs xsuka g..huhu

Ibu Lala berkata...

Pernah pg sekali je ikea ni. Letih nak jln sbb besar sgt.

Salina@IbuAqil berkata...

Amboi2!!!! Bkn main landing lg si anak dara tu ek.. ;)

mekchu berkata...

rumah dekat ngan ikea best la.. agak2 nak menambah bleh pegi lagi.. ni jauh kemain nak membeli..

konpem cantik rumah niiiiiiiii

JaSSNaNi berkata...

wow.. raya sakan no.. :P hehehe.. akak ni jarang benor ke ikea.. tapi kalau nak beli apa2 tu takat kedai mana yg nampak je.. :) hehehe.. banyak tak zakwan and nayli dapat duit raya tahun ni.. ?

Lily@MamaZaraZareef berkata...

wow..beshnye shopping utk umah baru..=)

ieyda berkata...

ada sale ke di ikea tu...dah lama xgi sana....

Sweetmama berkata...

suka jgk dgn barang ikea ni especially cermin2 dia mmg byk pilihan kan,rumah k.eija pun guna cermin ikea.

k.eija dh lama betul x terjah ikea, sbb jauh sgt la bg kami, asben cuma nak bawa pergi kalau betul2 ada barang nak beli, kalau ckp dgn dia saje2 suka nak cuci mata pergi jgn harap la dia nak bawa.

Adlin Mohamad berkata...

kita pun jarang betul2 nak beli brg baru dtg hehhehe ...
papa zack dah tukar keje ke? sama la nasib ngan kita keje hari sabtu huhuhu

eima berkata...

Kami xpenah pergi...rumah br kat klang ke...bila nk review

el berkata...

cermin tu cam wajib je beli
sbb napk lg comey umah kita kan

Fiza Rahman berkata...

Dah lama tak gi ikea. Jauh dari umah lah.

kayyana berkata...

kalau g ikea mmg rasa nak beli semua kak weh.. hahaha.. lawa lawa.. cermin mmg lawa.. cari cermin yang besar sikit. nnt rumah nampak luas.. cermin yang bentuk s ke bawah tu pun lawala kak nad

ALoNa CintamaniszLite berkata...

untong orang dok area KL...ada ikea..

lia berkata...

kita ni, p ikea sekali setahun semata nak makan meatball jer he3...

mummy_ayu berkata...

sama la..Ayu suka sangat kalu gie IKEA. dr tak nak beli apa, mesti terbeli punya..walaupun yg murah2..tapi sgt cute..
emm..lama tak gie IKEA sejak dok seremban nie.. :-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...