13 Ogos 2013

Hari Terakhir Zakwan Di Alif Ceria...

Ni kisah seminggu sebelum raya
MamaZN & PapaZN jemput Zakwan dari sekolah
Sebab hari tu last day Zakwan jumpa kawan2 & teachers

Sebak MamaZN tengok Zakwan
Sebab dia dah mula suka
Dan ramai kawan kat Tadika Alif Ceria tu

Lagipun, banyak perkembangan yang kami nampak
Sepanjang Zakwan sekolah kat situ
Memang sangat berterima kasih
Pada guru2 yang mengajar Zakwan

Masa teacher kelas Zakwan peluk dia
Bergenang gak airmata MamaZN
Zakwan ni agak rapat gak ngan teacher
Sampaikan kat umah pun boleh tersasul
Panggil Papa @ Mama ni teacher jugak

Alahai sedih pulak bila mengenangkan... T____T

Takpela, in shaa Allah
Kat sekolah baru nanti
Zakwan dapat sesuaikan diri dgn suasana dan kawan2 baru

Mungkin Zakwan mula sekolah tahun depan
Alang2 sangat nak masukkan Zakwan ke sekolah sekarang ni
Sebab bulan 11-12 dah cuti sekolah
So, buat sementara waktu ni
Zakwan belajar kat umah jek

Ksian Zakwan
Dapat teacher yang garang
(MamaZN la tu, haha!)

10 comments:

JaSSNaNi berkata...

zakwan baru 5 yrs kan.. nak masuk skolah tahun depan ke?

Selamat hari raya nad and family.. maaf zahir batin..

PUANSTOBERI berkata...

yg baju merah tu... comel je dia kat reramai tu. hihihi

Norhazlina Mohd. Zaki berkata...

Alalalaaa...ciannyaa...
Mesti nnti Zakwan teringat kawan2 and teacher kat skolah tu...

Sweetmama berkata...

mula2 baca sedey, bila nad tulis nanti Zakwan dpt teacher yg garang tergelak pulak baca, xpe mula² mmg sedey nnti dia dpt kawan baru..happy semula..:)

mama lieyna berkata...

Alahaiii sayunya hati..dpt bygkan keadaan tu..huu..

Apapun, all the best utk zakwan dgn cikgu baru.. mamaZN la tuh..hehe :-)

Cho Zila berkata...

ala kesian dia... tapi budak2 sekejapan jer menyesuaikan diri....

Adlin Mohamad berkata...

sedihnya ...
nnt kalau nak share citer meh la whatapps kat kita

eima berkata...

kesian zakwan... tp nk buat cam ne kan ... redha je la ... klu hnatar skrg ni pun rugi jugak sbb dah hujung tahun dah .. tahun depan masuk prasekolah ....

azura samsuddin berkata...

xpe mamaZN, ada hikmah semua tu... zakwan akan dpt kawan baru n bljr bnda baru :)

Zura@Iwan berkata...

zakwan ok tk kena pindah tu?

sedih plak kan...tp nk buat cm mn kn, semua ni ada hikmahnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...