19 Ogos 2013

Cerita Cuti Raya Yang Tak Seberapa... :)

Assalamualaikum
Selamat pagi! :)

Nak sambung citer raya
Masa kat kg aritu

PapaZN x amik cuti raya
Maknanya kami cuti raya pertama
Sampai raya keempat je
Malam raya balik kg
Raya keempat balik Klang

Jadiknya sepanjang ada kt kg aritu
Mmg pulun la beraya dari pg sampai mlm
Tu pun ada lagi umah sedara yg x dpt dijengah huhu
Sedih :(
Tapi xpe, nak wat cemane kan? :)

Bila kg dh dekat-dekat ni
Mmg berulang alik setiap hari la kami
Raya pertama beraya dgn famili PapaZN
Kami p beraya umah sedara mara
Kat Bagan Datok

Petang tu, balik umah MamaZN plak
Sebab raya kedua nak beraya umah sedara mara belah MamaZN
Kami ke Ipoh

Raya ketiga
Beraya dgn famili PapaZN lagi sekali
Beraya ke jajahan Langkap plak

Memang ulang-alik jek la kejenya kami ni, huhu!
Penat tak usah kata la
Tapi seronok la sbb dapat gak abeskan masa dgn dua2 belah famili :)

Raya keempat kami dah balik Klang
PapaZN dh start keje ari Isnin tu

Dok umah je la kami sepanjang mggu
Huhu!
Naseb famili MamaZN ada dtg beraya
Takdela sunyi hihi...

Tu jek citer cuti raya kami
Sambung beraya weekend2 akan dtg plak :)
Ada sapa2 nak jemput kami dtg open house?
Hahaha! :P

Ni ada la sket gambo yg diamik
Masa jalan beraya aritu
Raya pertama kami sedondon kaler orange peachy
Raya kedua kaler hijau+biru
Raya ketiga plak makpak pinky, anak-anak putih salju hikhik :)

25 comments:

MrS. F!zA berkata...

oklah tu nad..baru bebetul hari raya..berjalan sakan melawat saudara kn..kami pon thun ni baru pulun raya..kalo idok duk rumah je tiap kali raya..haha

Rizziela berkata...

seronoknya g beraya...saya tahun ni paling bosan...x beraya mana pun.. balik KL pun sama.. x ada lagi orang jemput g open house

Adlin Mohamad berkata...

kampung asben kat bagan datuk tu pun depan umah ada buai cam gitu hehehe
insyallah open house antara 31/8 atau 1/9 ni nnt dtg eyh kad at fb kita tempek nnt

Masya berkata...

kalau cuti sikit ni mmg kene pulunlah beraya hihihihihihi.. yg penting anak² seronok..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

berjalan sakan jugak....
ooo nak dah pindah duduk klang ye...

syawalsimpsons berkata...

ok la tu nad..at least baru rasa nikmat raya sakan..dalam sehari berapa banyak buah umah di terjah kan

Sidratul Muntaha berkata...

sila buat openhouse ye!
kami nak dtg umah kamu.
ehehe

Fiza Rahman berkata...

Penuh aktiviti...ok lah tu. Seronok jln raya ☺☺

Gieyana berkata...

Nsib baik kg both side dkt ja kn..sm mcm kak G laa..tp this year x beraya skn pon..cuma g umah mertua n umah mak jaa..:)

eT berkata...

nnti wat open house jgn lupa jemput..hihi

Lynn Hamzah berkata...

seronoknya berjalan raya...kami lum sempat lagi...

Cho Zila berkata...

akak tahunni tak beraya kemanapun masa kat kampung... tapi mak sedara ngan pak sedara ada jumpa sebab diaorang datang rumah (baik punya anak sedarakan)...
kat sinipun duk raya kat sedara terdekatjer.. cam tak sakanler raya tahunni...
akka kalau balik kampung jumpa adik beradik memang lupa amek gambar nyer... tu yang gambar raya tak berapa nak banyak...

ieyda berkata...

xpelah asalkan dah dpt beraya mane yg sempat...hihii

comel nayli tidur pict last tu

Iela Fazielah berkata...

bestnyer...penuh dgn aktiviti... mcm ila ms terhad n hubby ila jenis malas nak jln2... so... ikutkan jelah...lawa gabungan warna baju kami...

eima berkata...

comey gaya nayli pengsan tu ... heheh lebih kurang aku la hari isnin pagi dh sampai putrajaya dr kedah ...saje blk awl mls nk berjem

ALoNa CintamaniszLite berkata...

untung laa ramai sedara.... :)

Sweetmama berkata...

ok la tu nad, w/pun penat tp puas g beraya melawat sanak saudara..

k.eija nye citer raya pun biasa2 je, sbb rutin hari raya setiap tahun sama je..hehe

k.eija x buat open house tp kalau kwn2 nak dtg bole je, tp kena calling2 dulu sblm nak datang..

zety berkata...

bestnye blk bagan datoh..kg embah zt tu huhu..nad klu jln2 bangi roger2lah ye..kitorg mmg xde istilah open house nad :D

lia berkata...

wallaaaaa sampai ada utk raya ke-3 theme kaler tu... kita betul2 ada 1 pasang baju raya jer tahun ni he3... p beraya pon pakai seluar jeans ;)

mummy_ayu berkata...

Ayu lagi la..beraya bertiga jer..sb hubby keja..follow MIL jenjalan raya pertama, raya kedua.dok rumah..pas tu..balik sermban...dah tak rasa raya..sabtu lepas la baru rasa raya..bila ada gathering tu..

mama lieyna berkata...

Ok la tu nad, rasa gak suasana raya.. :-)
Sekali harung ye nad n3 raya..

Alaa, akak rasa mcm tak buat je OH tahun ni, tp taktau la kot lepas kenduri kawen adik ipar nanti rasa nak buat..

Kalau rasa nak lalu area bkt jalil tu, bgtau la awai, singgah le umah skali.. :-)

el berkata...

bestnye tiap2 hari raya ada je baju yg sedondon w/pun x bape kan..meriah uols hehe

~aSHa~ berkata...

pic kedua tu..nayli tgh buat apa tu..ehehhee

aLyNnZ berkata...

seronoknyer nad beraya..ms hr raya ni ler nak amik kesempatan saling kunjung mengunjung kan..alynn raya ke 3 dah tak mampu nak sedondon hahaa..sama dgn anak alin at last tertido kepenantan..surender..

zarena heeney berkata...

meriah jugak beraya tu nad
kami raya ke dua dah ddk rumah
raya ke tiga hubby ena keja huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...