03 Julai 2013

Wordless Wednesday : TAIPING YANG DAMAI :)

Just nak share keindahan Taman Tasik Taiping
SubhanAllah, MashaAllah!
Tenang, damai, cantik, suma ada :)

Pokok yang dah beratus tahun sepanjang jalan kat taman tasek tu
Memang trademark Taiping la tu ;)
Buat PS memang cun!
Tapi kami tak berkesempatan nak jenjalan kat taman tasek
Just round-round naik kereta jek =P









Ada yang tanya, apa yang best sangat kat Taiping tu?
Huhu, susah la nak citer
Sebabnya Taiping memang ada sentimental value sket pada kami
Memang takde apa pun (bagi sesetengah org)
Tapi pada kami memang banyak kenangan :)

Pada yang kampung nya belah-belah utara tu
Try la singgah Taiping
Sangat rekemen pada yang ingin kan rasa damai ^_^


p/s:
Oiii, mana wordless nya nad! panjang berjela dah tuuuu! haha! =P

 

14 comments:

Myra Jay berkata...

Taiping daerah tadahan hujan, sebab tu pohonnya subur menghijau kan :)

MrS. F!zA berkata...

cantikk! tmpt ni yg nana photoshoot tu kan?

mama lieyna berkata...

Cantik dan mendamaikan sungguh... :-)

Ye la, ada masa kalau blk kg, boleh singgah ..:-)

syawalsimpsons berkata...

aduhai lama sungguh tak jejak kaki ke sini ni..akob pon tak penah sampai sini ni

Falsya berkata...

dulu penah duk tepen 3thn..biasalah kalau bapak ashkar..ingat lagi bile lalu sana mlm2 mesti ramai org bertenggek kat tepi lake garden tuh..sbbbbbb melayan "apon"..skang nie dh xde dh..kenangan kenangan...

eima berkata...

slalunye ai mmg tak singgah memana dah ... sbb nk gegas sampai kat kg ... letih dlm keta lelama ....
tp penah la pi zoo tepeng je ...tp mmg rasa nye cam perasan pokok besar byk2 gitu tp tatau kat mana

Sue-Rya Qistina berkata...

cantik pemandangan..subhanallah...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Best dok Taiping ni...huhu..

lizz berkata...

taman tasik taiping memang cantik...pokoknyer tu unik sangatkan...

Ya ALya berkata...

macam lukisan....mmg cantik....

Zura@Iwan berkata...

kak kdg2 trn gk Taiping..
kalau blk kg..ikut mak trn taiping..
then ada Makndak duk taiping..hehe
tasik taiping ni..penah la pegi..
mmg tenang je kan..cantik plak view dia..

Adlin Mohamad berkata...

memamg indah ..damai

ch@ berkata...

Kulihat hijau :) damai sgt.

Sweetmama berkata...

pernah sampai taiping, tp x pernah lg singgah taman tasik taiping ni, tgk gambar pun dah mendamaikan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...