05 Julai 2013

Taiping Yang Damai | Zoo Taiping Best! Jangan Lupa Singgah :)

Plan asal takmo singgah Zoo Taiping ni
Sebab terasa macam baruuu jek lagi pegi melawat binatang
Dah nama pun budak-budak kan
Mana tahan kalu 2-3 kali lalu depan pintu zoo tapi tak pegi-pegi
Dari dok berzikir kat tepi telinga ni, moh le layan jek kehendak anak-anak
Lagipun, pi bercuti ni pun sbb nak happykan dorang gak kan? ;)

Tahun lepas pi Zoo Taiping ni, Nayli baru 4 bulan
Mana tau apa-apa pun lagi - tidooooo jek memanjang! ;)
Kali ni pegi, dia yang paling bersemangat!
Jalan pun taknak dipimpin, nak berjalan sendrik :)




Bayaran masuk :
Dewasa (RM12) / Kanak2 - 4thn ke atas (RM8)


Sebelum ni pegi, MamaZN citer Zoo Taiping ni tak best
Tapi kali ni pegi, besttt! Haha!
Sila la singgah pada sesapa yang dah sampai Taiping tu :)

Time kitorang pegi kali ni
Banyak pulak haiwan yang aktif
ZakwanNayli pun dapat tengok banyak gak binatang
Tak yah tunjuk utk dorang, dorang pandai cari dah ;)





Mula-mula jalan kaki sbb tempat tunggu trem tgh buat renovation
Kena pi kat perhentian sementara
Tapiii, bapak ramai yang menunggu! Tak larat dah nak beratur huhu!
Last-last kami jalan kaki jek la
Dah tak larat sebenarnya, tapi laratkan jugak la, hukhuk =/
Naseb baek la sempat tahan 1 trem yang ada tempat kosong 
Kalu ikutkan tak boleh
Tapi driver ksian kot kat ZakwanNayli, hehehe
Alhamdulillah, legaaa ;)


Boleh la senyum dah, sbb dapat naik trem
Kalu idak masing-masing dah masam mencuka jek, hahahaha! =P


Overall, puas hati la pi Zoo Taiping kali ni 
^_^


Sempat dorang berposing sementara MamaZN soping FM ;)


Dah kluar dr Zoo Taiping, saje la lepak-lepak jap kat tempat parking
Sambil-sambil tu berposing la kejap, hehe

Ada beberapa lokasi dalam Zoo Taiping tu sedang under construction
Banyak renovation dibuat
Dijangka siap lepas raya nanti
Menurut kata driver trem, dorang nak buat Zoo Taiping tu macam ala-ala safari
Alamatnya, ke Taiping lagi la kami ni nanti, haha!

9 comments:

lia berkata...

wahhhh berani nyer Zakwan bergambar dgn buaya... cayalah....

dan gmbr terakhir tu... so 'manissssss' yer....

syawalsimpsons berkata...

bestnyer jenjalan

lieyalatif berkata...

rugi kalo tak singgah kan nad...alang2 dah sampai katenye kan heheheheeh...

nayli tu posing ikut dan die jek hahaahaha...kekuda tu tak tahan tuu...zakwan tetap macho tauuu...auwww!!

ALoNa CintamaniszLite berkata...

owh..naik trem free laa ye..hehe..

bagus laa skang dh ada replika badak, buaya..ye..ada tempat nk bergambar, hihi.

Tgk aksi naylie tu ish..ish...
sopan santun abg dia lagi, hahaha

Adlin Mohamad berkata...

org perak cuti2 kat perak eyh ..org johor x abis jalan JB lagi ehhehe

mrsfiza berkata...

haihh last pgi zoo taiping ni msa sklh dulu2..hahah giler punya lama..mmg niat nk bwk darwisy p sni plk..tp tk smpt je nksggah pdhl blik kpg lalu PLUS jgk..hiks

Nory Zoulkefle berkata...

nory tiap kali balik taiping, mesti tak sempat nak singgah zoo ni...

zarena heeney berkata...

pandai sudah nayli berposing skang nie

Masya berkata...

pernah pg masa belajar dulu .. ikut kwn blk kg dia kat taiping hahahaha.. ajak dia pg zoo mcm pelik jer.. dia kata, mengalahkan budak² besttt sgt .. dpt amik gambar dgn gajah.. tp zakwan lg hebat.. dgn buaya ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...