09 Julai 2013

Taiping Yang Damai | 'Saya Nak Belajar @ Sekolah Mama & Papa' :)

Lepas pi makan kuey teow goreng Doli yang glamer tu
Kami teruskan perjalanan nak balik hotel
Tapi sebelum tu sempat lagi singgah  kat sekolah lama tersayang, hehe
Mula-mula macam takut gak nak masuk
Kot-kot kena marah dgn pak guard ke
Tapi bila bagitau yang kami ni bekas pelajar datang nak melawat
Baru la pak guard kasi masuk, hehe

Time tulis nama kat buku log tu
Ramai la student-student yang baru balik dari bermalam (BBM)
Makpak diorang hantar & park kereta depan-depan kereta kami
Sementara tunggu anak masing-masing lapor diri kat pak guard
Time ni ada 2 benda jek yang MamaZN terpikir

  1. takde dah nampak budak-budak balik jalan kaki sendri macam kami dulu-dulu - semua pun makpak hantar
  2. kami ni pun macam nak anta Zakwan masuk asrama jugak, haha!



Zakwan kat pintu masuk :)


PapaZN terkenangkan kenangan masa dok asrama :)
Tu sedang memandang ke arah bilik dorm dia la tu, hehe


Kelas kami masa form 5 - kat tingkat atas sekali :)


Dewan sekolah - tempat perhimpunan & amik peksa SPM :)


Padang hoki :)


Asrama perempuan :)


1st time terpaut dengan PapaZN sebab dia iqomat time solat Subuh
Perghhhh! Hahhaa! Memori daun pisang sungguh! =p


Tempat MamaZN usha PapaZN main bola, kakakakaa! =p


Bila dicongak-congak balik, dah dekat 13 tahun tinggalkan sekolah tercinta ni :)
Memang banyak sungguh kenangan manis/pahit/sedih/suka/duka
Kat mana, MamaZN kenal PapaZN, kikikikiki =P
Sebak pulak bila sesekali jejakkan kaki kat skolah balik, huhu!

Otw keluar dari sekolah tu
Zakwan pun mula la nal bercerita

Zakwan : 
Mama, Papa... Saya rasa macam nak sekolah kat sini la. Macam Mama & Papa
MamaZN : 
Ok, nanti Mama & Papa hantar Zakwan masuk sekolah ni ek. 
Tapi Zakwan kena rajin-rajin belajar
Zakwan :
Ok, saya rajin belajar. Nanti Mama & Papa temankan saya kat sekolah ek?
MamaZN : 
Mana boleh... Zakwan kena duduk dengan kawan-kawan. 
Makan sama-sama, belajar sama-sama, basuh baju sama-sama, tido sama-sama.....
Zakwan : 
Haaaa...? Alaaaaaa

Hahahahaah! Lawak giler Zakwan ni! =p


 

11 comments:

eima berkata...

wahhh budak2 pandai je masuk sekolah ni .. hebat zakwan ade cite2 nk masuk sekolah tu ....

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad,br k.atie tau kat mana Nad jumpa papa zakwan (^_^)

mama tisya berkata...

memori daun pisang ye...hehe

lia berkata...

owhhhhhh memori daun pisang sungguh ni.... da best memorable thing is psl qomat tu la.... terbaekkkkk la....

Lily@MamaZaraZareef berkata...

yekla..kalau balik jejak kat sekolah mesti mcm2 memori dtg balik kan..hehehehe

lizz berkata...

waa bercinta dari sekolah lagik yer...
sekolah sains tu...
zakwan kena belajar pepandai tau baru boleh masuk sekolah mama ngan papa ni...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

waaa.. so sweeeettt!!!
korang bercinta zaman skolah lg erk!!!
hah, kantoiiii...

tp Alhamdulillah, kekal setia hingga ke pelamin kan..
waduh2... mmg feeling ah pegi tgk memori daun pisang...
hahaha

Azura Aziz berkata...

mengimbau kenangan silam ni hehe..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

jodoh dari zaman sekolah... ;)

CheNamNam berkata...

suwet gila zakwan bahasakan diri dia saya...hehhee..tapi lagi suwit kisah cinta korunk laki bini..

Moga bahagia milik kalian hingga ke syurga..:)

Masya berkata...

bertuahnya nad kenal d zaman sekolah lg,memori betullah yer hihihihi .... pg sekolah tu balik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...