08 Julai 2013

Taiping Yang Damai | JJCM - DOLI Kuey Teow Goreng, Taiping

Kami pi JJCM makan kuey teow goreng famous amos kat Taiping ni
Iaitu : Doli Kuey Teow Goreng
Naseb baek kami dah sediakan plan B awal-awal, mihmihmih ^____^

Lokasi senang jek
Kalau guna google map, cari direction nak ke Klinik Pergigian Kerajaan
Haaa, kedai Doli ni kat depan tu jek la ;)

Sebelum-sebelum ni ada la dengar cakap-cakap orang
Yang kuey teow Doli ni dah tak berapa sedap macam dulu dah
Kami pun terpaksa akui jugak la, huhu
Tapi bila dah sampai Taiping tu
Orang cakap, taksah pi Taiping kalau tak singgah Doli ni
Jadiknya ini sebagai menepati syarat jek la, hehehehe
 Lagipun, perut tengah lapoooo sebab frust tadi tu, huhu! ;)
 
Yeay! Dah sampai depan kedai selepas sesat-barat dibuatnya! Haha!


Naseb baek orang tak berapa ramai petang tu ;)


Tujuan gambar ni utk tunjuk Waktu Perniagaan Doli tu jek =p


Tu gambar kedai Doli masa mula-mula dulu
MamaZN & PapaZN penah merasa la makan kuey teow Doli kat kedai lama tu ;)
Memori daun pisang... =p


Nasi ayam utk ZakwanNayli
Nasi ayam ni sedap!


Kuey teow goreng Doli biasa
Kali ni kami pi makan kat sini, kuey teow ni sedap! Haha!
Rezeki kami la tu kot =p


Ini landmark utk cari kedai Doli


Secara keseluruhannya, pada pendapat MamaZN
Kedai selesa, servis cepat, makanan sedap, harga berbaloi
Itu pendapat MamaZN time pegi baru-baru ni la
Yang sebelum ni penah gak pegi, rasa kuey teow nya so-so jek
Pegi yang branch kat TTDI dulu pun sama gak, tak sesedap dulu
(yes, Doli ni dah ada cawangan di KL)

Tapi pegi kali ni, semua pun kekenyangan dengan senyuman, haha!
Taktau la sbb lapo sangat ke sebelum sampai kedai tadi
Tapi serius, sangat puas hati pegi Kedai Kuey Teow Goreng DOLI kali ni ^_^




10 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Hehe..doli utk org luar taiping @ pun org taiping tp dh dok kt tmpt lain..sekali sekala balik akan cari doli...

lia berkata...

doli ni popular kan sbb Mr Fallah pon penah sebut masa dia p outstation dulu

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya tgk Kueyteow tu.

juelee berkata...

tukang masak tukar2 kan nad.. takleh nk espect sama je.. kita pun kdg2 gi kedai makan tu sedap.. besok p xsedap plak.. tp mmg nampak menyelerakan kuew teow tu

JunAina berkata...

Agaknya ramai dok komplen kot so dia perbaiki mana yg kurang. Harus jugak cari restro ni kalau sesat kat Taiping nanti.

zarena heeney berkata...

deco dia mmg nak mcm old town kan

ch@ berkata...

Deco sama je kan? Kita pun pnh mkn dua kali. Tapi di TTDI saja ;)

MRS. K berkata...

baru 2 kali kot makan kat sini. hubby tak suka. tak kena ngan tekak die huhuh

mama tisya berkata...

pernh dgr gk blogger p mkn kt sini katanye sedap kuehtiow

Azlin Azlina Azizul berkata...

Tq sbb share... Sy baru nk cuba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...