18 Julai 2013

Shopping Raya : Songkok Murah!


Arini takde citer pasal makan-makan @ masak-masak
Sebab semalam berbuka keropok lekor diterbangkan khas dari Terengganu
Hehehehe
Pastu PapaZN balik keje bawak balik roti john plak
Alhamdulillah kenyang
Untuk sahur masak biasa-biasa jek, sup daging ngan sayur tumis kacang panjang

Kami pegi Tesco Shah Alam
Saje jalan-jalan tambah stok makanan utk bulan puasa

Sambil jalan-jalan tu, sambil-sambil cuci mata la kan
Tiba-tiba PapaZN dok belek-belek songkok
Murah katanya
MamaZN biarkan jek la
Sebab PapaZN nak belikan utk anak bujang dia tu
Beli murah-murah sudaaaa
Pakai bukan selalu pun, mihmihmih ^____^


Tengok Zakwan buat perangai! Haha!



Nampak tak harganya tu? ;)
RM8 untuk songkok
RM2.90 untuk kopiah - siap bersulam, cantik!
Harga memang murah, hanya di TESCO ;)
Tapi ni harga utk budak-budak tau
Utk orang dewasa tak pi tengok plak, huhu!
Ehhh, ke sama kot harganya? -___-'


20 comments:

Ibu Lala berkata...

Okey lah tu kan. Alah budak budak mana tau jaga. Beli yg mahal rosakmsayang je.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

segak zakwan bersongkok..

eh...apesal lak pakai sekali sekala..leh jer nk soh zakwan pakai selalu. Masa dia ikut papa dia solat tu soh dia pakai songkok. Sekurang2nya berbaloi jgk beli wlpn harga songkok tu dh murah dh..hehe..

MRS. K berkata...

sebut pasal songkok ni, mana ntah pegi songkok raya hadif taon lepas punya.. carik tak jumpa2 huhuhu.. kena beli lain ler

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Dua thn sblm ni beli songkok zareef kt mydin..tp taun ni nak pakaikan dia kopiah jelah..aritu nenek dh belikan dpd mekah..kekeke

JaSSNaNi berkata...

songkok kat rumah akak kena beli 3.. tapi tahun ni tak tau sapa yg dah besar kepalanya.. kalau mr mama mgkn maintain size.. haikal mungkin kena tukar sbb budak tu dok membesar.. hmmm biasa akak beli kat mydin je.. murah..

Rizziela berkata...

boleh terjah Tesco ni
Memang nak mencari songkok dengan sampan utk anak2 ni

eima berkata...

lebih murah dri mydin ..kat mydin RM8.50

M Zamri berkata...

sy pun pernah beli songkok kat tesco last year..utk anak 2 tahun....harga rm8..murah kan...tahun ni nak terjah sane lagi....nak kena beli yg lain sbb dah x muat + untuk adik die sekali...

Idayu

Zura@Iwan berkata...

tesco mmg murah2..hehe...
tgh ofer ry now..

#adeiii..akak je blm shopping ry nad..huhu

syawalsimpsons berkata...

boleh ni g carik untuk syawal..syawal pon dah mula tunjuk minat nk pakai songkok...klo x ltk je kat kpala...di campaknya

lia berkata...

asalkan Zakwan pakai, murah mahal tolak belakang ;)

Sweetmama berkata...

wah sudah siap shopping songkok raya,
k.eija barang raya x shopping lg ni, kecuali kasut raya bdk2.., minggu depan kot baru start nak shopping..

Eliss Mie berkata...

x perlu beli songkok. dua2 anak2 dara :) hiks

Chekgu Azrine berkata...

Aish kck lagi nak pakai songkok ek

ismaliana sulaiman berkata...

wahh..dah soping songkok raya ea abg zack.. :) akak selalu beli kat mydin je nad.. maklum lah mydin dekat dgn umah..hehee (tesco pun dekat jg sbnrnya..hhee )

mama lieyna berkata...

Murahnye..
Herm... arif tu lupa nak try la, muat ke tak songkok tahun lepas..alahai..

el berkata...

hensem zakwan pakai songkok
anak bujang el abah dia suka pakaikan kopiah hehe

di tesco mmg murah eekekeke

ch@ berkata...

zakwan kelakar.

adli dah beli songkok hari tu. dia mmg suka pakai walaupun pakai singlet dgn seluar pendek.

PUANSTOBERI berkata...

tesco mmg byk barang murah2.. akak sker carik baju tido kat situ. hikhik

zarena heeney berkata...

amboi handsomenya zakwan pki songkok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...