18 Julai 2013

Shopping Raya : Jenuh Pilih Kasut Nayli!

Ni citer minggu sebelum puasa
Lepas settle, kami pun apa lagi, let's shopping la kateeenyeee, hahahah! =p

Kalau ramai yang ingat la kan
Nayli ni kan, dia ada keistimewaan & kelebihan pada kakinya ;)
Memang ahgak payah sket nak pilih kasut utk Nayli
Tapi takpe, takleh merungut :)
Kita cari dan cari dan cari jek sampai dapat, kan Nayli kan?
Hehe


Nayli pun fenin-fenin sudaaa nak pilih yang mana satu, haha! :D
Cute jek!


Saya macam nak yang ni la, Mama...


Tapi yang ni pun saya suka la, Mama...


Kita pilih ni la ye, Mama?


Haaa, yang ni, yang ni! ;)


Nak pilih yang bertutup semua macam sport shoes, PapaZN tak berkenan
Pilih yang warna soft takut cepat kotor
Nayli ni mana ada banyak kasut, haha!
Makpak dia kasi kasut satu tu, satu tuuuuuuu ja!
Guna la sampai dah buruk, haha!
Takde la nak belikan 4-5 pasang kasut
Dalam setahun 2 kali jek kot beli kasut, hehe
Takpe, sementara Nayli tak pandai nak demand ni, dia kene folo jek =P

Last-last, dari 2 kasut yang Nayli pegang kat gambar atas tu
Dua-dua pun bukan pilihan hati
Padahal MamaZN dah suka dah salah satu darinya tu, huhu!
Pilih yang lain jugak jawabnya
Yang MamaZN pilihkan ni nampak la gegirl sket, hihihihi
Naseb la muat dengan kaki Nayli yang chubby tu
Yang penting, murahhhh, hahaha! =D



26 comments:

Ibu Lala berkata...

Mana kasutnya. Elok la tu. Guna la kasut yg ada tu selagi boleh kan. Budak2 ni kan cepat membesar.

mama tisya berkata...

cute yg pink pepel tu..tk jd pilih ek

MrS. F!zA berkata...

mana kasut baru yg jd beli tu? surprise ye?hehe

syawalsimpsons berkata...

alhamdulillah dah jumpe yang berkenan n sesuai ok la...si syawal naseb la dapat jumpe yg sesuai...tp si izz yg excited..guano ni

eima berkata...

wahhh nayli dah beli kasut raya ... melaram tak bila balik rumah ....

Myra Jay berkata...

Comel je Nayli ha ;)

Takpe sekarang Nayli folo lepas ni Mama pening la nk kena folo..heheee

lizz berkata...

Comeynyer dia pilih kasut kemain lagi bergaya lagi baju pink purple kasut pun pink n purple.. aah maner kasut baru nayli yg beli..mesti cute ni...

juelee berkata...

bagus nayli.. duduk diam je beli kasut.. kita ritu bawa rayyan beli kasut je pun tapi penatnya subhanaallah... tak dendiam hahahah seb bek baju dah beli sebelum pose kalau tak haru

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

nayli dah beli kasut ye..
nad beli kat mana ye...
nak pi cari kasut anak darajue yang dah pandai demand tue

Adlin Mohamad berkata...

dok diam je kan kalai pilih kasut ..kyreen siap berdiri semua kasut dia try ..susah cari size sbb kaki kyreen kecik

*azni* berkata...

dua2 cantik kasut tu tapi takpe ada pilihan yg lebih baik,lebih murah kan..sy lum soping lagi kasut raya anak..tunggu apaknya balik baru boleh g beli..

mama lieyna berkata...

Pandai memilih dah ye nayli..hehe... akeem pun tak sopink kasut..gunapakai yg si abang je, sian dia..hehe..

Masya berkata...

lah hai .. janji cantik jugak walaupun murah ...

Norlizayati Othman berkata...

Kasut nayli pinky ke thn ni? Best kan ada gegirl. Shopping pinky2 things. Hehe

Iela Fazielah berkata...

mana kasut yg dipilihnyer nad.... hihi.... samala kak ila pun jenis blkan anak kasut sepasang setahun

Cho Zila berkata...

ala kasut tak gunapun bebanyak...
elokler tu kalau ada satu atau duajer... jangan ikutkan nafsu... kasut bebudak memang sangatler kiut

zarena heeney berkata...

mana kasut baru nayli
auntie nak tengok

mama ila berkata...

wahh..mana Nye kasut yg jadi pilihan tu?? surprise yer?? hehe..hannani pun dah beli kasut raya..skang nie asyik duk pakai dalam rumah..hehehe

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum nad..
comelnye.. mmg babam nayli skrg.. mcm fiyya jugak makin babam.. Hehehe..
canteknya kasut raya dia.. nad beli la dua2.. dua2 pun cute..

el berkata...

mn satu kasut pilihan di hati nayli tu..xhabaq smpai sudah haha

ALoNa CintamaniszLite berkata...

beriya naylie tgk kasut nak memilih, hehe. Tgk dia mcm dh berkenan yg pink tp dh dia takde kuasa nk memilih, kan...kesian naylie...hahhaa..

Zura@Iwan berkata...

betui nad..
bdk2 baya dorang ni..
tk tahu demand lg..
pakai je kasut smpi buruk kan..hikss
akak ni..beli pon kalau kaki irfan tu dh bsr..kena la beli lain.
beli hat tu..hat tu la pakai..
yg lain..ada org je bagi..hehe..

Sweetmama berkata...

igtkan ada gambar kasut yg dipilih..,
mmg cute tau nayli ni..

kalau Ziqry cukup suka kalau kita bawa dia g kedai kasut, asik la menery kasut..

Eliss Mie berkata...

my nuha dah demand skang ni. nak yg ada heels ajer

PUANSTOBERI berkata...

comel betul duduk elok je atas bangku tu..nayli meh dtg umah cikda lagi meh.. geram..hihik

Fiza Rahman berkata...

Nayli pon rambang mata nak memilih ye ☺☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...