12 Julai 2013

Perjumpaan Dengan Teacher Zakwan Untuk Kali Ke-2

Sabtu baru-baru ni ada perjumpaan teacher dengan ibu bapa kat sekolah Zakwan
Ni kali kedua perjumpaan dibuat
Kali ketiga bulan Oktober nanti
Dalam setahun ada 3 kali perjumpaan dibuat utk tau prestasi anak-anak
Sekolah Zakwan takde exam
Jadiknya, makpak kat umah taktau perkembangan/prestasi anak
Perjumpaan dengan teacher ni la baru nak tau 
Sejauh mana anak-anak dah belajar kat skool :)

MamaZN ada amik gambar kat skolah Zakwan
Tapi mana tah gambar-gambar tu, huhu! Terdelete kot, uwaaa!
Jadiknya kita pakai gambar hiasan jek la ek, hukhuk =/

So far, daripada apa yang teacher bagitau
Zakwan saaaaaaangat banyak perkembangan positif
Memang nampak bezanya dari yang kami dengar masa 1st perjumpaan dulu
Masa belajar, masa bermain, masa aktiviti berkumpulan, semua pun Zakwan boleh join
Cumanya teacher cakap 
Bila Zakwan kena bercerita sengsorang depan kawan-kawan
Zakwan ada sikit rasa malu
Konfiden level tu kena build up lagi la tu, huhu
Macam makpak dia jugak la, tak konfiden bila depan org ramai =p

Teacher cerita lagi 
Zakwan ni aktif tapi bukan dalam kategori yang lasak
Zakwan ni jenis yang sopan ^______^
Kalau ada kawan-kawan yang main lompat-lompat, main pukul-pukul
Zakwan takkan join
Tapi teacher cakap, kalau ada kawan-kawan yang bergaduh
Zakwan akan jadi orang tengah utk leraikan
Vaaaaaa, mak bangga! =D

Saje je la MamaZN nak share
Apa yang teacher bagitau aritu pada kawan-kawan semua

Zakwan ni, walau teacher cakap banyak benda positif pun
Still baaaaanyak lagi yang Zakwan kena belajar
Sebab Zakwan bukan jenis yang fast-learner
Tapi bukan jugak jenis yang slow-learner
Medium jek la kot
Tapi still kena catch-up banyak menda

Takpela, Zakwan pun baru umo 5thn
Biar la dia merasa macam mana jadik kanak-kanak riang ribena
Kesian pulak kalau dipaksa suruh blaja-blaja-blaja
Torture budak tu kang


Apa-apapun
Zakwan, Mama bangga sangat-sangat kat Zakwan! :)




9 comments:

Azura Aziz berkata...

wahhhh, gud boy zakwan.. bangga anty dgr...

MRS. K berkata...

gud boy zakwan. sama cam hadif tak pandai melawan. kadang petang amik kat skool die mengadu kawan buat die.. huhu.. ibu die yg jahat suh lain kali balas balik. hahahah

lieyalatif berkata...

nad anta zakwan kat alif ceria kan....lieya pun nanti nak anta dayyan kat alif ceria...sbb taska die skrang sebelah jek ngan alif ceria...tgk mcm okey jek kat situ...

zakwan anak yg bijak..in sha Allah dgn bimbingan yg betul zakwan berjaya dunia akhirat...

selamat berhujung minggu nad....

mama lieyna berkata...

Alhamdulillah..

2 kali jumpa zakwan,acik na tau zakwan sgt behaved, sopan dan bijak :-)

Suka sgt bahasa dia bila bcakap, bahasakan diri saya, sopan... suka...

Nigina berkata...

wahhh bangga dengan zakwan.. harap adam pun nanti macam tu nanti.... hehhehe

juelee berkata...

good boy zakwan.. harap2 rayyan pun gitu gak...

syawalsimpsons berkata...

bangganya dapat jadi mama zakwan ni kan...aunty soya tumpang gumbira jaa

el berkata...

gud boy zakwan!

lia berkata...

Alhmdlg... bykkkk peningkatan +ve... tahniah Zakwan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...