25 Julai 2013

Nasi Ayam Sempoi @ Iftar Day 14

Kalau aritu PapaZN teringin nak makan nasi tomato
Kelmarin, MamaZN plak teringin nak makan nasi ayam
Alhamdulillah, atas rezeki yang diberikan...
^___^




Pagi-pagi dalam pukul 11 dah siap masak dah
Sebab Zakwan balik sekolah nanti, mesti nak makan
Senang, buat jek awal-awal
Time nak berbuka tu, tinggal panaskan aje :)

Berselera tgk ZakwanNayli makan, hehe

Nasi ayam versi MamaZN ni sempoi jek
Serius simple giler
Mesti ramai dah expert punya la! ;)
Tapi macam biasa, MamaZN nak aje share kan resepi nya, haha!
Ngade kan? ;)

Boleh klik link bawah ni utk resepi k! :)
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/01/nasi-ayam-sempoi-resipi-mamazakwan.html


Kawan-kawan plan nak berbuka apa hari ni?
Arini kami berbuka kuih je kot
Sebab lepas Maghrib karang nak balik kampung, yeay!
Lapar nanti, singgah jek la mana-mana
Ikut jalan dalam banyak tempat nak singgah berbanding ikut highway, hihi
Doakan kami ye! ^_^


Selamat bercuti pada kawan-kawan yang bercuti
Salam Nuzul Al-Quran buat semua! :)


14 comments:

mama tisya berkata...

lama tk wat nasi ayam

eima berkata...

aku pun ikut resepi ko ni ari tu waktu memula belajar buat

lieyalatif berkata...

ALAAA jeles selangor is cuti heheheeh...

selamat balik kg nad...hati2 dlm perjalanan...lieya jumaat ni baru gerak lik johor, pas abis keje....

JaSSNaNi berkata...

anak2 ni sebenarnya minat diorang simple je.. nasi ayam.. + nasi lemak.. :) kan kan

lizz berkata...

biler nengok nasi ayam teringin lak rasa nak makan..tapi kena tunggu hujung minggu ni lah nampak gayanyer...

Ya ALya berkata...

hati2 di jalan raya...ikut jalan dalam kan..mst lalu kpg ya...

Adlin Mohamad berkata...

best cuti panjang balik kpg ..kita tgg raya je hehhe

kita x pernah buat nasi ayam lagi x reti hehee

syawalsimpsons berkata...

sue keje esok..mmm...dah tak da rasa nk keje..mood cuti sudah melanda...cepat la minggu depan...mmm...sue mkn nasi putih ngan ayam grg n masak lomak ikan masin n nenas,...lomak laei

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya. Tak pernah lagi buat nasi ayam.

Bestnya nak balik kampung. Selamat pulang kekampung. Semoga perjalanan di permudahkan olehNYA.

el berkata...

xtau sempat ke idok nk wat nasi ayam menu bln pose taun ni..hehe slmt balik kpg..kim slm org2 kpg yea

kayyana berkata...

hati hati ye kak nad... salam nuzul quran.. yana kene keje..huhuh

Chekgu Azrine berkata...

bestnya nak balik kg...selamat bercuti dan bergumbira..enjoy!!

mama lieyna berkata...

Selamat bercuti nad..mesti dh smpai kg ni.. :-)

K.eina nye versi nasi ayam pun simple je...

Sweetmama berkata...

mana ada expert, k.eija x pernah lg try masak nasi ayam sendiri..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...