02 Julai 2013

JJCM | MD Putu Bambu World!

Kalau balik Teluk Intan ikut jalan dalam/lama
Kami pilih laluan ikut Kapar
Selalu gak baca kawan-kawan share pasal putu bambu sedap ni
Tapi selalu takde rezki nak merasa
Sebab biasanya kami bertolak lepas Maghrib
Kedai putu bambu pun dah tutup, huhu!

Ari Jumaat lepas, PapaZN amik half day
Bertolak balik kampung lepas solat Jumaat
Tercari-cari gak, kot-kot ada la dia berjualan hari tu kan
Alhamdulillah, ada rezki nak merasa, hihi
Putu bambu ni dijual dengan lori jek
Takde la bukak kedai bagai
Lokasinya betul-betul depan Masjid Kapar tu




Packaging cantik, kemas, siap sudu bagai 
Memang mudah la nak makan



Jadik bekalan kami la sepanjang perjalanan balik kampung aritu, hihi
Tapi cepat sangat abes!
Ingatkan nak share dengan PapaZN jek
Tu yang beli 1 bungkus 
Rupanya anak-anak pun suka
Hmmm, tak cukup la jawabnya =p
Ingatkan dorang tak suka, haha!
Serius sedap!
Sekarang ni pun dok terbayang-bayang jek lagi, hehe
Kalu la dia jual putu piring sekali, mesti lagi WORLD! =p

 

15 comments:

fazilzura berkata...

wahh .. dap x ?

Ya ALya berkata...

dkt paya jaras sg buloh pun ada jual....mmg sedap....pernh beli sekali...

syawalsimpsons berkata...

aritu mak sue pon penah beli..mmg sedap ni

Falsya berkata...

mmg sgt3 sedap nad!!!!...kalau ptg2 tingin mesti gie kat petronas yg nak menghala ke genting tuh..nasib baik la sebelah2 je ngan sri gombak..senang nak beli bile tingin..sebungkus x cukup..selalu mesti beli 2..sorang sebungkus so xgaduh..ahahaha

Chekgu Azrine berkata...

Ala..fav akak ni..susah nak cari kt sini..kena tunggu pasar malam..akak lbh suka putu bambu dr putu piring..entah knp ntah..hehr

Chekgu Azrine berkata...

Akk lbh suka putu bambu dr putung piring.entah knp ntah..hehe

JaSSNaNi berkata...

patut tak tau... sebab biasa akak balik kg mmg ikut jalan lama/dalam tu.. tapi kitorang biasa kuar rumah seawal pagi mungkin.. dalam kul 4 or 5 pagi.. sbb time tu anak2 lalok tido.. boleh memandu dengan tenang.. tapi in case balik after kerja.. mmg akak/abang akan ikut meru kuar kat pekan kapar.. kalau balik after kerja tu sangat jarang berlaku unless kalau terdesak sangat nak kena balik waktu tu.. biasa la.. anak ramai, kete pun bising cam bawa anak 10 org.. wahahahaha..

dik.. mmg rumah mak akak kat pantai remis perak... lepas je pekan pantai remis ada masjid warna kuning sebelah kanan... lepas pada masjid kuning tu (area MATANG RAJA) dalam 3 - 4 km dari pekan pantai remis.. rumah mak akak sekali dengan butik pengantin .. boleh nampak kedai butik sebelah kanan juga (menuju ke taiping) ada signboard shila bridal house (sign wane pink).. hmmm lenkali kalau ada nak gi taiping raya2 ke.. calling2 akak.. leh singgah umah nanti ye..

Budak Kampung berkata...

kak..persan x kat time nk balik kg ikut pekan kapar yg putu bambu mak dara 2 tepi masjid.ce try sedap ke

mama lieyna berkata...

Waah pinjam tagline mawi nampak..hehe..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

mmg cantek packaging die..slalu bungkus dgn kertas coklat tu jek kan..^_^

ieyda berkata...

rasanya kalau xsilap ieyda dekat wangsa maju ada jgk...memang sedap...kalau lalu wangsa maju, memang singgah beli sampai 10 paket...

M Zamri berkata...

sy pernah jumpe mase nak pegi sg congkak...x ingat name ape..tapi packaging die mmg mcm gamba tu..siap ade sudu...perisa pandan gak...tempat lain x pernah jumpe lagi...tp mmg sedap la...

Idayu

Zura@Iwan berkata...

tk penah ag mkn putu bambu gini..
sedap ye?

Adlin Mohamad berkata...

ni ada kat bukit jalil kat stesen bas xtau la ada lagi ke tak skang ni

Sweetmama berkata...

k.eija pun suka putu bambu kaler ijau ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...