08 Julai 2013

JJCM | Ikan Bakar Warung Pak Hamid, Teluk Intan


Masa on the way balik dari Taiping ke KL
Kami ikut jalan lama
Bila ikut jalan lama ni, memang akan lalu jalan masuk kampung PapaZN =P

Tapi kami tak singgah umah, huhu
Sebab nak kejar masa kononnya balik ke KL tu

Tapinya kami singgah lunch kat kedai Ikan Bakar Warung Pak Hamid
Bila nak balik kampung PapaZN mesti lalu kedai ni
Setiap kali lalu tu la, asek tertanya-tanya
Apa la yang sedap sangat makanan kat kedai ni 
Sebab sentiasa akan ramai orang
Biasanya waktu makan tengah hari la

Untuk meredakan rasa ingin tahu tu
MamaZN ajak PapaZN makan lunch kat situ
^_^

Wow!Wow!Wow!
Terkejut tengok pelbagaian lauk dia!
Ikan bakar jek dah macam-macam jenis
Belum lauk pauk lain lagi tu!
MamaZN tak pandang lain
MamaZN nampak udang galah jek! 
Wowwwww! Sedap!




Kedai ni sebenarnya penah masuk JJCM TV3 tahun 2010
Time tu Serina anak Chef Wan jadik host
Ada la terpampang banner kat kedai makan tu
Tu yang MamaZN tau tu, hehhehe...
 



Ikan bakar bermacam-macam jenis :)


Udang galah tu macam-macam jenis masakan ada aritu
Ada yang goreng camtu jek
Ada yang buat masak lemak
Ada yang wat sambal
Pergghhh! Memang menggoda!
Besar-besar plak tu! Konyang makcik makan =p
 

Yummy!


Ulam-ulaman dan sambal belacan & sambal mempelam :)


Ni pandangan dari tempat duduk kami


Berapa kali ulang alik bangun nak amik lauk, hehe
Tak sedar diri sungguh
Dah buat macam umah sendrik jek kekdahnya, huhu!

Total makan hari tu
Emmm, emmm, emmm
Haha!
Malu nak cerita
Sebabnya kami amik lauk tak ingat keliling

Udang galah goreng 4 ekor (besar-besar)
Ikan bakar mabong 1 ekor
Udang galah masak lemak cili api 6 ekor
Ayam seketul
Sambal belacan & air asam
Air sirap 3 cawan
Nasi putih 2 pinggan & setengah (utk Zakwan)

Total RM50

Hambekkkk! Haha!
Tapi serius puas hati :)





8 comments:

ch@ berkata...

Kedainya pun nmpk mcm ala2 rumah. Mana tidaknya buat mcm rmh sendiri kan?. Ihiks.

mama lieyna berkata...

Udang tu, mahal tu.... tapi takpelah sesekali nk merasa kan, sedap pulak..ok la.. :-)

Chekgu Azrine berkata...

Murah la bg akk sis..seyes..ingat dh 80 ke atas td..murahla sbb udang dis besarkan

Myra Jay berkata...

Okla tu RM50, dengan udang besar lagi boleh sangat lah :)

mama tisya berkata...

beso2 gk udang galah tu

eima berkata...

boleh tahan jugak tp sebab udang galah tu yg mahai sikit tu tp puas hati la kan

Masya berkata...

besarnya udang galah tu.. berbaloi²lah harganya, kalau kat selangor ni mahu 80 lbh kan nad huhuhuhuhu ...

CheNamNam berkata...

wowww macam best jerk menu kat kedai nie..kat maner eh kedainyer..hakak tak dapat nak imagine kat mane kedai yang nad cakap tue...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...